Cusutul de mână - ghid de bază

Detalii

CategoriiEducatie
Taguricroitorie
Ultima actualizareMarti 25 februarie 2020
Vizualizari1260

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este frustrant când ai nevoie de o modificare pentru hainele tale și nu ai la îndemână o mașină de cusut - chiar dacă este vorba de o mică gaură ce trebuie închisă sau de o pensă pentru o fustă! Când ai de rezolvat ceva rapid și nu ai pe cineva care te poate ajuta cu asta, folosește acest mic ghid pentru cusutul manual și vei impresiona pe oricine!

Înainte de a coase, asigură-te că ai materialele potrivite, adică o papiotă, foarfece și
ace de cusut de la Emidale. Poți începe prin a învăța cusăturile de bază, iar ulterior, dacă îți place, caută diverse proiecte care îți pun la lucru creativitatea, îndemânarea și noile abilități dobândite!

Iată 6 pași simpli care te vor ajuta să faci primele tale cusături

Materialul folosit pentru demonstrație are două culori diferite (alb și albastru) pentru a face cât mai clară explicația.

1. Desfă firul din papiotă. Asigură-te că scoți suficient, dar nu prea mult, apoi taie ața cu foarfeca.

2. Introdu firul prin ochiul acului de cusut și asigură-te că ambele capete sunt egale.

3. Înainte de a coase, fă un nod la capăt, astfel încât ața să fie strânsă și sigură.

4. Pentru a începe să coși, introdu acul în zona unde dorești să începi, dar nu chiar pe margine, ci la cel puțin un centimetru distanță. Trage-l apoi până la nodul pe care l-ai legat la capăt.

Acum trece-l înapoi prin material pe lângă prima împunsătură, păstrează-l la cel puțin o jumătate de centimetru distanță și trage-l până la capăt. Cu acul de pe cealaltă parte acum, mergi din nou pe lângă locul din care ai ieșit.

*Dacă rămâi fără fir, asigură-te că lași suficient pentru a lega 2-3 noduri și pentru a tăia restul, dar nu prea aproape de nod, apoi repetă pașii 1-3.*

5. Continuă să coși, aproape ca o mișcare înainte și înapoi. Cel mai important este să păstrezi aceeași lungime. Distanța nu poate fi perfect egală, ca în mașinile de cusut, dar te poți ghida după bucla precedentă.

6. După ce ajungi la final, fă un nod strâns și taie capătul de ață rămas.
Acum că ai terminat, întoarce țesătura pentru a vedea cât de bine arată. Nu trebuie să apară fire care să arate neîngrijit. Există un singur sfat pentru cusutul manual: când alegi ața, încearcă să găsești o nuanță asemănătoare cu țesătura, ca să nu poată fi foarte vizibil sau evident atunci când porți haina.

Concluzionând, cusutul este util pentru orice situație. Poți face diverse lucruri - de la perne simple, la animale de pluș sau chiar costume - fără să folosești o mașină de cusut automată sau fără să fie nevoie să mergi la croitor. De asemenea, vei putea să îți transformi hainele vechi în noi piese de rezistență ale garderobei tale, adăugându-le o notă personală. Materialele pe care le folosești trebuie să fie adecvate și rezistente, așa că asigură-te că ai papiote și grosimi cât mai diferite în setul tău de cusut. Merceriile pe care le găsești chiar și mediul online te pot ajuta cu aceste elemente (decorațiuni sau instrumente) pe care să le folosești pe măsură ce îți îmbunătățești abilitățile.

Sursă: pinterest.com