10 fantani celebre

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12509

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fantana Bellagio, Las Vegas, SUA Coregrafia simfoniei de apa ofera un bun venit de neuitat la Hotel Casino Bellagio din Las Vegas. Jeturile de apa urca mai sus de 300 de metri si pot tinti pana la 75 de metri in aer in timp ce par sa danseze impreuna cu luminile pe o muzica clasica romantica. Este o priveliste spectaculoasa demna de admirat in timpul unei plimbari de-a lungul bulevardului.

Fanatana Bellagio este una dintre cele mai mari atractii ale Las Vegas-ului. Pana la ora 19, isi face numarul din 30 in 30 de minute, iar dupa ora 19, odata la fiecare 15 minute.

fantana de la bellagio hotel

Fantanile Bellagio

Fantana magica de pe Montjuic, Barcelona, Spania Fanatana magica a Montjuic-ului este un expunere spectaculoasa de culoare, lumina, muzica si acrobatie a apei. Situata in Barcelona, intre Placa d'Espanya si Palau National, fantana magica atrage mii de turisti in fiecare joi, vineri si sambata noapte pentru a asista la un spectacol de apa si muzica. Daca vizitati Barcelona, asigurati-va ca nu o ratati.

fantana magica din barcelona

Fantana Magica de pe Montjuic

Fantana Prieteniei Poporului, Moscova, Rusia Cunoscuta si sub numele de Prieteniea Natiunilor, aceasta fantana din Moscova are 16 sculpturi ce poarte costumele nationale, reprezentand toate Republica Sovietica. Fantana este completata de un iaz octaedral din granit rosu cu o suprafata de 4000 de metri patrati. Aceasta fantana este alimentata de un sistem de opt pompe care poate arunca 1200 de litri de apa pentru un jet care ajunge la 24 de metri pe secunda.

fantana prieteniei poporului moscova

Fantana Prieteniei Poporului

Fantana Bogatiei, Suntec, Singapore Fantana Bogatiei este unica in tara sa. Acest lucru se datoreaza faptului ca este cea mai mare fantana din lume. Situata in centrul orasului Suntec, a fost construita intr-un mod unic, avanz baza pozitionata subteran. Dar ce este uimitor este ca, pe zona perimetrului de baza se afla zona de restaurante a orasului Suntec. De la nivelul solului se poate foarte bine observa inelul de deasupra fantanii.

fantana bogatiei suntec

Fantana Bogatiei

Jet d'Eau, Geneva, Elvetia Aceasta fantana maiestuosa de 140 metri este emblema principala a orasului si un obiectiv care nu poate fi ratat. Frumusetea ei domina malul lacului si pe timp de noapte, atunci cand privelistea ei este uluitoare si romantica. Fantana a devenit o atractie turistica in 1891. Acesta este activa in fiecare zi din martie pana in septembrie, cand tasneste de la 9:30 pana la 23:15, iar din septembrie pana in octombrie poate fi admirata de la 10 pana la apusul soarelui, atata timp cat vremea nu este prea vantoasa. Proiecteaza 500 de litri de apa pe secunda la viteza incredibila de 200 km pe ora.

Jet d'Eau

Jet d'Eau

Fantanile Pagodei Marii Gaste Salbatice, Xian, China Fantanile au fost construite in anul 652 in timpul domniei imparatului Gaozong al dinastiei Tang. Cladirea veche protejeaza locul sfant al budistilor si este situata la marginea de sud a orasului Xian unde gazduieste cea mai mare fantana muzicala din Asia.

xian

Fantanile pagodei Marii Gasti salbatice

Fontana di Trevi, Roma, Italia Inalta de 25,9 metri si lata de 19,8 metri, Fontana di Trevi este una dintre cele mai frumoase sculpturi din Roma. A fost comandata de catre Clemens al XII-lea in 1732 si, 30 de ani mai tarziu, predecesorul sau Clemens al XIII-lea a crestinat-o. Fantana il are pe Neptun in mijloc si doi tritoni, unul incercand sa imblanzeasca un cal de foc, care simbolizeaza o mare agitata, si unul sufland intr-un corn, care simbolizeaza marea linistita. Trevi a devenit celebra datorita unei scene din filmul La Dolce Vita al lui Fellini, atunci cand Anita Ekberg face baie in fantana, noaptea. Exista, de asemenea, o legenda care spune ca, daca arunci o moneda in Fontana di Trevi, te vei intoarce la Roma.

fontana di trevi

Fontana di Trevi

Fantanile plutitoare, Osaka, Japonia Fantanile plutitoare raspandesc picaturi de apa in aer intr-un mod care le face sa zboare. Aceasta uimitoare si frumoasa fantana a fost proiectata de Isamu Noguchi si curge invers. Isamu Noguchi a construit 9 fantani plutitoare pentru prima data petnru World Expo din Osaka. In construirea acestor fantani, s-a folosit conceptul curgerii apei la robinet.

fantanile plutitoare

Fantanile plutitoare

Fantana ovala, Tivoli, Italia Fantana ovala este situata in capodopera arhitecturala Villa d'Este din Tivoli. Villa d'Este a fost initial comandata de Cardinalul Ippolito d'Este al II-lea, fiul lui Lucrezia Borgia. Nou numit guvernator al Tivoliului, d'Este a primit terenul si conacul existente deja, dar a fost nemultumit de cum arata si a inceput imediat reconstructia. Pana in anul 1572, cand a murit, proprietatea a fost aprope finalizata, dar nu in intregime terminata.

fantana ovala tivoli

Fantana ovala

Fantana Peterhof, Sankt Petersburg, Rusia Peterhof este o resedinta luxoasa si frumoasa a Imperiului, fondata in 1710 de catre Petru cel Mare pe malul Golfului Finlandei. Combinanad mai multe palate, o colectie de statui, gradini si fantani, Peterhoful a primit titlul de "Versailles-ul rusesc". Marea Cascada curge de sub palat pana spre Marea Baltica si este una dintre cele mai mari serii de fantani din lume.

fantanile de la peterhof

Fantanile de la Peterhof