Care sunt avantajele unor dinți din zirconiu?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBucuresti, clinica stomatologica, stomatologie
Ultima actualizareLuni 29 mai 2017
Vizualizari1321

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avantajele de a trai in anul 2017 sunt mult mai multe si mai interesante decat dezavantajele. Spre exemplu, sunt rare problemele dentare care nu pot fi rezolvate, daca nu inexistente. Poti sa ai un zambet perfect chiar si la varste inaintate, fara sa apelezi la proteze dentare. Implanturile dentare au revolutionat stomatologia si zirconiul a suprarevolutionat-o. Astazi, la un cost modic, poti sa iti pui dinti din zirconiu si te poti bucura de proprietati aproape identice cu proprietatile dintilor naturali. Inainte de a alege niste dinti de zirconiu, trebuie sa stii un mic istoric al acestui material si evident, avantajele si dezavantajele pe care le ofera.

De cand este zirconiul o solutie in stomatologie?


Zirconiul a aparut in cabinetele dentare abia in anii 90. De la aparitia sa, o multime de lucruri au fost imbunatatite, incepand cu partea estetica si terminand cu cea de rezistenta. Coroana ceramica pe suport de zirconiu a devenit extrem de apreciata, atat in randul pacientilor cat si in randul stomatologilor. Niciodata stomatologia nu a fost atat de exacta precum este acum, in conditiile in care frezarea blocurilor de zirconiu este computerizata iar materialul este aproape identic, cu diferente inspre bine, fata de dintii naturali.

Care sunt avantajele si dezavantajele zirconiului?

Am putea enumera o varietate mare de avantaje. Primul avantaj este rezistenta. Dintii din zirconiu fac fata cu brio masticatiei, pe termen lung si foarte lung. Practic, pot sa joace rolul unor dinti aproape naturali, intreaga viata. Aspectul exterior este un alt avantaj major, fiind unul foarte placut. Culoarea dintilor poate sa fie facuta in asa fel incat sa semene aproape identic cu dintii pacientului. Nu in ultimul rand, un mare avantaj este faptul ca acomodarea cu coroana de zirconiu este foarte rapida si naturala. Biocompatibilitatea este ridicata iar reactiile alergice, care apar in mod normal la implanturile metalice, sunt inexistente.

Daca ne intoarcem privirea spre dezavantaje, cel mai mare este faptul ca zirconiul este costisitor, fiind mult mai scump decat varianta coroanelor din ceraica. De asemenea, dat fiind faptul ca zirconiul a aparut de doar 20 de ani, nu se stie cu exactitate durata de viata in cavitatea bucala a pacientului, insa cel mai probabil este una foarte mare.

https://drvodita.ro/servicii/