Încălțăminte de lucru și protecție pentru profesioniști

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguribocanci, Bucuresti, Echipamente de protectie a muncii, Incaltaminte
Ultima actualizareDuminica 21 octombrie 2018
Vizualizari1529

Voteaza & Distribuie

Descriere

Încălțămintea de lucru și protecție a devenit cunoscută la începutul secolului XX, când echipamentele de protecție industrială au devenit pentru prima dată o problemă. Anterior acestui moment era mai ieftin de înlocuit un lucrător rănit decât introducerea unor măsuri de siguranță. Primele încălțări de protecție au fost saboții din lemn, purtați tradițional de țăranii francezi și bretoni. În timpul revoluției industriale timpurii, muncitorii au distrus utilajele aruncând saboții în ele, pentru a opri producția. Cuvântul sabotaj s-a născut din această activitate.

La sfârșitul celui de-al doilea război mondial este inventată în Germania ceea ce actualmente numim încălțăminte de lucru și protecție. Bocancii germani destinați a fi purtați de ofițeri, care nu au fost dați în folosință în cel de-al doilea război mondial, au fost întăriți cu bombeuri metalice. Încălțămintea de protecție a devenit astfel o cerință obligatorie în multe industrii, cum ar fi construcțiile și industria minieră. Spre deosebire de multe alte echipamente de protecție, încălțămintea compusă din bocanci, pantofi, saboțiși cizme de lucru și protecție a continuat să se dezvolte pentru a reflecta moda curentă. Așteptările utilizatorilor continuă să se schimbe, prin urmare, întreaga gamă se regăsește într-o varietate de stiluri. În ciuda faptului că oțelul este utilizat pentru realizarea armăturii, alte materiale compozite sau chiar materiale plastice pot fi utilizate în același scop.

Atunci când muncitorii transportă materiale grele sau lucrează în medii dinamice în care mulți oameni, mașini și vehicule funcționează simultan, obiectele care cad sau zboară devin pericole comune. La fel și obiectele ascuțite pe care calcă, sau uneltele care sunt ascuțite și utilajele ce conțin piese în mișcare. În funcție de nevoia efectivă de protecție se recomandă folosirea de încălțăminte de lucru și protecție S1P, S2, S3, S4, S5, 04. Energia electrică prezintă o varietate de riscuri la locul de muncă. Muncitorii s-ar putea confrunta cu șocuri electrice potențiale sau ar putea acumula electricitate statică, ceea ce poate duce la scântei electrice, mai ales în anumite medii. Pentru a reduce șansele de accidente se recomandă, încălțăminte de protecție ESD, încălțăminte neconductoare din piele, cauciuc sau alte materiale care pot fi purtate.

Arsurile de la flăcări se pot întâmpla la locul de muncă, la fel și cele provocate de substanțe chimice sau materii obișnuite, cum ar fi cimentul. Temperaturile scăzute pot provoca vătămări cum ar fi degerăturile și hipotermia, iar aceste pericole nu ar trebui trecute cu vederea la locul de muncă. În funcție de nevoia efectivă de protecție se recomandă folosirea de încălțăminte de protecție de vara și iarnă, adaptată temperaturii și mediului de lucru.

Orice încălțăminte de lucru și protecție ar trebui să ofere, de asemenea, confort fără compromis. Tehnologia folosită devine extrem de importantă. Noua și revoluționara spumă de impact Safety Jogger duce suportul întregii suprafețe a piciorului la un nivel superior. Forma unică se adaptează constant presiunii piciorului, îmbunătățind fiecare pas făcut. Picioarele sunt menținute stabile și mai puțin vulnerabile la leziuni. La rândul ei, fibra specială Coolmax® formează un sistem de transport care trage umezeala departe de piele spre stratul exterior al țesăturii. Umezeala se usucă mai repede decât în cazul altor materiale pentru a termoregula corpul prin răcire si prin evaporare.

În elaborarea strategiilor de protejare a prejudiciilor cauzate la picioare, trebuie să ne amintim principiul fundamental al sănătății și securității la locul de muncă: aceste pericole profesionale ar trebui eliminate la sursă. Rolul echipamentului individual de protecție este de a minimiza expunerea la anumite pericole profesionale, nu de a le elimina. Încălțămintea de protecție nu garantează protecție totală.

prowear.ro