Garantează pentru construcţia casei tale

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCasa, Constructii, santier
Ultima actualizareMarti 12 mai 2015
Vizualizari1231

Voteaza & Distribuie

Descriere

Construcţiile sunt principalele aspecte pe care ne bazăm atunci când alegem să locuim într-un loc anume, pentru că acestea ne oferă unele dintre cele mai bune caracteristici, de la rezistenţă, durata de viaţă şi până la facilităţi.

Nouă definiţie a construcţiilor
Poate că ar fi cazul să dăm o nouă definiţie construcţiilor şi să spunem că acestea reprezintă acele materiale care alcătuiesc un tot unitar în care te simţi confortabil şi în care mediul este cel care îţi asigura bună dispoziţie, relaxarea şi zâmbetul pe buze. Pentru cei mai mulţi dintre noi, a avea o construcţia înseamnă a avea propriul loc de trai, pentru că suntem tentaţi să numim acasă tot ceea ce ne înconjoară, motiv pentru care atunci când suntem la început de drum alegem unele din cele mai inedite mijloace de a ne ocupa propriul loc.

Operaţionalizarea conceptelor de construcţie
Fie că vorbim despre un apartament la bloc în oraş sau despre o casă la ţară, aceasta are nevoie în principiu de un teren aferent şi mai apoi de construcţia propriu-zisă. Aşadar, este timpul să începem să ne facem proiectul pentru propria casă, în cazul în care nu dorim să apelăm la ceea ce constructorii numesc construcţii „la roşu” sau construcţii „la cheie”. Indiferent de opţiunea aleasă, trebuie să ştim că orice construcţie începe cu un studiu de fezabilitate, care presupune operaţionalizarea cu anumite concept, încat ai un avantaj daca apelezi la Nisiconstruct.ro pentru cele mai bune sfaturi in acest domeniu.

Într-un studiu de fezabilitate se începe întotdeauna cu spaţiul şi paramentrii impuşi pentru executarea lucrărilor de construcţii sau de serviciile alese şi furnizate de companiile de construcţii. În această etapă, se decide costul fiecărui metru pătrat de constructie precum şi atingerea unui prag maxim de rentabilitate. Următoarea fază constă în găsirea, utilizarea celor mai bune soluţii constructive, care să dea o eficienţă bună, privită din perspectiva economică şi tehnică. Aici intervin desigur şi muncitorii, planul de amplasament, precum şi un raport de evaluare a terenului. Mai apoi se apelează la abordarea care priveşte realizarea activităţii din punct de vedere uman.

Odată ce am realizat punctele de mai sus şi avem toate rezultatele, nimic nu ne mai împierdică să apelăm la o capacitate de producţie menită să asigure procesul de execuţie al construcţiei. Studiul de amplasament este din nou un alt concept care trebuie avut în vedere atunci când ne alegem să construim o casă, pentru că acesta trebuie să corespundă celor mai multe nevoi ale noastre, privit şi din perspectiva costurilor de achiziţie şi de echipare, încât să avem cele mai bune cai de acces la drumuri, la reţelele stradale, la energie, la zone turistice, la cai ferate, la populaţie sau la metropole.

Aspecte ale construcţiei
Dacă am optat pentru o construcţie, trebuie să ne asigurăm că supraveghem lucrarea de pe şantier, încât execuţia fundaţiei să fie una optimă, hidroizolatia să fie la cele mai înalte standarde, să se realizeze reţelele de canalizări şi de ţevi de alimentare, să se realizeze cofrajele şi să se ridice structurile de rezistenţă pentru zidăria exterioara şi interioară. Odată ridicată construcţia, trebuie să ne asigurăm că această are acoperiş, că are spaţii pentru ferestre şi geamuri, că sunt spaţii pentru uşi, că se execută lucrări ale instalaţiilor electrice, termice şi cele sanitare şi se finalizează cu izolaţia exterioară a întregii construcţii pentru şi mai multă rezistenţă