sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cinema 4D vs 3dsMax Care preferați? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Bogdan5844 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-September 10

Scris 03 September 2010 - 12:25 AM

Știu, nu există un „cel mai bun” pentru că e relativă chestia. Eu prima oară când am vrut să mă apuc de 3D design (acum un an și ceva) am încercat cu 3dsMax, că de, ăla zicea toată lumea că e bun. Tutoriale, chestii. N-am reușit mare lucru. (Dacă un cub care stă în mijlocul unui vid negru înseamnă că am făcut ceva :cry: )

De curând m-am apucat de Cinema 4D, și pot să zic că am făcut câteva chestii interesante. Pentru un începător mi se pare super ok, să prinzi conceptele, să îți faci „ochi” pentru 3D, etc. Nu știu cât de avansat este Cinema 4D (în sensul de cât de complexe pot fi proiectele create cu el) dar la ce nivel sunt eu, e destul.

Voi ce ziceți?
0

#2 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-April 07

Scris 03 September 2010 - 09:15 AM

E a naibii de avansat si Cinema 4D. Diferentele se simt de obicei cind incepi sa faci filme profi & shit, cel mai mult la productivitate si la pluginurile/uneltele aditionale disponibile pe piata, asa ca stai chill. :roll:
0

#3 Utilizator offline   Black_Wizard 

• Wizard
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-June 10

Scris 03 September 2010 - 11:30 AM

Am folosit doar 3dMax, mai mult din curiozitate, nimic serios :doh: Cand l-am vazut prima data, m-am speriat de interfata aia cu mii de obtiuni :roll: dar pe urma am vazut ca nu este greu de folosit, chestiile de baza le inveti foarte repede daca ai un tutorial bun. Eu am reusit sa fac niste piese de sah chiar a doua zi, mai putin calul :)

Aceasta postare a fost editata de Black_Wizard: 03 September 2010 - 11:33 AM

0

#4 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 September 2010 - 02:28 PM

Vezi postareaBlack_Wizard, la Sep 3 2010, 11:30 AM, a spus:

Am folosit doar 3dMax, mai mult din curiozitate, nimic serios :doh: Cand l-am vazut prima data, m-am speriat de interfata aia cu mii de obtiuni :roll: dar pe urma am vazut ca nu este greu de folosit, chestiile de baza le inveti foarte repede daca ai un tutorial bun. Eu am reusit sa fac niste piese de sah chiar a doua zi, mai putin calul :)

OPŢIÚNE, opţiuni, s.f. 1. Faptul sau dreptul de a alege din două sau mai multe lucruri, posibilităţi etc. pe acela sau pe aceea care îţi convine; alegere. ♦ Spec. Alegere, în temeiul unui drept, între două sau mai multe situaţii juridice. ♢ Drept de opţiune = a) drept acordat cuiva de a-şi alege cetăţenia (de obicei în cazuri de stabilire în alt stat); b) drept acordat cuiva de a accepta o moştenire sau de a renunţa la ea. 2. Condiţie stipulată uneori în tranzacţiile comerciale, potrivit căreia o parte contractantă, care îşi asumă obligaţii ferme, acordă celeilalte părţi, pentru un anumit termen, dreptul de a alege între diferitele condiţii ale contractului sau chiar dreptul de a renunţa la tranzacţie. [Pr.: -ţi-u-] – Din fr. option, lat. optio, -onis. Sursa: DEX '98
OPŢIÚNE s. alegere. (~ lui s-a dovedit fericită.) Sursa: Sinonime
opţiúne s. f. (sil. -ţi-u-), g.-d. art. opţiúnii; pl. opţiúni Sursa: Dicţionar ortografic
OPŢIÚN//E ~i f. v. A OPTA. ♢ Drept de ~ a) drept de a-şi alege cetăţenia; b) drept de a accepta sau a renunţa la o moştenire. [Sil. -ţi-u-] /<fr. option, lat. optio, ~onis Sursa: NODEX
OPŢIÚNE s.f. 1. Faptul sau posibilitatea de a opta, de a alege între două sau mai multe lucruri; (spec.) drept al cuiva de a-şi alege cetăţenia; optare. 2. Condiţie existentă în unele tranzacţii comerciale, potrivit căreia i se acordă cumpărătorului un termen în care el poate definitiva tranzacţia sau poate renunţa la ea, pe când pentru vânzător obligaţia rămâne fermă. [Pron. -ţi-u-. / cf. fr. option, lat. optio]. Sursa: DN
0

#5 Utilizator offline   Black_Wizard 

• Wizard
  • PipPipPipPip

Scris 03 September 2010 - 06:14 PM

Vezi postareaJugulator, la Sep 3 2010, 03:28 PM, a spus:

