5 decizii logistice importante pentru creșterea afacerii tale

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricurierat rapid, logistica
Ultima actualizareVineri 24 februarie 2023
Vizualizari285

Voteaza & Distribuie

Descriere

Logistica în afaceri are un rol tot mai important în eficientizarea activității și îmbunătățirea procedurilor de lucru ale companiilor. În trecut, firmele se dezvoltau la nivel local și aveau puțini clienți, lucru care nu crea dificultăți pentru aprovizionarea cu materii prime, manufacturarea, depozitarea și livrarea produselor. Astăzi, procesul prin care bunurile și informațiile ajung dintr-un punct de origine la un punct de consum trebuie atent gestionat. Un flux de lucru eficient și rapid contribuie la optimizarea internă și reprezintă un instrument puternic pentru competitivitate.

Iată câteva decizii pe care le poți lua pentru creșterea afacerii tale:

Externalizarea operațiunilor de transport

Transportul reprezintă principalul sector unde logistica poate face diferența. În general, transportul deficitar al materiei prime și al produselor finale poate avea efecte distructive asupra companiilor. Gestionarea activităților cu privire la deplasarea bunurilor dintr-un punct în altul este una dintre cele mai mari consumatoare de resurse – timp, bani și personal. Multe companii nu-și pot administra eficient propriile servicii de transport și înregistrează pierderi semnificative, de aceea, au tendința de a contracta firme specializate. Dacă te lovești și tu de astfel de probleme, soluția e la îndemâna ta. Devino client Cargus pentru o bună dezvoltare a businessului! Vei colabora cu un transportator puternic, un partener de top care poate reflecta cu succes imaginea companiei tale.

Optimizarea spațiului din depozit


Este esențial pentru o afacere să aleagă cel mai bun mod de expediere și un transportator puternic, însă și depozitarea joacă un rol important. Companiile au nevoie de spații în care să păstreze materiile prime sau produsele finite cu cheltuieli minime, până la momentul intrării în producție ori al distribuirii. Un depozit aglomerat sau dezorganizat îngreunează și întârzie toate activitățile care se desfășoară în spațiul respectiv. Folosirea sistemelor de măsurare automată contribuie la facilitarea proceselor și reducerea timpului petrecut pentru introducerea datelor într-un sistem de gestiune. De asemenea, utilizarea tehnicii just in time, prin care mărfurile sunt manipulate astfel încât să ajungă în depozit cu puțin timp înainte de folosire, diminuează costurile de întreținere și optimizează spațiul.

Formarea profesională a angajaților


Implementarea tehnologiilor moderne contribuie la eficientizarea activității și creșterea afacerii. Totuși, angajații, în special cei mai vechi dintre ei, tind să rămână la metodele de lucru familiare care sunt depășite deseori de dinamica pieței concurențiale, de nevoile sau cerințele societății. Așadar, este necesară instruirea oamenilor în funcție de tehnicile actuale pentru utilizarea adecvată a echipamentelor specializate care susțin dezvoltarea companiei.

Îmbunătățirea managementului stocurilor


De regulă, stocurile sunt considerate un cost major pentru orice business. Gestionarea atentă a acestora poate diminua risipa și ajuta la economisirea de bani. O soluție bună pentru managementul acestora este folosirea unui sistem automat care să contribuie la previzionarea cererii și ajustarea stocurilor. Logistica se bazează în mare măsură pe prognoza cererii. Astfel, o firmă nu rămâne niciodată fără produse sau materiale de bază și nici nu blochează capital în cantități mari de mărfuri cu vânzări lente.

Investiția în echipamente de logistică


Logistica se referă la modul în care operațiunile unei afaceri se desfășoară armonios și fără probleme. În prezent, eliminarea cât mai multor sarcini manuale și automatizarea proceselor contribuie la creșterea eficienței. Pentru acest lucru, sunt necesare echipamente specializate cum ar fi un cititor de coduri de bare, o imprimantă pentru etichete sau tablete dotate cu softuri performante. Sistemele automate elimină erorile umane și economisesc timp, bani și efort.

Este important de reținut faptul că logistica nu se referă doar la un serviciu, ci vizează gestionarea eficientă a resurselor necesare pentru a satisface nevoile pieței. Pentru o afacere de succes, sistemul logistic trebuie să fie eficient și fiabil și să asigure transportul, depozitarea și manipularea bunurilor într-un mod cât mai simplu și rapid.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/cumparare-achizi-ionare-antreprenor-patron-6169033/