Idei de cocktailuri cu vin spumant pe care să le prepari la tine acasă

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 12 ianuarie 2023
Vizualizari344

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un cocktail răcoros și aromat poate fi savurat și în confortul propriei locuințe, iar senzația de calm și relaxare merită efortul de a-ți prepara cu mâinile tale o astfel de băutură. Este foarte simplu, mai ales dacă ai la îndemână și o rețetă, iar în acest sens te îndrumăm noi. Sigur ai prin casă o sticlă de spumant rămasă de la ultima petrecere sau primită cadou, iar noi am decis să te ajutăm s-o pui în valoare, cu câteva rețete de cocktailuri bazate pe o astfel de băutură.

Mimosa

Se spune că acest cocktail ar fi fost creat în barul celebrului hotel Ritz din Paris, devenind ulterior și băutura oficială a acestuia. Denumirea face referire la florile cu același nume din grădinile pariziene și se datorează culorii de un galben-portocaliu intens, asemeni petalelor de mimoze.

Pentru a prepara un astfel de cocktail, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 de mililitri de șampanie sau orice alt vin spumant;
  • 50 de mililitri de suc proaspăt de portocale;
  • 20 de mililitri de lichior de portocale (de preferat Grand Marnier)
  • o felie de portocală.

Cocktailul se bea dintr-o cupă de șampanie tip flute, în care se toarnă mai întâi lichiorul de portocale, iar apoi sucul de la o jumătate de portocală proaspăt stoarsă. La final se adaugă șampania sau vinul spumant, iar paharul se ornează cu felia de portocală.

French 75


Inspirat din denumirea dată de francezi unui tun cu calibrul de 75 de milimetri folosit în Primul Război Mondial, acest cocktail s-a născut tot la Paris, însă în barul unui american. Analogia dintre băutură și tunul armatei franceze se datorează efectului acestui cocktail, pe care cei care l-au încercat l-au asemuit cu cel unei lovituri de tun.

Rețeta pentru un astfel de efect-șoc include:

  • 50 de mililitri de gin;
  • 100 de mililitri de șampanie sau alt vin spumant;
  • 20 de mililitri de sirop de zahăr;
  • 20 de mililitri de suc de lămâie proaspăt stors;
  • o bucată de coajă de lămâie.

Ginul, sucul de lămâie și cel de zahăr se amestecă într-un shaker, după care se toarnă într-o cupă de șampanie. Deasupra se toarnă șampania sau orice alt vin spumant, iar la final se adaugă coaja de lămâie pe marginea paharului, pentru decor.

Bellini


Trecem acum în Italia - o altă țară renumită pentru spumantele produse aici. Acest cocktail este un omagiu adus în 1934 pictorului italian Giovanni Bellini, de către proprietarul unui bar din Veneția, care decorase pereții localului cu câteva tablouri ale acestuia.

În semn de apreciere, barmanul a inclus în rețetă:

  • 60 de mililitri de nectar de piersici;
  • 100 de mililitri de spumant Prosecco;
  • 20 de mililitri de lichior de piersici;
  • 1-2 felii subțiri de piersică.

Nectarul și lichiorul de piersici se combină într-un shaker și se amestecă bine, apoi se toarnă într-o cupă de șampanie. Se adaugă Prosecco, se amestecă ușor cu o spatulă, iar pentru impresia artistică se ornează buza paharului cu feliile de piersică.

Hugo

Rămânem în Italia, pentru un cocktail răcoritor cu arome de soc și mentă proaspătă.

Se prepară ușor, dar trebuie să ai la dispoziție:

  • 100 de mililitri de Prosecco (n-am încercat, dar în mod sigur merge și orice alt spumant sau șampanie);
  • 30 de mililitri de sirop de soc (le fel de bună este și o socată de casă);
  • 20 de mililitri de apă minerală;
  • 3-4 frunze de mentă proaspătă;
  • cuburi de gheață;
  • o felie de lime.

De această dată, se ia un pahar mare de vin (pentru vinurile roșii), se umple cu gheață, peste care se adaugă siropul de soc, vinul spumant și apa minerală. La final, frunzele de mentă se strivesc ușor și se pun în pahar, împreună cu felia de lime.

După calculele noastre, o sticlă de spumant ar trebui să-ți ajungă pentru a prepara toate cocktailurile pe care ți le-am prezentat. Totuși, dacă vrei să respecți strict rețetele originale, te sfătuim să folosești șampanie pentru cocktailurile franțuzești și Prosecco pentru cele italiene.

Sursa foto: Unsplash.com