Crezi că ai cumpărat fake-uri? Iată 5 moduri de a distinge pielea naturală de cea falsă

Crezi că ai cumpărat fake-uri? Iată 5 moduri de a distinge pielea naturală de cea falsă

Detalii

CategoriiShoping
Tagurigeantă
Ultima actualizareMarti 21 ianuarie 2020
Vizualizari421

Voteaza & Distribuie

Descriere

Obiectele din piele sunt cu o clasă mai sus față de orice fibră sintetică datorită finisajului natural, bogat și elegant. Astăzi, multe materiale artificiale cu aspect similar sunt disponibile pe piață și vândute la un preț mult mai mic. Există, de asemenea, produse care sunt confecționate doar în parte cu piele naturală, dar sunt marcate ca „piele autentică” sau „confecționate cu piele autentică”. Aceștia sunt termeni ambiguu folosiți în scopuri de marketing pentru a induce în eroare consumatorii.

Dacă intenționezi să cumperi un produs din piele de cea mai bună calitate, care este destul de scump, trebuie să poți distinge între pielea autentică și cea din material sintetic. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le identifici atunci când ești la cumpărături, pentru a te asigura că investiția ta va merita banii:

1. Verifică eticheta

Multe obiecte din piele autentică includ o etichetă care indică faptul că acesta a fost confecționat din material natural. Producătorii sunt dornici să arate că produsele lor sunt de încredere, așa că eticheta ar trebui să fie ușor de reperat.

Dacă pe ea scrie „materiale artificiale” sau dacă bunul respectiv nu are etichetă, ai tot dreptul să presupui că nu este piele reală. Dacă te bazezi doar pe o aceasta, este riscant pentru investiția ta, însă restul sfaturilor te pot ajuta să determini care este adevărul.

2. Miroase

S-ar putea să pară ciudat dacă cineva te vede într-un magazin mirosind o geantă, dar mirosul produsului este un mare indicator al faptului că este autentic. Pielea reală are un parfum distinct, care nu poate fi reprodus de cea sintetică. Poți încerca cu unele produse de aici pe care le știi că sunt din piele naturală, astfel încât să te familiarizezi cu mireasma distinctivă a materialului natural.

3. Testează țesătura

Pielea reală se poate simți destul de rigidă și netedă, în funcție de calitate și tip. Dacă produsul se simte prea neted sau asemenea plasticului, este, probabil, fals. Materialul natural este, de asemenea, în general, mai puțin consistent în textură, deoarece este mai greu de manevrat.

4. Examinează marginile

Marginile îmbrăcămintei sau încălțămintei din piele sunt, de asemenea, un bun indicator al autenticității sale. Pielea falsă va avea o margine perfectă, netedă, care se simte ca fiind din plastic, în timp ce materialul autentic are o margine mai naturală, aspră.

5. Examinează porii

În cele din urmă, atunci când stabilești dacă un obiect vestimentar este creat din piele naturală sau fals, asigură-te că verifici porii. La fel ca mai sus, dacă materialul pare perfect, este, cel mai probabil, confecționat din unul sintetic. Pielea autentică are un model inconsistent de pori, deoarece este naturală. În schimb, cea falsă are un model constant, repetabil.

Pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de identificare a pielii false și a celei naturale, acordă timp comparând-o pe cea pe care o știi că este falsă cu cea pe care o știi că este autentică. Cu practică, vei putea recunoaște dacă piesa pe care o cumperi își merită costul.

Sursă foto: shutterstock.com