Ușa de intrare în casă, o achiziție mai importantă decât pare

Ușa de intrare în casă, o achiziție mai importantă decât pare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriusi, Usi de exterior
Ultima actualizareJoi 19 martie 2020
Vizualizari182

Voteaza & Distribuie

Descriere

O vezi zilnic și are un rol extrem de important pentru casa ta. Alegerea ușii de la intrare poate fi destul de dificilă. Cu siguranță, îți dorești un produs rezistent și de calitate superioară, dar și cu un aspect pe gustul tău. Vrei o ușă care să te facă să te simți în siguranță în orice context, dar care să facă o primă impresie bună oricărui oaspete. Ei, bine, chiar dacă pare complicat, nu este imposibil să le ai pe toate. Important este să ții cont de particularitățile și necesitățile impuse de locuința ta, apoi să alegi o ușă potrivită ție și familiei tale.

Iată ce să iei în considerare când alegi ușa de la intrare și ce elemente să urmărești când alegi produsul final!

1. Alegerea materialului

O ușă elegantă din lemn sau una rezistentă din metal? Un aspect cald și rustic sau un design futurist? Un material ușor de întreținut sau unul pretențios, cu finish lucios? Materialul ușii determină atât durabilitatea produsului, cât și aspectul său final. De aceea, trebuie să combini funcționalitatea și estetica, alegând cel mai potrivit produs.

De asemenea, imobilul în care locuiești este extrem de important. Ușa de la intrare a apartamentului este expusă la mult mai puțini factori ce pot deteriora produsul. În schimb, ușa casei intră în contact direct cu aerul de afară, căldura și lumina soarelui, vântul, ploaia, ninsoarea și praful din exterior. De aceea, când cauți uși de intrare pentru casă, optează pentru cel mai rezistent și calitativ material pe care îl găsești. Ai la dispoziție lemn stratificat (stejar, frasin, pin, molid), lemn stratificat placat cu aluminiu, metal, PVC sau, cea mai sigură variantă, aluminiu pur.

2. Alegerea designului

Când vine vorba despre design, modelul ușii trebuie să se potrivească foarte bine cu fațada casei, dacă stai la curte. Astfel, se va crea un tot unitar, iar ansamblul va arăta excelent. Astfel, dacă ai o casă cu fațada din cărămidă sau din lemn, alege o ușă din lemn sau PVC, cu aspect cât mai natural. Dacă locuința ta este, mai degrabă, modernă, cu ferestre și pereți din sticlă, mergi pe varianta ușii din metal. Selectarea culorii ține de propriile tale preferințe, însă încearcă să iei în calcul mediul înconjurător și să alegi o nuanță care să se integreze perfect în peisaj.

Cât despre modele, poți găsi uși simple, mate, lucioase sau texturate, cu patternuri elegante, detalii stilizate sau chiar cu geamuri sau vitralii. Optează întotdeauna pentru un model aflat în aliniament cu stilul casei tale. Chiar dacă din exterior nu se pot observa neconcordanțele stilistice, nu uita că ușa poate fi observată și din interiorul casei tale. O ușă de intrare potrivită va completa aspectul interior al holului sau al livingului, în timp ce o ușă nepotrivită va „sparge” designul și va crea dezechilibre vizuale.

3. Gradul de siguranță

Fără îndoială, vrei ca ușa ta de la intrare să fie sigură și rezistentă în cele mai dificile situații. Fie că vorbim despre o potențială forțare a ușii, un incendiu, un cutremur sau alt eveniment neplăcut, ușa de la intrare trebuie să rămână intactă și să nu reprezinte un pericol. De aceea, când cauți o ușă, unul dintre cele mai importante criterii ar trebui să fie gradul de siguranță, precum și rezistența la foc sau șocuri mecanice.

Acestea fiind spuse, dacă urmează să alegi o ușă de intrare pentru locuința ta, ia în calcul toți factorii de mai sus. Ține cont de material, de culoare, dar și de aspectele tehnice. Astfel, vei face o alegere minunată, iar ușa ta va avea o durată de viață lungă și se va integra perfect în decor.

Sursa foto: pexels.com/photo/adventure-architecture-building-city-277787/