Canaris2 482 Report post Posted October 22, 2018 Himera De este-n lume-adevărat Că-ndrăgostiţii au aflat În germinal sau în brumar Avântul altfel nesperat E că-n himeră-şi fac hotar. Şi pacea serii de-o iubesc Cu umbrele ce amăgesc Natura chiar – augusta mamă E că-n visare se voiesc Şi de himeră nu au teamă. Ei râd de vise-amăgitoare Şi nu se tem că omul moare Că-n timpul lui Homer mai speră... Sunt singuri fericiţi sub soare: Că fericirea – e-o himeră. poezie clasică de Iulia Hasdeu 1 Share this post Link to post Share on other sites
Canaris2 482 Report post Posted November 7, 2018 Magdalena Cînd jalea vîntului tomnatic Prin desfrunziţii arbori trece, Tu te gîndeşti la baluri, doamnă, - Eu mă gîndesc la soba rece... Cînd primii fluturi de zapadă Plutesc în zarea albicioasă, Tu te gîndeşti la rochii scumpe,— Eu mă gîndesc că-s zdrenţuroasă... Şi cînd în nopţile de iarnă Cînţi la clavirul tău, visînd, Tu te gîndeşti că eşti iubită, — Eu mă gîndesc c-o să mă vînd.. 1 Share this post Link to post Share on other sites