heidy_2005, la Jan 6 2006, 01:24 PM, a spus:
Stim foarte bine ca in lume exista foarte multe religii, unele crestine, altele nu prea tin de crestinism.

Ceea ce imi doresc eu sa stiu este ca desi marea majoritate suntem crestini, religiile noastre difera. De ce oare?
te intrebi cum de putem avea acelasi text, dar sa il aplicam atat de diferit
uneori, ambitii omenesti au determinat rupturi - sa zicem ca aici nopi suntem de vina
dar armenii s-au "rupt" de ceilalti crestini din motive istorico-politice independente de ei si de Biserica- cand s-au intalnit, dupa sute de ani, totul era altfel - aici Dumenzeu a lasat sa fie asa!
de ce? pentru ca asta este vointa lui
toti suntem oameni, dar nu sutem identici - de ce? din acelasi motiv
heidy_2005, la Jan 6 2006, 01:24 PM, a spus:
in ultima vreme sunt foarte multi oameni care nu au crezut nicicand in Dumnezeu sau care nu mai cred. As dori sa stiu de ce...De ce sunt atat de multi oameni care nu mai cred in Dumnezeu..

moda de a nu crede in Dumnezeu a aparut in Europa in timpul Revolutiei Franceze - atunci, oamenii de stiinta l-au "scos" din programa scolara pe Dumnezeu. Romania, prin Spiru Haret, intemeietorul invatamantului romanesc modern, a preluat aceasta moda, copiind modelul francez. Copilul se intalneste cu credinta doar in familie si in biserica. Regimurile comuniste au anulat pe cat au putut legatura cu biserica.
de ce ne mai miram ca oamenii nu au credinta?