O scurta istorie a aromaterapiei

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareVineri 20 iulie 2018
Vizualizari949

Voteaza & Distribuie

Descriere

Plantele au fost folosite in scopuri terapeutice din timpuri imemoriale. Oamenii preistorici se bazau pe instinctul lor de supravietuire. Ghidati de simtul mirosului si de experienta au reusita sa adune cunostinte despre capacitatea uriasa a plantelor de a vindeca si de a alina diverse suferinte. Sa luam exemplul din regnul animal, cand un animal este bolnav, cauta din instinct plante care sa ii aline durerea si sa il vindece.

In renumitele grote din Lascaux in Franta, au fost descoperite picturi care arata folosirea plantelor in scop curativ. Oamenii de stiinta considera ca aceste picturi sunt realizate in anii 1800 i.Hr.

In Pakistanul de astazi a fost descoperit un aparat de distilat din teracota, care se gaseste expus la muzeu. Se considera ca a apartinut civilizatiilor arabe sau indiene. Se credea pana recent ca distilarea ar fi fost “inventata” acum o mie de ani. Acest aparat de distilat a fost folosit pentru realizarea apelor parfumate.

In India plante precum smirna, santalul, busuiocul, scortisoara, ghimbirul, coriandrul s-au extras uleiuri esentiale inca din anii 3000i. Hr. Acestea sunt descrise in cartea “Vedas”, unde sunt descrise tehnici traditionale de presopunctura si masaj ayurvedic.

Pentru a simti efectele uleiurilor esentiale sunati pentru programare la un masaj ayurvedic la numarul de telefon 0724474501.