Sari la conținut
Forum Roportal
gabi_ciol

Reziliere contract vanzare cumparare

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

buna ziua

in iulie 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un batran in varsta de 80 ani

pana in prezent eu si sotia mea ne-am achitat de indatoriri cu prisosinta ba chiar mai mult de atat,am investit si in renovarea imobilului in cauza, cu acordul batranului bineinteles. Acum ne da in judecata pentru rezilierea contractului, motivul fiind, ca asa vrea el(bineinteles motiv invocat noua) probabil in instanta declara ca nu ne-am indeplinit obligatiile.

As aprececia un sfat, ce sa facem ?

Mentionez ca a mai avut loc o actiune judecatoreasca pe acelasi motiv dar a renuntat la ea si dosarul sau cazul s-a perimat dupa un an de zile.

Multumesc

 

 

Am sa fiu specific si am sa redau cateva pasaje din contract.

- se numeste CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE

-pretul vanzarii consta din suma de.........,pe care eu vanzatorul declar ca am primit-o in intregime de la cumparatori astazi,data autentificarii prezentului contract, precum si din intretinerea pe care acestia sunt obligati sa mi-o presteze mie,vanzatorul, pe tot timpul vietii mele, incepand de astazi, data autentificarii prezentului contract, intretinere ce va consta din hrana zilnica, facerea menajului necesar in caz de neputinta, asigurarea de asistenta medicala cu medic si medicamente in caz de boala, iar la deces sa ma inmormanteze si sa-mi faca dupa aceea cele ce se obisniuesc conform datinilor.

- cumparatorii vor intra in stapanirea de drept a imobilului vandut incepand de astazi, data autentificarii prezentului contract, iar in stapanirea de fapt a locuintei vor intra numai la decesul meu, intrucat inteleg sa-mi rezerv asupra acestuia un drept de abitatie viagera( dreptul de a locui pe timpul vietii)

-eu vanzatorul declar ca renunt la prevederile art. 30 din Legea 17 / 2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstince, deoarece consider ca nu este necesar sa fiu asistat la semnarea prezentului contract.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca pretul platit e real si a acoperit integral valoarea bunului, nu inteleg obligatia suplimentara, accesorie de intretinere din partea voastra asa cum rezulta din contract.

oricum, in proces cred ca va conta foarte mult probatiunea din partea lui si a voastra.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cam greu sa rezilieze acel contract .

Dar depinde foarte mult si de avocatul lui. In primul rand el trebuie sa probeze ceea ce spune.

Apoi nu poate invoca lipsa temporara a discernamantului intrucat a refuzat asistarea la semnarea contractului.

Teoretic nu prea are sanse sa revoce contractul, ci doar sa va ceara daune materiale intrucat neindeplinirea conditiei nu duce la revocarea actului de proprietate.

Asta in caz in care nu este stipulat asa ceva expres.

Daca este clauza suplimentara si vanzarea a fost facuta conditionat de acest lucru in afara de uzufruct , da, se poate revoca.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca este VANZARE CUMPARARE este inatacabil!(daca este doar o singura clauza cea cu dreptul viager de a locui fara a implica si alte drepturi!)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×