Cum să reduci cunsumul de combustibil la autorulote

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriautorulote
Ultima actualizareJoi 29 decembrie 2022
Vizualizari371

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creșterea prețurilor la combustibil te poate face să te îndoiești dacă o călătorie rutieră este cea mai bună opțiune pentru vacanța ta.Dar de multe ori supraestimăm cât de mult combustibil este necesar pentru o călătorie, mai ales dacă luăm în considerare anumite practici de economisire a combustibilului. Așadar, nu lăsa creșterea prețurilor la combustibil să-ţi influențeze vacanța cu autorulota, deoarece cu pregătirea potrivită, o să descoperi că rămâne una dintre cele mai bune opțiuni pentru călătoria ta. Să te gândești la eficiența consumului de combustibil este o mișcare inteligentă, astfel încât să poți călători mai mulți kilometri.

În acest articol discutăm despre modul în care tehnicile de conducere, planificarea călătoriilor și reducerea greutății te pot ajuta să reduci consumul de combustibil.

Vacanţa cu autorulota este o opțiune foarte bună

Prețurile zborurilor continuă să crească, așa că o călătorie cu avionul nu va fi mai ieftină pentru vacanța ta.De asemenea, va trebui să închiriezi o maşină de la aeroport sau să găseşti o modalitate de a călători, rezultând un buget mult mai mare pentru călătoria ta. Deși ai putea lua în considerare utilizarea unui tren pentru călătoria ta, acesta ar putea fi mai ieftin, dar va limita totuși libertatea vacanței.

Când vine vorba de o mașină versus o autorulotă pentru călătoria rutieră, trebuie sa iei în considerare că, oricum o să foloseşti în continuare combustibil. Dar cu o autorulotă, cazarea va fi acoperită, deoarece locurile de campare sunt mult mai ieftine decât camerele de hotel.

Pentru a reduce consumul de combustibil trebuie să foloseşti tacticile potrivite de condus și să planifici corect călătoria. Dacă prețurile la combustibil te fac să te gândeşti să anulezi total călătoria, gândeştete din nou!Meriţi o pauză!Vremurile au fost stresante și cu toții merităm șansa de a ne relaxa și de a ne încărca bateriile cu o evadare. Nu ar trebui să aștepți până la vară pentru a te gândi la o vacanță, deoarece preţurile pentru închiriere autorulotă Bucureşti din acestă perioadă sunt mai mari.

Reduceţi numărul bagajelor grele din interiorul autorulotei

Unul dintre principalii factori care afectează consumul de combustibil al unei autorulote este greutatea acesteia.O autorulotă mai ușoară va folosi mai puțin combustibil. Așa că atunci când îți faci bagajele pentru călătorie, ia în considerare cu adevărat ce aduci.Fii puțin mai atent la articolele mai grele și vei observa diferența la indicatorul de combustibil.

O modalitate excelentă de a limita greutatea autorulotei este prin rezervorul de apă.Nu trebuie să faci greșeala de a umple la maxim rezervorul de apă curată înainte de a pleca.Nu ai nevoie de atât de multă apă pe șosea și va îngreuna autorulota, crescând astfel cantitatea de combustibil de care ai nevoie pe drum. Odată ce ajungi la camping, poti umple din nou rezervorul de apă curată.Același lucru este valabil și pentru rezervorul de apă uzată și caseta de toaletă, care trebuie întotdeauna golite înainte de a conduce.

Condu autorulota defensiv

Nu uita niciodată că o călătorie este la fel de importantă ca o destinație.Așa că nu te grăbi încercând să mergi cât de repede poți.În schimb, concentrează-te pe atingerea unei viteze constante de aproximativ 100 km/h și o să economiseşti mult combustibil în acest fel. Evită să conduci prea repede pentru a nu fi nevoit să frânezi la fel de des.Încearcă să fii întotdeauna într-o treaptă superioară, pentru a evita suprasolicitarea motorului. Și în sfârșit, când este posibil, opreşte motorul!Dacă eşti prins într-un blocaj în trafic care cu adevărat nu se mișcă sau daca aștepți ca o bariere de tren să se ridice, pur și simplu opreşte motorul.Nu numai că poți economisi bani în acest fel, dar este mult mai ecologic.

Verifică presiunea în anvelope

Anvelopele care au o presiune mai mică, pot crește consumul de combustibil între 2 şi 5%?Așadar, dacă călătoreşti cu autorulota, verifică presiunea în anvelope înainte de a pleca.

Călătoreşte local
Optează pentru o destinație mai apropiată!Adesea presupunem că vacanțele trebuie să implice îndepărtarea de casă, cu cât mai departe, cu atât mai bine.Dar asta înseamnă că de multe ori nu ne-am explorat suficient țara natală sau chiar orașul. Îți vei da seama rapid că există un motiv pentru care atât de mulți oameni vizitează România în fiecare an și este timpul să descoperi asta pentru tine! Pentru a reduce consumul de combustibil în călătoria cu autorulota, stai mai aproape de casă și vizitează cele mai apropiate destinaţii. O vacanță nu înseamnă cât de departe mergi, ci mai degrabă să explorezi și să-ţi încarci bateriile.

Limiteză numărul de kilometri conduşi
Odată ce ai ajuns la camping, poţi economisi bani fără a conduce mai departe.În loc să conduci la supermarket sau către alte atracții, poţi utiliza mijloace de transport alternative.Poţi face o plimbare plăcută pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Găseşte cea mai ieftină benzinărie
Nu intra în prima benzinărie pe care o găseşti!În schimb, caută cel mai ieftin preţ.Ceea ce poate părea o mică diferență de preț poate face o mare diferență atunci când umpleți rezervorul unei autorulote de 70-90 de litri. Utilizați aplicații precum Peco Online sau Waze pentru a compara prețurile la diferite benzinării.

Având în vedere aceste sfaturi, o călătorie rutieră nu trebuie să fie mai scumpă, chiar și cu prețurile actuale ale combustibilului! Pur și simplu închiriază autorulota de la Best Campers şi planifică din timp călătoria pentru o vacanță incredibilă.Acum este timpul să-ți alegi destinația preferată!