OPŢIÚNE, opţiuni, s.f. 1. Faptul sau dreptul de a alege din două sau mai multe lucruri, posibilităţi etc. pe acela sau pe aceea care îţi convine; alegere. ♦ Spec. Alegere, în temeiul unui drept, între două sau mai multe situaţii juridice. ♢ Drept de opţiune = a) drept acordat cuiva de a-şi alege cetăţenia (de obicei în cazuri de stabilire în alt stat); b) drept acordat cuiva de a accepta o moştenire sau de a renunţa la ea. 2. Condiţie stipulată uneori în tranzacţiile comerciale, potrivit căreia o parte contractantă, care îşi asumă obligaţii ferme, acordă celeilalte părţi, pentru un anumit termen, dreptul de a alege între diferitele condiţii ale contractului sau chiar dreptul de a renunţa la tranzacţie. [Pr.: -ţi-u-] – Din fr. option, lat. optio, -onis. Sursa: DEX '98
OPŢIÚNE s. alegere. (~ lui s-a dovedit fericită.) Sursa: Sinonime
opţiúne s. f. (sil. -ţi-u-), g.-d. art. opţiúnii; pl. opţiúni Sursa: Dicţionar ortografic
OPŢIÚN//E ~i f. v. A OPTA. ♢ Drept de ~ a) drept de a-şi alege cetăţenia; b) drept de a accepta sau a renunţa la o moştenire. [Sil. -ţi-u-] /<fr. option, lat. optio, ~onis Sursa: NODEX
OPŢIÚNE s.f. 1. Faptul sau posibilitatea de a opta, de a alege între două sau mai multe lucruri; (spec.) drept al cuiva de a-şi alege cetăţenia; optare. 2. Condiţie existentă în unele tranzacţii comerciale, potrivit căreia i se acordă cumpărătorului un termen în care el poate definitiva tranzacţia sau poate renunţa la ea, pe când pentru vânzător obligaţia rămâne fermă. [Pron. -ţi-u-. / cf. fr. option, lat. optio]. Sursa: DN

Da, greseala mea, optiuni :roll:
0

#6 Utilizator offline   Bogdan5844 

• Boboc
  • Pip

Scris 03 September 2010 - 09:34 PM

Black_Wizard, exact aceeași figură am avut-o și eu când am deschis 3dsMax. Prea multe butoane :doh:

Jugulator, auzisem pe interneturi că cică 3dsMax ar fi baza, că e folosit la Pixar, Disney, etc. Studiouri mari. Dar am văzut și niște chestii făcute în Cinema4D care m-au lăsat :roll: Cred că până la urmă nu contează unealta, ci cum o mânuiești :)
0

#7 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 September 2010 - 06:46 AM

iegzactly. Pina si chestii free ca PovRay sau Blender sint capabile de chestii de iti pica dintii din gura. Totul e sa nu te astepti la Shrek dupa 2 ore de butonat prin ele... :roll:
0

#8 Utilizator offline   Bogdan5844 

• Boboc
  • Pip

Scris 07 September 2010 - 01:14 AM

Cred că m-am lămurit. Nu contează unealta, ci cum o mânuiești. Dacă cineva are altă părere, poate să ne zică și nouă :think:
0

#9 Utilizator offline   Black_Wizard 

• Wizard
  • PipPipPipPip

Scris 07 September 2010 - 03:58 PM

Vezi postareaBogdan5844, la Sep 7 2010, 02:14 AM, a spus:

Cred că m-am lămurit. Nu contează unealta, ci cum o mânuiești. Dacă cineva are altă părere, poate să ne zică și nouă :)

Asa este si probabil ca este cel mai bine sa le combini, spre exemplu faci un model in 3dMax si pentru animatie folosesti Maya :o:
0

#10 Utilizator offline   Zoo Lander 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 20-February 12

Scris 20 February 2012 - 05:48 PM

Vezi postareaBogdan5844, la 03 September 2010 - 12:25 AM, a spus:

Știu, nu există un „cel mai bun" pentru că e relativă chestia. Eu prima oară când am vrut să mă apuc de 3D design (acum un an și ceva) am încercat cu 3dsMax, că de, ăla zicea toată lumea că e bun. Tutoriale, chestii. N-am reușit mare lucru. (Dacă un cub care stă în mijlocul unui vid negru înseamnă că am făcut ceva :cry: )

De curând m-am apucat de Cinema 4D, și pot să zic că am făcut câteva chestii interesante. Pentru un începător mi se pare super ok, să prinzi conceptele, să îți faci „ochi" pentru 3D, etc. Nu știu cât de avansat este Cinema 4D (în sensul de cât de complexe pot fi proiectele create cu el) dar la ce nivel sunt eu, e destul.

Voi ce ziceți?

Personal folosesc Max pentru modelare iar pentru texturare si randare folosesc Cinema 4 D
----

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 21 February 2012 - 08:26 PM
Motiv editare: editat reclama

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Galerie imagini
Fantastic!
Aliniuz  6 4.725
Replici noi Atasamente Ulead GIF Animator
Let me show you something...
cineva_  9 5.727
Replici noi mp3 + poza ==> FLV ? terenteee  1 1.969
Replici noi Sondaj:
Care este topul celor mai folosite programe 2d si 3d?
AndreiTEDY  5 4.803
Replici noi software pentru watermark
am nevoie
Fabius  1 1.763