Câteva explicaţii pentru înţelegerea homeopatiei

Descriere

Homeopatia este o practică a medicinei care se bazează pe anumite cantităţi de ierburi şi de plante de leac, minerale şi alte substanţe pentru a stimula sistemul natural de apărare al organismului unei persoane. O singură doză dintr-un asemenea tratament poate vindeca de îndată trupul, mintea şi stările emoţionale ale unei persoane, fără a cauza efecte secundare.

Dicţionarele medicale definesc homeopatia drept un sistem de practici medicale care tratează afecţiunile mai ales prin administrarea de doze la minut dintr-un remediu care ar produce la o persoană sănătoasă aceleaşi simptome ca cele prezentate de cei bolnavi. Ca să spunem mai pe scurt, este vorba despre un sistem medical holistic. Acesta este important pentru ideea sa de a prescrie soluţii pe bază de apă, soluţii care nu conţin ingrediente active din punct de vedere chimic.

Homeopatia - tratarea persoanei şi nu a bolii în sine

În timp ce sistemele medicale obişnuite încearcă să controleze, să suprime şi să elimine simptomele fizice ale unei boli, în cazul homeopatiei se crede că toate afecţiunile şi problemele sunt originare din stările de bază ale vieţii umane. Fiecare tratament pus în aplicare de către homeopatie este personalizat pe fiecare client în parte, cu intenţia vizibilă de a îndepărta cauzele care produc boala.

Pentru a testa acest tip revoluţionar de vindecare pe cale naturală, poţi contacta o clinică de homeopatie Bucureşti la preţuri accesibile. Aici vei descoperi soluţia la problemele tale şi cu siguranţă te vei declara mulţumit de rezultate. Sistemul obişnuit de tratament homeopatic nu combate simptomele bolii în aceeaşi manieră în care ar face-o o altă practică medicinală tradiţională. Ce stă la baza filosofiei homeopate este consideraţia că organismul trebuie readus într-un echilibru şi astfel simptomele afecţiunii se vor rezolva conform cu asta.

Doze minime eficiente de tratament homeopatic

Remediile homeopate sunt create din substanţe care includ plante, minerale şi produse de origine animală. Pregătirea unui remedu de acest gen implică de obicei pisarea substanţei originale şi dizolvarea acesteia într-o soluţie jumătate apă distilată şi jumătate alcool. Acest amestec este apoi lăsat să stea aşa până la câteva săptămâni, în timpul acestei perioade fiind agitat din când în când. Soluţia este cunoscută drept tinctură.

Există mai multe forme de dozaj în cadrul homeopatiei: tablete comprimate, comprimate moi tincturate, pelete medicinale, diluţii şi spray-uri sau uleiuri medicinale. Scopul în sine al acestei forme de tratament medical revoluţionar este extins. Homeopatia nu tratează boala în sine, ci activează în vindecarea proprie a corpului atât la nivelul emoţional, cât şi fizic.

Tratamentele de genul pot fi utilizate în siguranţă în situaţiile de prim ajutor pentru a elibera durerea de pe urma vânătăilor, loviturilor, arsurilor minore, iritaţiilor la nivelul pielii şi a reacţiilor adverse, dar şi pentru durerile de dinţi, a migrenelor şi altele. De vreme ce homeopatia nu prezintă efecte adverse, tratamentul este considerat sigur şi inofensiv chiar şi pentru alte probleme de sănătate mai grave ca răcelile, gripele, tusea, luxaţiile sau alte afecţiuni. Poate fi de asemenea utilizat în asistarea stărilor mai sensibile cum ar fi perioada de sarcină.

În aceeaşi măsură, homeopatia poate fi extrem de eficientă în tratarea problemelor cronice de termen lung. Alergiile, astmul, eczmele, febra mare, durerea de cap, stresul şi infecţiile respiratorii sunt cu toatele afecţiuni ce pot fi remediate cu succes de tratamentele homeopate.