sau Inregistrare

• 53 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Religii, ateism Diferente si asemanari/explicatii Evaluare topic: * * * * -

#1 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 06 January 2006 - 01:24 PM

Stim foarte bine ca in lume exista foarte multe religii, unele crestine, altele nu prea tin de crestinism. (w00t) Ceea ce imi doresc eu sa stiu este ca desi marea majoritate suntem crestini, religiile noastre difera. De ce oare?
Stim ca Marea Schisma a dus la separarea bisericii crestine in doua, astfel luand nastere biserica ortodoxa si biserica catolica. Dar de ce? Daca simtim la fel, de ce suntem diferiti din punct de vedere religios?!
Precum crestinii, in ultima vreme sunt foarte multi oameni care nu au crezut nicicand in Dumnezeu sau care nu mai cred. As dori sa stiu de ce...De ce sunt atat de multi oameni care nu mai cred in Dumnezeu.. :santa2:

0

#2 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 06 January 2006 - 01:32 PM

am mai si zis-o religia este doar o spalare a creierului (w00t)

si din istorie stim ff clar cate razboaie au fost din cauza religiei ...
0

#3 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 06 January 2006 - 01:46 PM

Vezi postareaJoanna, la Jan 6 2006, 01:32 PM, a spus:

am mai si zis-o religia este doar o spalare a creierului :santa2:

si din istorie stim ff clar cate razboaie au fost din cauza religiei ...

De asta ai devenit tu atee? (w00t)
0

#4 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 06 January 2006 - 02:11 PM

Joanna, ai fi destul de uimita sa afli ca razboaiele religioase nu sunt atat de religioase cum par, ci au substratrui cate se poate de prozaice: teritoriale, razboaie de cucerire, razboaie de aparare etc. Ca sunt duse in numele religiei e partea a doua.
0

#5 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 06 January 2006 - 02:13 PM

intr-un razboi toti pierd mai ...
0

#6 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 06 January 2006 - 02:14 PM

Vezi postareaPixelut, la Jan 6 2006, 02:11 PM, a spus:

Joanna, ai fi destul de uimita sa afli ca razboaiele religioase nu sunt atat de religioase cum par, ci au substratrui cate se poate de prozaice: teritoriale, razboaie de cucerire, razboaie de aparare etc. Ca sunt duse in numele religiei e partea a doua.

Da, dar prin razboaiele acestea s-a dorit a se realiza ceva. Stii, cum e democratie, drept la opinie, ei nu aveau dreptul sa fie crestini. Erau persecutati (vezi cruciadele impotriva crestinilor :santa2: ). Dar daca suntem crestini, de ce unii suntem ortodocsi si unii catolici? (w00t)

Aceasta postare a fost editata de heidy_2005: 06 January 2006 - 02:14 PM

0

#7 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 06 January 2006 - 02:32 PM

Vezi postareaheidy_2005, la Jan 6 2006, 01:24 PM, a spus:

Stim foarte bine ca in lume exista foarte multe religii, unele crestine, altele nu prea tin de crestinism. (w00t) Ceea ce imi doresc eu sa stiu este ca desi marea majoritate suntem crestini, religiile noastre difera. De ce oare?
te intrebi cum de putem avea acelasi text, dar sa il aplicam atat de diferit
uneori, ambitii omenesti au determinat rupturi - sa zicem ca aici nopi suntem de vina
dar armenii s-au "rupt" de ceilalti crestini din motive istorico-politice independente de ei si de Biserica- cand s-au intalnit, dupa sute de ani, totul era altfel - aici Dumenzeu a lasat sa fie asa!
de ce? pentru ca asta este vointa lui
toti suntem oameni, dar nu sutem identici - de ce? din acelasi motiv

Vezi postareaheidy_2005, la Jan 6 2006, 01:24 PM, a spus:

in ultima vreme sunt foarte multi oameni care nu au crezut nicicand in Dumnezeu sau care nu mai cred. As dori sa stiu de ce...De ce sunt atat de multi oameni care nu mai cred in Dumnezeu.. :santa2:
moda de a nu crede in Dumnezeu a aparut in Europa in timpul Revolutiei Franceze - atunci, oamenii de stiinta l-au "scos" din programa scolara pe Dumnezeu. Romania, prin Spiru Haret, intemeietorul invatamantului romanesc modern, a preluat aceasta moda, copiind modelul francez. Copilul se intalneste cu credinta doar in familie si in biserica. Regimurile comuniste au anulat pe cat au putut legatura cu biserica.
de ce ne mai miram ca oamenii nu au credinta?
0

#8 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 06 January 2006 - 03:44 PM

Vezi postareaMariaB, la Jan 6 2006, 02:32 PM, a spus:

moda de a nu crede in Dumnezeu a aparut in Europa in timpul Revolutiei Franceze - atunci, oamenii de stiinta l-au "scos" din programa scolara pe Dumnezeu. Romania, prin Spiru Haret, intemeietorul invatamantului romanesc modern, a preluat aceasta moda, copiind modelul francez. Copilul se intalneste cu credinta doar in familie si in biserica. Regimurile comuniste au anulat pe cat au putut legatura cu biserica.
de ce ne mai miram ca oamenii nu au credinta?

