sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Eclipsa de soare 3 octombrie 2005 Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   tahionic 

• Veriga lipsa :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-December 03

Scris 03 October 2005 - 04:16 PM

A fost cam innorat, soarele a iesit cand a avut chef. Si cand a avut el chef a trebuit sa am si eu :luck:
Mi-am luat aparatul (Canon A70) un CD gol si m-am apucat de reglat.
Am incercat mai multe CD-uri la filament, dar nu pot sa zic ca am gasit unul multumitor. Am luat ce am gasit (un Traxdata 52x, gol :tease:) si efectul supraimpus a fost interesant.
Pana la urma setarea care a dat cele mai bune rezultate a fost: ISO 50 (minim), declansator 1/2000 (iarasi minim), diafragma 8 si ceva (numarul maxim). Si cu zoom, pentru ca totusi soarele pare mic. CD-ul in fata aparatului. Nu incercati daca nu sunteti absolut siguri - puteti praji senzorul, ochii sau cine mai stie ce, mai ales cu un zoom puternic.
Ora la care au fost facute pozele a fost cca 12:55, data 3 octombrie 2005.
Nuanta albastra si lens-flare-urile (nu stiu cum se traduce) au fost date de CD.

Luna a 'muscat' din partea dreapta jos a soarelui. Datorita difractiei atmosferei, a elementelor optice si calitatii senzorului, marginea de contact este destul de estompata, dar totusi vizibila. Din spatiu probabil s-ar fi vazut mai spectaculos :sorry:

Fisiere atasate

0

#2 Utilizator offline   tahionic 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 03 October 2005 - 04:34 PM

Nu e corecta reprezentarea, pentru ca in realitate luna a acoperit mai mult discul soarelui, dar din cauza granulatiei nu se vede clar conturul. Asta e, trebuia sa ma pregatesc dinainte cu un filtru :tease:

Fisier atasat  IMG_3949_1.JPG (18.76K)
Number of downloads: 124
Fisier atasat  IMG_3949_1.JPG (18.79K)
Number of downloads: 128
0

#3 Utilizator offline   Dj Hestia 

• Corrs lover
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-October 04

Scris 03 October 2005 - 04:58 PM

Ai fost rapid, Ligius! Bravo! Pe la 12.00 am iesit si eu in curtea scolii si am vazut eclipsa (avea cineva niste ochelari speciali) si pot spune ca aici, la Galati s-a vazut mult mai bine, foarte clara suprapunerea dintre Luna si Soare, plus ca nu au fost deloc nori! :tease:
0

#4 Utilizator offline   tahionic 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 03 October 2005 - 05:05 PM

Sincer, vazand cum e vremea dimineata (ceata, innorat) nu mi-am mai pregatit nimic. Si culmea, la 12:50 a iesit un soare de parca nici n-ar fi fost nori. Nu aveam cu ce face poze, asa ca am luat de la lucru ce aveam mai la indemana. Am incercat si prin metoda proiectiei dar n-am reusit sa obtin o imagine clara. Cert e ca in zona in care eram eu mai erau cativa norisori in cale. Asta e, ne vedem peste x ani :tease:

EDIT: nu chiar ani, ci doar luni. Pe 14 martie 2006 urmeaza o eclipsa penumbrala de luna - ar trebui sa fie interesanta, n-am prins-o pe ultima. Cateva zile mai tarziu, adica pe 29 martie, urmeaza o eclipsa de soare de magnitudine mai mare decat cea de acum.
0

#5 Utilizator offline   Shiva* 

• -= Bebitza =-
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Mirckuitori
  • Inregistrat: 10-September 05

Scris 03 October 2005 - 11:38 PM

Se pare k ai avut o preocupare interesanta...
eu nici nu stiam ... de 4 zile dorm mai tot timpul , indiferent k`i zi sau noapte...
0

#6 Utilizator offline   Annomalia 

• bambola!!!!!!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-August 05

Scris 04 October 2005 - 08:38 PM

Vezi postareaL_i_g_i_u_s, la Oct 3 2005, 05:34 PM, a spus:

Nu e corecta reprezentarea, pentru ca in realitate luna a acoperit mai mult discul soarelui, dar din cauza granulatiei nu se vede clar conturul. Asta e, trebuia sa ma pregatesc dinainte cu un filtru :tease:

Atasament attachment
Atasament attachment

grozavvvvvvvvvvvvvvv!
si eu am avut o buna vizibilitate,dar n-am avut aparatul la mine....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Garbage.Ro : Abstract Art : George Petrescu r_loris  0 2.187
Replici noi Fotonud.ro Club de Fotografie Ploiesti
Club de Fotografie Ploiesti
fotonud  2 4.374