5 schimbări pe care să le faci în casă anul acesta pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

5 schimbări pe care să le faci în casă anul acesta pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguri
Ultima actualizareJoi 23 ianuarie 2020
Vizualizari468

Voteaza & Distribuie

Descriere

Odată cu noul an, fiecare își propune să facă anumite schimbări pe diferite planuri. Ne întoarcem acasă în fiecare seară, iar locuința proprie are și ea nevoie de atenție din partea noastră. Te-ai gândit la ce vei schimba la tine anul acesta, dar cum ar suna niște schimbări la casa ta, prin care sănătatea ta și a familiei tale să se îmbunătățească? Sigur te-ai gândit la asta, dar nu ai pus niciodată lucrurile pe hârtie pentru a vedea ce este de făcut.

În acest sens, am creat o listă cu lucrurile pe care ar trebui să le iei în considerare.

Schimbă saltelele de la paturi

Ai o gamă variată de saltele de pat din care să alegi, mai ales dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor. O saltea de pat mult prea veche îți poate provoca dureri de spate. Pune preț pe calitatea somnului, alegand sa investești într-o saltea nouă. Modelele disponibile pe piață sunt diverse, optează pentru una cu fermitate medie.

Renunță la aparatele de aer condiționat

Pentru a putea renunța la aparatele de aer condiționat, ai putea izola casa. Acest lucru va permite în perioadele calde să fie răcoare în casă, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea nevoie de aparatele de aer condiționat, deloc prielnice sănătății tale. De asemenea, vei reduce și consumul de curent pe care acestea îl înregistrează.

Schimbă vopseaua de pe pereți

Pentru un plus de sănătate, schimbă vopseaua pereților anul acesta. Ar fi indicat să alegi un tip de vopsea prietenoasă cu sănătatea ta, poate chiar hipoalergenică, care să nu permită dezvoltarea ciupercilor sau apariția mucegaiului la ferestre sau la baie. De asemenea, reține că vopseaua normală poate acumula bacteriile din aer. Ia-ți un dezumidificator Acest aparat te va ajuta să scapi de umiditatea din casă, fără prea mult efort. În special în cazul în care stai la casă, acest lucru este inevitabil, mai ales în mediul rural. Umiditatea va duce la apariția mucegaiului și la circulația mai rapidă a virusurilor și bacteriilor prin casă.

Renunță la covoare

Covoarele pot acumula numeroase bacterii și praf, iar copiii le pot contacta foarte ușor, în special dacă stau mult timp pe jos. De asemenea, în cazul în care ai mochetă, renunță la aceasta. Dacă îți faci griji că ar fi mult prea rece în casă dacă apelezi la parchet peste tot, ai putea lua în calcul încălzirea prin pardoseală.

Chiar și cu mici schimbări, făcute treptat, poți face din casa ta un mediu benefic pentru tine și familie. Ai nevoie de un spațiu sigur, prin care bacteriile să nu se simtă libere oricând și în care să te simți bine. Începi cu o saltea și poți ajunge până la încălzirea prin pardoseală, totul este doar să îți propui și să pui deoparte ceva bani.

Sursă foto: hansa.house/en_gb