Sisteme de incalzire moderne

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripanouri radiante
Ultima actualizareJoi 25 iunie 2015
Vizualizari1208

Voteaza & Distribuie

Descriere

Unul din cel mai mare avantaj al tehnologiei este ca a condus catre o viata mai buna si mai usoara, odata cu evolutia celor mai mari industrii, care tin sa avanseze din ce in ce mai mult. De la iluminatul la lampa am ajuns la iluminatul cu led, de la telefonul cu fir am ajuns la smartphone, de la productie manuala la cea mecanizata si lista poate continua. Aspectul revolutionar si in materie de energie si caldura a condus la manifestarea si transmiterea caldurii prin cele mai cunoscute sisteme de radiatii cu infrarosu, care se pare ca functioneaza pe acelasi principiu ca si un cuptor cu microunde.

Tipuri principale de panouri radiante

Spre deosebire de dispozitivele de incalzire traditionale, cum ar fi aerul incalzit prin alte dispozitive, in cazul sistemului cu incalzire radianta acesta actioneaza pe principiul alimentarii obiectelor si incalzirii oamenilor din incapere. Caldura radianta este transmisa prin podea, prin panouri de perete sau cele de tavan, iar un sistem de incalzire cu panouri radiante poate fi plasat sub gresie, incorporat in podea sau atasat de partea inferioara a unui parchet mat din camera.

Aceste tipuri principale – un sistem electric radiant care consista in asamblarea cablurilor in podea, un sistem electric de aer care consta in transmiterea aerului cald montat in podea si un sistem hidraulic radiant, care transporta apa calda prin podea- sunt cele mai cautate, in maniera in care este bine sa cauti cel mai bun pret panouri radiante ideal nevoilor tale.

Multi oameni prefera sa instaleze sisteme hidraulice radiante pentru ca acestea au costuri relativ scazute si necesita mai putina electricitate, ceea ce reduce si facturile de energie electrica. Apa fierbinte in acest sistem este pompata intr-un cazan si trece prin tuburile de polietilena plasate sub podelele camerei. Cu ajutorul unei supape zonare si a unui termostat se poate regla debitul de apa fierbinte pentru a obtine temperatura necesara camerei.

Intr-un sistem de incalzire cu aer cald, acesta este pompat prin conducte prevazute in podele. Aerul cald devine un mediul obisnuit de a incalzi, cum sunt si panourile solare. Nici o optiune nu este foarte practica din punct de vedere al costurilor si al confortului. Folosind un sistem de incalzire solar in timpul zilei este destul de util, dar destul de inutil in timp de noapte. Se poate combina incalzirea solara cu un sistem de alimentare a caldurii pentru noapte, dar atunci va trebui sa luam in considerare faptul ca aerul nu poate sustine caldura pentru o perioada lunga de timp in timpul noptii.

Pardoselile cu un sistem electric radiant au cabluri electrice in compozitie si implicit dedesubtul lor, motiv pentru care acestea functioneaza destul de bine, reusind sa elimine un cost real la factura de electricitate. Incorporarea cablurilor electrice pentru o anumita capacitate de beton pastreaza caldura timp de mai multe ore pe zi sau noapte si se poate opri pentru o perioada lunga de timp, in caz de nefolosinta. Acest sistem reduce caldura care se afla in crestere intr-o podea de lemn incat este bine sa optam si pentru montarea unei podele din lemn laminat, ce poate rezista mult mai bine la caldura, spre deosebire de una din lemn simplu.