Walpurgisnacht, la Apr 7 2009, 08:54 AM, a spus:
Sincera sa fiu...mi-e greu sa mi-o imaginez pe bunica Dumnezeu s-o ierte cum si ce facea cu bunicul, dar imi amintesc in filmul Ana Karenina cum biata Ana, cu cămeşu' alb si imaculat pe ea, i-a ridica Karenin rochita brusc, ca o bruta si tac-pac, repede, repde. Asa, cu hainel pe ei, sa nus e vada peleu gol. Scut si la obiect.
Nu tu mangaieri, nu tu nimic.
Apoi Ana trista, socata, Karenin s-a dus la trebile lui.
Poate si pe vremea bunicilor era SI asa. Ca dintotdeauna a fost si altfel decat clasic.
Moşii la vorbitor !
Dar exact asa se si intampla.
Si asta pentru ca asa erau regulile la acea vreme. Biserica impunea reguli stricte si care se respectau, privitor la noaptea nunti sau la cum anume sa faci sex.
Erau si pozitii care erau interzise si pentru care puteai fii inchis daca iti sileai nevasta sa le aplice.
Iar asta este o chestie generalizata, nu vorbim strict numai de Romania. Ci in toata lumea catolica si ortodoxa!
Iubirea asta pe care o cunoastem noi azi, este ceva relativ nou. Si a aparut cam pe la jumatatea secolului XX.
Si asta pentru ca femeia era oarecum considerata un obiect.
kiku-chan, la Apr 9 2009, 01:37 PM, a spus:
sincer, cred ca avem instinctul de a face sex / dragoste imprimat in genele noastre, la fel ca animalele
de exemplu delfinii sunt singurele mamifere care fac sex pur si simplu de placere
asa ca si bunicii nostri au facut-o instinctiv la inceput si cine stie, poate dupa ce si-ai dat seama cu ce se "mananca" au facut-o si din placere
dar mai tineti cont si de faptul ca mamele mireselor si tatii mirilor tineau acele conversatii de informare inainte de nunta despre ce se intampla in pat ( fara amanunte bineinteles)
Nu avem avem instinct, pe vremuri stiau cum se face uitandu-se la animale. Acum ne uitam la filme.
Cat despre placere, inainte, era total interzisa.
Niciunul dintre ei nu trebuia sa simta placere. Ciudat, nu ? Dar adevarat !