Miss Take, la Jul 13 2007, 03:37 PM, a spus:
Avenger,daca despici firul in 4 nu vei reusi sa vezi niciodata jumatatea plina a paharului in proportie de 100%,fiindca mereu te intrebi:"dar daca..." Exact cum ai spus,omoram pentru acel 1%. Nu ne multumim. Ne ingreunam situatia cand mult mai simplu e sa luam lucrurile din plin,ca atare...si sa traim clipele.
Aşa este ..... Dar totuşi, dacă este aşa de uşor şi de simplu, cum de sunt atāţia oameni nefericiţi pe lume? Ei cum de nu īşi trăiesc clipele? Şi nu mă refer la cei cu adevărat nefericiţi. Ci la marea masă care suferă fără sens pentru nimicuri.... Totuşi, nu este aşa uşor să īnvingi inerţia, să treci peste ceea ce īţi doreşti dar nu poţi avea şi să te satisfaci cu ceea ce deja ai. E drept, asta e cea mai bună metodă, dar oare cāţi dintre noi o aplicăm mereu cu succes? Tot respectul pentru cei ce reuşesc să-şi trăiască viaţa, dar nu toţi o pot face, sau cel puţin nu tot timpul. Ori de cāte ori am o problemă, eu īncerc să mă gāndesc la faptul că oricum se putea şi mai rău, la faptul că, orice s-ar īntāmpla, am o casă la care să mă īntorc, am ce mānca şi am cu cine vorbi, şi, poate cel mai important, am īncă o şansă. Şi cu toate asta, de multe ori grijile mărunte mă mănāncă.
Miss Take, la Jul 13 2007, 03:37 PM, a spus:
Totusi,inclin sa cred ca oamenii care vad jumatatea goala a paharului sunt mai fericiti.De fapt nu cred,ci sunt sigura.Pentru ca inteleg rostul lucrurilor,se bucura la alt nivel , este vorba de simplitate.
Poate cei ce văd jumătatea plină a paharului sunt mai fericiţi.... Problemele pe care le ai tot alea sunt, indiferent că le priveşti cu optimism sau nu. Īnsă starea ta sufletească nu. Dacă te bucuri de ceea ce ai, īn loc să plāngi pentru ceea ce nu ai, eşti mult mai fericit, şi īi faci şi pe cei din jur să fie mai fericiţi. Mai rămāne să
poţi face asta suficient de des ca să conteze decisiv... Jumătatea goală... ştii că este acolo, dar nu te poate atinge, cāt timp cea plină conţine tot ce īţi trebuie...
Şi ca să nu fiu off-topic: Sunt fericit că merg să-mi iau calculator nou! iupeeeeeeeeeeeee!!!
Aceasta postare a fost editata de Avenger: 13 July 2007 - 02:55 PM