Alan Rickman

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3101

Voteaza & Distribuie

Descriere

ALAN RICKMAN, Judge Turpin


Cele mai recente filme in care a jucat Rickman sunt „Perfume”, „Snow Cake”, „Nobel Son” si „Harry Potter and the Order of the Phoenix.”

Pentru filmul „Sense and Sensibility” si pentru „Michael Collins” a primit nominalizari la BAFTA, iar pentru „Robin Hood: Prince of the Thieves”, el a primit un premiu BAFTA , la categoria Best Supporting Actor. Pentru „Truly, Madly, Deeply”, „Close My Eyes” si „Robin Hood: Prince of Thieves”, el a fost numit de Evening Standard drept cel mai bun actor de film al anului.

Printre alte filme in care a jucat se pot numara si „Die Hard”, Bob Roberts”, „An Awfully Big Adventure”, „Dogma”, „Galaxy Quest” si popularele filme din seria „Harry Potter”.

Cand a inceput sa joace la Royal Shakespeare Company , el a debutat cu „Les Liaisons Dangereuses”, atat in West End cat si pe Broadway, pentru care a fost nominalizat la premiul Tony. Impreuna cu trupa teatrului Royal Court el a jucat in piesele „The Grass Window”, „The Lucky Chance” si „Pescarusul”. La Teatrul National Rickman a jucat in „Antony and Cleopatra” alaturi de Helen Mirren, a detinut rolul principal din „Hamlet”, la Riverside Studios, in regia lui Robert Sturua, vestitul regizor de la Teatrul Rustaveli din Georgia.