Istoria aromaterapiei

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj
Ultima actualizareMarti 7 noiembrie 2017
Vizualizari1014

Voteaza & Distribuie

Descriere

Radaciniile aromaterapiei pot fi urmarite cu mult inainte de 3.500 i.e.n.

In realitate, istoria aromaterapiei este inexorabil legata de dezvoltarea medicinei, care la inceputurile ei a fost legata de religie, misticism si magie. Erau vremurile cand vechii egipteni, in primul rand foloseau fumigatia obtinute din esente aromatice din lemn, ierburi si condimente. Toate acestea erau folosite ca ofrande in onoarea zeitatilor. Ei credeau ca odata cu ridicarea fumului pana sus in Raiuri, va duce cu el rugaciunile si dorintele direct la zeitati. In cele din urma, dezvoltarea aromelor ca medicamente a creat bazele pe care aromaterapia a fost construita.

Inainte de aceasta si cu mult inainte ca medicamentele din plante sa fie descoperite (intre 5000 si 10.000 i.e.n.), stramosii nostrii ardeau plante aromatice, esente din lemn aromate (cum ar fi lemnul de santal, de cedru, lemnul de Palo Santo) si scoarta pentru a scoate „spiritele rele” din oamenii bolnavi.

Unii dintre acesti indivizi sufereau de boli mentale, dar in afara de utilizarea focului si a apei, „fumatul” sau mai corect zis fumigatia era singura alternativa de tratament. Initial, orice lemn cu parfum natural, orice scoarta si iarba dintr-un loc dat ar fi fost utilizate. Aceasta se datora faptului ca nu existau centre importante de tranzactionare a plantelor aromatice, asa cum au aparut dupa mii de ani, cum ar fi perioada cea mai infloritoare a Evului Mediu si Drumul Matasii ca si exemplu.

Mai departe aromaterapia se poate ”alia” cu bune rezultate cu terapia prin masaj. Interesant, cuvantul „parfum” vine din latina ”per fumum”, ceea ce ar veni tradus ” prin fum”. Uneori si in zilele noastre se mai simte un “parfum„ de magie si esoterism.