sau Inregistrare

• 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Codul bunelor maniere... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Marius-Doru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-May 07

Scris 26 November 2007 - 11:42 AM

Respecta codul bunelor maniere pentru siguranta jobului tau

Cateva reguli nescrise, dar importante la job
Exista reguli nescrise ale unei bune conduite la job de care trebuie sa tii cont pentru a te integra cu usurinta in colectiv. Chiar daca nu sunt mentionate in Regulamentul de Ordine Interioara sau in fisa postului, orice incalcare a lor iti poate prejudicia atat imaginea, cat si cursul carierei sau, uneori, te poate costa chiar jobul. Desi s-ar putea sa nu ti se atraga atentia, fiecare abatere poate fi luata in calcul. Cum nimeni nu-si doreste colegi necivilizati la job, tine cont de urmatoarele reguli:

1. Nu umbla in hartiile altcuiva! Nici tie nu ti-ar conveni sa-ti rasfoiasca altcineva ”hartiile” de la job. In plus, a citi corespondenta altcuiva este strict interzis (prin lege!). De asemenea, evita sa deschizi publicatiile venite pe numele altcuiva. Daca doresti sa citesti un anume articol poti sa imprumuti revista respectiva dupa ce ajunge la colegul de job.

2. Nu lua fara sa ceri! Oricat de marunt ar fi lucrul de care ai nevoie, chiar si o agrafa, intreaba sau anunta cand iei ceva de pe biroul altui coleg. Chiar daca pare o regula de bun simt, ti-o reamintim: sub nici o forma nu cauta cele necesare in sertarele sau in geanta altcuiva, cu atat mai putin la job!
3. Nu-ti rezolva problemele personale la job! Telefoanele personale se dau din sala de sedinte sau de undeva unde poti fi singur. Nu este placut pentru nimeni sa te auda in timpul programului dezbatand probleme personale la telefon.

4. Nu deranja colegii care vorbesc la telefon. Nu bruia respectiva conversatie, cu atat mai mult cu cat este in interesul jobului (daca lucreaza la departamentul de vanzari, consultanta sau suport clienti). Daca trebuie sa-i comunici celui care vorbeste ceva foarte important, pune-i pe birou un biletel pe care sa-l poata citi fara sa intrerupa convorbirea.

5. Respecta linistea din birou. Nu tine sedinte in biroul in care ceilalti colegi lucreaza. Daca subiectul nu intereseaza pe toata lumea, vorbeste incet sau mergi impreuna cu interlocutorii in alt birou. Nu vorbi tare la telefon. Tine soneria telefonului personal pe modul silentios cat esti la job. Nu lasa telefonul fix sa sune la nesfarsit. Nu lasa muzica sa rasune din castile tale si nu bate ritmul cu degetele pe birou.

6. Nu-ti suna clientii in afara orelor de program! Doar daca ati convenit sa suni in caz de urgente, poti sa-ti permiti sa deranjezi pe cineva in timpul liber. Acelasi lucru se aplica si in cazul sefilor, colegilor si chiar al subalternilor.

7. Respecta regulile gramaticale. Chiar si atunci cand te grabesti sa trimiti un e-mail, nu scrie prescurtat, nu incepe propozitiile cu litera mica, nu uita de ''Buna ziua'' si de formula de incheiere. Reciteste-l inainte de a da ''send''. E-mail-ul poate reprezenta imaginea personala, imaginea jobului si chiar a firmei.

8. Nu manca in fata calculatorului! La job, daca nu ai pauza de masa sau nu exista bucatarie, incearca sa te strecori pret de 15 minute din firma pentru a servi masa de pranz. Daca acest lucru nu este posibil, ai grija sa lasi curat pe birou.
Publicat de Myjob
:phone:
0

#2 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 26 November 2007 - 12:00 PM

Vezi postareaMarius-Doru, la Nov 26 2007, 01:42 PM, a spus:

8. Nu manca in fata calculatorului! La job, daca nu ai pauza de masa sau nu exista bucatarie, incearca sa te strecori pret de 15 minute din firma pentru a servi masa de pranz. Daca acest lucru nu este posibil, ai grija sa lasi curat pe birou.
Publicat de Myjob
:cry:

haida deh ... iote ce mitocani suntem :cheer: sa mancam la berou ! :phone:
0

#3 Utilizator offline   Venus 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-August 05

Scris 07 January 2008 - 02:42 PM

Vezi postareaMarius-Doru, la Nov 26 2007, 01:42 PM, a spus:

3. Nu-ti rezolva problemele personale la job! Telefoanele personale se dau din sala de sedinte sau de undeva unde poti fi singur. Nu este placut pentru nimeni sa te auda in timpul programului dezbatand probleme personale la telefon.

