Trei pasi pentru a afla daca puiul la cuptor este suficient de facut

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurimancare
Ultima actualizareLuni 24 iunie 2019
Vizualizari950

Voteaza & Distribuie

Descriere

Puiul gatit la cuptor poate arata exceptional la exterior, dar, in acelasi timp, poate fi insuficient gatit la interior. In timp ce unii prefera pulpe de pui la cuptor, altii prefera sa gateasca intregul pui in cuptor, ceea ce poate fi mai complicat.

Pentru 6 portii de pui la cuptor ai nevoie de un pui care sa cantareasca putin pestre 2 kilograme. Chiar daca nu sunteti atat de multi la masa, puteti folosi resturile pentru a face a doua zi o salata pentru birou sau un sandvis pentru pachetul copilului din pieptul de pui. Puiul va fi gata atunci cand in partea cea mai groasa a lui are o temperatura de 73 grade Celsius.

Nu iti recomandam sa clatiti puiul inainte de a-l baga la cuptor. Prin spalare bacteriile pot ajunge de pe pui in chiuveta sau pe alte suprafete, ceea ce va duce la contaminare incrucisata. In plus, cu cat pielea puiului este mai uscata, cu atat va fi mai crocanta. Dupa ce scoti puiul din punga, acopera-l cu un prosop pentru a-l usca.
Iata trei modalitati de a sti cand puiul preparat la cuptor este gata de pus in farfurie.

1. Foloseste termometrul

Cea mai sigura modalitate de a afla cand puiul gatit la cuptor este facut este sa introduceti un termometru alimentar bine calibrat in carnea de la interiorul aripii, in apropierea pieptului. Asigurati-va ca nu atingeti osul cand infigeti termometrul. Daca termometrul indica intre 160 grade Celsius si 165 grade Celsius, puiul este facut. Daca temperatura este mai mica, este nevoie de mai mult timp in cuptor. Daca termometrul indica o temperatura mai mare, inseamna ca puiul este facut. Nu intra insa in panica, foloseste sucul din tava pentru a umezi orice carne uscata.

2. Cat de suculenta este carnea din interior

Nu ai termometru alimentar? Sau nu ai incredere in cel pe care il ai in casa? Incerca alta metoda: cresteaza pielita dintre aripa puiului si pieptul lui si verificati cat de suculenta este carnea din interior. Daca carnea este usor rozalie, inseamna ca puiul este cel mai probabil insuficient gatit si trebuie sa urmati pasul urmator.

3. Cat de ferma este carnea

Cand carnea de pui este suficient de gatita, ea trebuie sa se simta mai degraba ferma decat moale ca un jeleu sau ca un cauciuc. Totusi, carnea puiului nu trebuie sa fie prea stransa. Acesta este un semn ca puiul a fost tinut prea mult la cuptor. Cand verificati cat de suculenta este carnea dintre aripa si piept, verificati si fermitatea ei. Daca ti se pare ca nu este suficient de prajita, mai rotiti puiul in cuptor. Sau, daca vreti, taiati copanele si mai lasa-le in cuptor, in timp ce taiati pieptul puiului.