sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Gradinita romaneasca in Norvegia Ce ati zice de o gradinita romaneasca? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   c_a_m_y 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 26-October 07

Scris 16 November 2009 - 05:49 PM

In ultima vreme au venit foarte multi romani in Norvegia si ma gandeam ca ar fi o idee foarte buna sa avem si noi o gradintia ramaneasca aici.Am vazut ca sunt gradinite spaniole,englezesti,de ce nu am avea si noi una? :fingers:
Eu o sa deschid o gradinta anul viitor din august si as vrea sa fac un sondaj sa vad daca ar fi romani care doresc sa-si trimita copii la o gradinita romaneasca in No.Eu locuiesc in Oslo,inca nu stiu in ce zona v-a fi situata , :cheer: acum sunt in cautare pt spatiu.Nu o s afie o gradinita mare 8-12 copii(familiebarnehage).
O zi frumoasa sa aveti :sweating:
0

#2 Utilizator offline   Freya242 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-September 09

Scris 16 November 2009 - 08:27 PM

Draga Camy

Parerea mea e ca o gradinita romaneasca nu e o idee deloc buna. Inteleg premisele de la care a putut pleca un asa concept,dar in contextul norvegian nu ii vad utilitatea. Inscrierea la o gradinita norvegiana este o ocazie buna pt un copil ce abia incepe sa vorbeasca sa invete norvegiana.Pentru ca,dupa cum bine stim,gradinita e prima treapta dintr-un proces de lunga durata si e foarte important sa existe coerenta,continuitate,coeziune...
Limba romana si ce mai considera necesar parintii sa invete copilul (lucruri ce tin de backgoundul cultural lasat in urma),se pot invata si acasa.
Si daca copilul meu ar merge la o gradinita cu predare in limba romana ,ar merge mai departe in clasele primare unde s-ar lovi de tot felul de dihotomii gen:jocuri,mod de predare,interactionarea cu ceilalti copii etc etc etc
Asa ca, cred ca e in defavoarea formarii sanatoase a copilului intr-un mediu unde oricum este diferit......
Parerea mea :sweating:

Aceasta postare a fost editata de Freya242: 16 November 2009 - 08:27 PM

0

#3 Utilizator offline   Pilulost 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 27-January 10

Scris 28 January 2010 - 06:27 PM

de ce si-ar dori cineva sa trimita copii la o gradinita romaneasca in norvegia? cand o sa termine gradinita si se vor duce la scoala tot in romana o sa invete? eu nu cred. de ce sa dam cu picioru la ocazia asta de a invatza copii de mici norvegiana?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi snowboard? harutzzi  12 4.298
Replici noi Atasamente Spectacol in Oslo si Bergen ! ELENA TOMA  0 227
Replici noi Romanii din orasul Trondheim
Prietenii