elenutzabalenutza, la Mar 6 2006, 01:25 PM, a spus:
dc doi oameni care provin din medii difertite,din religii diferite ajung sa se iubeasca si sa intemeieze o familie??
o pot face foarte bine doar "civil"!
si dc el ,sa zicem nu ar fi botezat ,dar ea doreste sa se cunune cum se face la ortodoxi,ar fi vreo problema ?
eu sunt convinsa ca preotul ar refuza total sa lege asa doi oameni care se iubesc sincer,doar pt ca sunt diferiti.
nu stiu exact cum este la ortodocsi, dar stiu ca difera mult de la o Biserica Ortodoxa la alta (ma refer la Bisericile nationale)
in schimb cand s-a casatorit mutu cu consuelo sau cum s-o numi fata ,bisericile catolica si ortodoxa au ajuns la o intelegere ca cei doi sa se casatoreasca,dar fiecare sa isi pastreze religia,ortodoxa,respectiv catolica

aceasta "intelegere" este pentru orice pereche intre catolici si orotodocsi - nu s-a facut vreo concesie in privinta lor
problema e ca nu doar la catolici sau ortodoxi gasesti aceasta incapatanare ,ci si la protestanti,care zic despre ei insisi ca sunt buni,intelegatori etc !!! am citi despre cazuri in care ea era adventista ,el ortodox,si iubirea lor a fost posibila doar dc el a renuntat la religia lui

de ce a fost nevoie de acest sacrificiu???
nu este vorba de nicio "incapatanare", ci despre faptul ca ortodocsii si catolicii au ajuns la o "intelegere" in acest sens: Sacramentul Casatoriei poate fi celebrat formand o familie mixta, fiecare ramanand in ritul sau
pentru catolicii care se casatoresc cu un necatolic si neortodox, se celebreaza casatoria "cu disparitate de cult", catolicul ramanad catolic si avand aceleasi drepturi si obligatii ca orice catolic casatorit, partenerul ramanand ceea ce este el, cu drepturile si obligatiile din religia lui - se discuta aspectele "spinoase" inainte de casatorie, dar nu se refuza administrarea Sacramentului
poate sunt eu lolo dar deja lumea asta e dusa ,iar noi cei ce traim in ea ,suntem prea indoctrinati de religie !!!!
daac vrei sa apartii unei comunitati, ii respecti regulile
daca nu vrei sa respecti anumite reguli, nimeni nu te obliga sa apartii acelei comunitati!!!