O sa afisez ... toate punctele in biroul meu!
E la moda sa-si rezolve fiecare problemele personale in timpul serviciului. Si au multe probleme...
0

#4 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 05

Scris 07 January 2008 - 04:18 PM

Vezi postareaMarius-Doru, la Nov 26 2007, 10:42 AM, a spus:

Cateva reguli nescrise, dar importante la job

Incredibil... cum sa iti dai telefoanele personale din sala de sedinte ? Te apuca risul cind ii vezi pe unii cum incearca sa adapteze behaviour patern-urile altora la conditiile din RO. Patetic.
0

#5 Utilizator offline   skader 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-January 06

Scris 15 July 2009 - 10:34 AM

Salut, am doua intrebari privind codul bunelor maniere.
Se intinde mana si femeilor (pe post de salut)?
O femeie care intra intr-o incapere trebuie sa salute ea prima sau va astepta sa fie salutata mai intai de ceilalti?

Merci,
D.
0

#6 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 15 July 2009 - 10:44 AM

Vezi postareaskader, la Jul 15 2009, 01:34 AM, a spus:

Se intinde mana si femeilor (pe post de salut)?
O femeie care intra intr-o incapere trebuie sa salute ea prima sau va astepta sa fie salutata mai intai de ceilalti?

Da & Da!!!

In Elvetia si in tari germanice pe vremuri nu se pupau ci se dadea mana si femeie cu femeie sau barabt cu femeie!!!
nu stiu azitazi daca au rupt traditia insa la intrarea intr-o incapare NU exista reguli foarte stricte azi. Daca este un party unde a intrat poate sa-l salute toata sala sau la o firma intr-o sedinta sa-i ureze bine venit sau chiar si acasa gazdele abia asteapta pe cineva .... dar da obicei este obligatia celui care vine sa salute. Azi nu este asa de rigid atmosfera niciunde ca in marea liniste asteptam salutul cuiva.

Aceasta postare a fost editata de The Unknown: 15 July 2009 - 10:45 AM

0

#7 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 15 July 2009 - 10:52 AM

In Romania nu se intinde mana femeilor, ca semn de salut. Cand doua femei fac cunostinta intinde mana prima cea mai tanara dintre ele sau cea inferioara ca functie. Daca sunt de aceeasi varsta/functie, oricare poate intinde mana prima.

Cine intra intr-o incapere ii saluta pe cei aflati acolo, indiferent daca e barbat sau femeie, tanar sau in varsta.

Aceasta postare a fost editata de Diela: 15 July 2009 - 10:52 AM

0

#8 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 15 July 2009 - 11:34 AM

Vezi postareaDiela, la Jul 15 2009, 11:52 AM, a spus:

In Romania nu se intinde mana femeilor, ca semn de salut. Cand doua femei fac cunostinta intinde mana prima cea mai tanara dintre ele sau cea inferioara ca functie. Daca sunt de aceeasi varsta/functie, oricare poate intinde mana prima.

Cine intra intr-o incapere ii saluta pe cei aflati acolo, indiferent daca e barbat sau femeie, tanar sau in varsta.

Aplauze, Diela.

Poate chiar ar trebui perpetuat topicul sau inflorit, sa vedem atunci cati dintre 'elegantii' forumului cunosc cu adevarat CBM.

Olga, ce tot zici tu acolo?
Unei femei nu i se intinde mana niciodata. Cel putin cand esti barbat.
Cat despre pupat, sa nu mai zic de pupatul mainii, mi se pare absolut grotesc.
0

#9 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 15 July 2009 - 11:38 AM

Vezi postareaDiela, la Jul 15 2009, 09:52 AM, a spus:

Logic este exact pe dos ... pentru ca persoana superioara iti face un hatar acceptand sa ii strangi mana .... :rot:

Poate doar in :rot: e asa ?

:D
0

#10 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 15 July 2009 - 11:50 AM

da, ai dreptate - cea tanara/ineferioara e prima prezentata, iar cea in varsta/superioara intinde prima mana
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Mamele care fac prostitutie pentru a-si creste copiii.
Sunt motivate? Este calea cea mai usoara?...
New Task  24 3.770
Hot Topic (New) Curiozitate!
useri intre useri...
New Task  87 6.372
Replici noi Cum ar arata o tara in care toti au un IQ peste 130? HareKrishna  6 1.453
Replici noi Chestionar privind teatrul Utopia  2 2.065
Replici noi Visele si aspiratiile noastre
cum luptam pentru ele?
sweet_emotion  2 1.954