Vacanta in grup sau singur?

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari945

Voteaza & Distribuie

Descriere

O vacanta incepe cu momentul deciziei de a calatori. Urmeaza alegerea agentiei, apoi a destinatiei si in final a locatiei. Aceasta in cazul persoanelor care formeaza un cuplu. Pentru persoanele singure, singles sa le numim, pentru ca termenul in engleza este mai explicit, totul incepe cu intrebarea "Cu cine plec?" doar apoi urmeaza, agentia, destinatia si locatia...


Cu cine pleaca de regula persoanele singure in vacanta? Cel mai adesea cu un prieten, la fel si el, singur. Astfel au parte de un pic de siguranta, sunt mai destinsi in timpul excursiei stiindu-se langa cineva apropiat si cunoscut. Au o companie, au pe cineva cu care sa vorbeasca, pe cine sa se bazeze in anumite situatii. Deci luandu-si prietenul de mana, (sau prietena, sa folosim si femininul pentru ca majoritatea celor single sunt femei), merg impreuna la agentie si isi aleg intre un sejur si un circuit.


Pentru o persoana necasatorita sau care nu se afla intr-o relatie, sejurul petrecut in compania unui singur prieten, poate fi plictisitor si monoton. Asta daca nu cumva din fericire, este vorba de 2 persoane dinamice, mai aventuroase si pline de disponibilitate. Dar daca sunt mai retinute, mai putin active si indreptate mai mult spre activitati si placeri linistite, atunci cu siguranta vacanta este una plata, lipsita de acele lucruri care fac sarea si piperul unei calatorii.


Ideal este sa plece intr-un grup, dar cum aduna mai multe persoane, apoi cum le convinge si determina pe toate pentru aceeasi optiune de destinatie si locatie? Destul de complicat, mai ales ca in general cercul de prieteni a unei persoane singure este destul de restrans, sau in situatia celor divortati, injumatatitsi impartit cu fostul sot. Intr-un grup trebuie nu doar sa se adune persoane, trebuie sa fie si compatibile, iar pentru reusita vacantei, este absolut necesar sa fie armonioase, comunicative, tolerante. Asa e ca este greu, nu-i asa?


Solutia cea mai buna este plecarea cu un grup format deja si verificat. Exista pe internet comunitati de medici, stomatologi, ingineri, avocati care si-au mutat relatiile din mediul virtual in cel real, reusind astfel sa stranga o "gasca" pentru intalniri, evenimente si chiar vacante. Doar ca si in situatia asta este o problema: multi dintre participanti sunt familisti si evident ca merg impreuna cu perechea.


In Romania s-a lansat in 2010 Singles Camp si nu o spunem doar noi, ci si cei 2500 de membri cati numara acum grupul, este solutia ideala pentru petrecerea unei vacante, in situatia persoanelor singure care temporar sau decis, nu formeaza un cuplu. In fiecare an se organizeaza peste 30 de diferite tipuri de vacante: drumetii, excursii, sejururi, circuite, in tara si strainatate, asa ca si din acest punct de vedere al alegerii exista suficiente optiuni.