Asta ar putea fi o cauza, dar daca iti doresti cu adevarat sa crezi in ceva, o faci, indiferent ca este interzis sau nu. Deci in cea mai mare parte este vina noastra, a oamenilor, nu a comunistilor sau a programelor scolare. (w00t)
0

#9 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 06 January 2006 - 05:56 PM

Vezi postareaheidy_2005, la Jan 6 2006, 04:14 PM, a spus:

Da, dar prin razboaiele acestea s-a dorit a se realiza ceva. Stii, cum e democratie, drept la opinie, ei nu aveau dreptul sa fie crestini. Erau persecutati (vezi cruciadele impotriva crestinilor (w00t) ). Dar daca suntem crestini, de ce unii suntem ortodocsi si unii catolici? (w00t)

Mi se pare mie doar sau se poate intelege ca faci o confuzie ?

Se zice ca crestinii erau persecutati in primele secole, pe vremea cand aparea religia si nu in Evul Mediu. Nu se poate vorbi in Evul Mediu de lipsa dreptului la religie.

CRUCIÁDĂ, cruciade, s.f. Fiecare dintre cele opt expediţii cu caracter militar, întreprinse la îndemnul Bisericii catolice de către seniorii din Europa occidentală în perioada dintre 1096 şi 1270 şi care, sub pretextul eliberării mormântului lui Cristos/Hristos de la Ierusalim de sub ocupaţia musulmanilor, urmăreau, de fapt, o expansiune teritorială, economică şi politică; p. gener. orice expediţie militară împotriva unor eretici sau adepţilor altor religii în Evul Mediu.

M-a amuzat in urma cu cativa ani sa aflu ca au fost si femei-papa de-a lungul istoriei.

Vezi postareaheidy_2005, la Jan 6 2006, 05:44 PM, a spus:

Asta ar putea fi o cauza, dar daca iti doresti cu adevarat sa crezi in ceva, o faci, indiferent ca este interzis sau nu. Deci in cea mai mare parte este vina noastra, a oamenilor, nu a comunistilor sau a programelor scolare. :santa2:

Nu poti crede in ceva ce nu cunosti. Sa luam exemplul bunicilor nostri: cati crezi ca au o cultura elementara religioasa ? Ma distreaza ca merg la biserica , afirma ca ei au credinta si invoca un Dumnezeu despre care nu stiu mai nimic.
0

#10 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 06 January 2006 - 06:11 PM

Vezi postareaWahaha, la Jan 6 2006, 05:56 PM, a spus:

Mi se pare mie doar sau se poate intelege ca faci o confuzie ?

Se zice ca crestinii erau persecutati in primele secole, pe vremea cand aparea religia si nu in Evul Mediu. Nu se poate vorbi in Evul Mediu de lipsa dreptului la religie.

CRUCIÁDĂ, cruciade, s.f. Fiecare dintre cele opt expediţii cu caracter militar, întreprinse la îndemnul Bisericii catolice de către seniorii din Europa occidentală în perioada dintre 1096 şi 1270 şi care, sub pretextul eliberării mormântului lui Cristos/Hristos de la Ierusalim de sub ocupaţia musulmanilor, urmăreau, de fapt, o expansiune teritorială, economică şi politică; p. gener. orice expediţie militară împotriva unor eretici sau adepţilor altor religii în Evul Mediu.

M-a amuzat in urma cu cativa ani sa aflu ca au fost si femei-papa de-a lungul istoriei.

Cruciadele au fost pur si simplu un exemplu. Stiu ce sunt cruciadele, ambele sunt pomenite si la religie si la istoria. (w00t)

Vezi postareaWahaha, la Jan 6 2006, 05:56 PM, a spus:

Nu poti crede in ceva ce nu cunosti. Sa luam exemplul bunicilor nostri: cati crezi ca au o cultura elementara religioasa ? Ma distreaza ca merg la biserica , afirma ca ei au credinta si invoca un Dumnezeu despre care nu stiu mai nimic.

Daca tii neaparat sa faci ceva, te informezi, dar trebuie sa ai vointa pentru asta. Citesti Biblia, Sfanta Scriptura, te interesezi sa vezi cine a fost Iisus, ce a facut, de ce a facut, samd. Dar nu pretinde ca esti crestin atunci cand esti in necunostinta de cauza. Sunt exemplele triste cele cu batranii..Eu nu am zis ca numai lipsa interesului este de vina. Printre principalele cauze insa, este lipsa interesului completata de lipsa informarii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 53 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Moderatori pentru aria Religie si Spiritualitate
seriozitate musai
nightwish  35 5.430
Hot Topic (New) Fanatismul religios si fanatismul ateu Pixelut  37 12.736
Topic inchis Dumnezeul vietii vs dumnezeul mortii
De ce si-a lasat dumnezeu prada mortii propriul sau fiu?
Soimos  0 2.287
Hot Topic (New) De ce nu Harul ?!?!? Anna Condor  67 12.685
Topic inchis Constiinta ISIS76  22 7.691