5 destinații fierbinți pentru vacanța de iarnă

Detalii

CategoriiTurism
TaguriDubai, Egipt, Grecia, Maroc, vacanta, Vacante Exotice
Ultima actualizareMiercuri 17 februarie 2021
Vizualizari599

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iarna se apropie, la fel și sărbătorile și vacanța. Cu toate acestea, există persoane care nu iubesc frigul și caută locuri în care pot face plajă, atunci când temperaturile scad în România sau începe ninsoarea. Dacă și tu te numeri printre acestea, trebuie să știi că te poți bucura de numeroase destinații exotice, unde temperaturile sunt pe plus în timpul iernii. Nu te îngrijora! Există destinații turistice pentru care nu ai nevoie de sume uriașe de bani. Poți beneficia de curse low-cost și de pachete de cazare la prețuri avantajoase. Totul ține de opțiunile tale și de bugetul de care dispui. Descoperă câteva destinații fierbinți pe care le poți alege pentru vacanța de iarnă, în articolul de mai jos.

Egipt

Prima destinație de vacanță care îți oferă căldură pe timp de iarnă este Egipt. Din fericire, este o locație accesibilă, cu numeroase oferte all inclusive, de care te poți bucura în lunile de iarnă. Totuși, dacă îți dorești să mergi la plajă, nu alege luna ianuarie, pentru că nu sunt temperaturi mai mari de 20 de grade C. În schimb, lunile octombrie, noiembrie și decembrie sunt perfecte pentru a-ți etala costumele de baie.

Dintre toate stațiunile din Egipt, cea mai populară rămâne Sharm el-Sheikh, pe care o poți vizita în vacanța de iarnă. Caută din timp cele mai bune oferte pentru această destinație, astfel încât să economisești bani. Dacă te întrebi ce poți face în Egipt în timpul iernii, să știi că ai la dispoziție numeroase opțiuni, în afară de plajă. Poți vizita Piramidele și Sfinxul, te poți plimba cu barca, poți vizita celebra moschee din Cairo sau poți merge în safari. Mai mult, nu vei uita niciodată nopțile petrecute în deșert. Cum ți se pare?

Republica Dominicană

O altă destinație exotică pentru vacanța de iarnă este Republica Dominicană, una dintre cele mai căutate de turiști. Te vei bucura, din plin, de peisajele incredibile cu păduri nesfârșite și cascade, poți face plajă și te poți poza cu delfinii. Clima în Republica Dominicană este ideală în luna decembrie, așa că poți uita de frigul din țară. Dacă optezi pentru early booking, vei beneficia de pachete de vacanță cu prețuri chiar și cu 50% mai mici.

Creta

Grecia face parte din destinațiile ideale atât pentru vacanța de iarnă, cât și pentru concediul din vară. În timpul sezonului rece, poți opta pentru Creta, cea mai mare insulă grecească. Ai șansa să petreci timpul la malul mării, să te informezi în legătură cu istoria locului și să vizitezi muzeele și palatele din zonă. Nu vei avea timp să te plictisești!

Maroc

Pe locul 4 în topul destinațiilor exotice ideale pentru vacanța de iarnă se înscrie Marocul, țară care nu este prea familiară cu temperaturile scăzute. Astfel, în lunile decembrie sau ianuarie, te poți bucura de temperaturi care depășesc 20 de grade C și îți permit să te plimbi în voie pe străzi. Marrakech este cel mai popular oraș din Maroc și te așteaptă cu piețe imense, delicatese culinare și spectacole care te vor încânta. Dacă ajungi în Marrakech, nu ezita să mergi și în Grădina Majorelle, cunoscută pentru frumusețea incredibilă a vegetației.

Dubai

Dubai nu mai are nevoie de nicio prezentare! Se numără printre destinațiile exotice preferate de către europeni, care vor să vadă clădirile enorme și luxul specific acestei țări arabe. Iei în calcul această opțiune? Trebuie să știi că cea mai bună perioadă pentru a merge în Dubai este octombrie-aprilie, atunci când temperaturile sunt suportabile. Plimbările cu cămila, urcatul pe cea mai înaltă clădire din lume - Burj Khalifa și stațiunile de schi indoor sunt doar câteva motive care te pot convinge să vizitezi Dubaiul în lunile de iarnă.

Orice destinație ai alege, asigură-te că ai la tine bagajul potrivit - hainele lejere, de vară, o pereche de papuci Karl Lagerfeld și pălării cu boruri largi. Să înceapă distracția!

Sursa foto: unsplash.com/photos/HEpdqtYEhdo