Hugh Hefner, fondatorul Playboy

Hugh Hefner, fondatorul Playboy

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4889

Voteaza & Distribuie

Descriere

Hugh Hefner, nascut pe 9 aprilie 1926 la Chicago, SUA, este fondatorul Playboy si unul dintre cei mai invidiati barbati din lume. Inconjurat in permanenta de femei tinere si frumoase, cel poreclit Hef a pus bazele imperiului Playboy pornind de la cateva mii de dolari, bani imprumutati de la banca, de la prieteni, cativa investitori si de la mama sa. In prezent, Playboy este, probabil, cea mai cunoscuta revista pentru adulti, cu editii in peste 30 de tari, intre care si Romania.
Hugh Hefner


Hugh Hefner, fondatorul imperiului Playboy
Primul numar Playboy a avut-o pe coperta pe Marilyn Monroe

Hugh Hefner a absolvit Universitatea din Illinois cu o diploma in psihologie. S-a inscris apoi la Universitatea Northwestern pentru a urma cursuri de sociologie, insa a renuntat la studii in scurt timp. In 1952, Hefner era copywriter la revista Esquire. Dupa ce i s-a refuzat o marire de salariu de 5 dolari, Hefner a parasit redactia revistei pentru barbati si s-a hotarat sa lanseze propria revista, care trebuia sa se numeasca initial Stag Party.


Cu 1000 de dolari imprumutati de la mama sa si cu inca aproximativ 8000 adunati de la investitori si de la banca, Hugh Hefner a pus bazele revistei pentru adulti Playboy. Primul numar Playboy, lansat in decembrie 1953, a avut-o pe coperta pe Marilyn Monroe. Pozele au fost preluate din calendarul nud realizat de actrita in anul 1949, iar revista s-a vandut in peste 50 000 de exemplare.
Playboy cu Marilyn Monroe


Primul numar al revistei Playboy cu Marilyn Monroe pe coperta
Revista nu contine numai pictoriale nud cu femei sexy, ci si articole si literatura sub forma de scurte povestiri apartinand unor scriitori cunoscuti precum Arthur C. Clarke, Ian Fleming, Vladimir Nabokov sau Chuck Palahniuk. De asemenea, revista include si interviuri cu personalitati ale vietii publice precum artisti, scriitori, politicieni, actori, regizori, sportivi, compozitori sau arhitecti. Printre vedete care au pozat pentru Playboy de-a lungul timpului amintim pe Kim Basinger, Pamela Anderson si Madonna.


Hugh Hefner este un sustinator declarat al drepturilor homosexualilor, dar si un militant pentru o lege mai blanda a consumului de droguri. In 1963, a fost arestat pentru vanzare de material literar obscen, dupa lansarea unui editii Playboy cu un pictorial nud al lui Jayne Mansfield. Hefner, insa, nu a fost acuzat, intrucat juriul nu s-a putut pronunta in privinta unui verdict.


Hugh Hefner a participat si in proiecte de televiziune, intre care si un serial de tip reality-show intitulat The Girls Next Door ce a fost difuzat timp de 6 sezoane, intre 2005 si 2009. Serialul i-a avut ca protagonisti pe insusi Hugh Hefner si pe iubitele sale, Holly Madison, Bridget Marquardt, Kendra Wilkinson, Crystal Harris si Kristina Shannon.
Hugh Hefner alaturi de fostele sale iubite


Hugh Hefner alaturi de fostele sale iubite: Kendra Wilkinson, Bridget Marquardt si Holly Madison
In 1999, dintr-o admiratie profunda fata de sex-symbolul Clara Bow, Hugh Hefner a finantat realizarea documentarului Discovering de It-girl. Hefner a declarat ca actrita devenita celebra in era filmelor mute, cunoscuta sub numele de "The It Girl", era unica si a reusit sa personifice prin sine insusi o intreaga perioada culturala, artistica si sociala caracterizata prin dinamism si prosperitate economica.


Doua sotii, patru copii si nenumarate partenere

Hugh Hefner a avut doua sotii. S-a casatorit cu Mildred Williams in 1949 si au avut impreuna doi copii, Christie si David. In 1959, a survenit divortul inevitabil dupa ce Mildred a marturisit ca, inaintea nuntii, a avut o aventura cu un alt barbat. Desi a incercat sa-si salveze casnicia permitandu-i lui Hefner sa aiba relatii cu alte femei, separarea a devenit iminenta.
Conacul Playboy


Conacul Playboy
In 1985, petrecaretul Hugh Hefner a suferit un accident vascular cerebral ce l-a determinat sa-si schimbe modul de viata. Fiica sa, Christie, a preluat conducerea imperiului Playboy, iar Hefner s-a casatorit cu Playmate-ul Kimberly Conrad. Au impreuna doi copii, Marston Glenn si Cooper Bradford. Celebrul conac Playboy a devenit caminul celor doi insuratei si al copiilor lor. Dupa despartirea survenita in 1998, Kimberly Conrad s-a mutat intr-o casa aflata in imediata vecinatate a conacului.


Hefner a inceput sa aiba relatii cu nenumarate tinere, chiar si cu mai multe in acelasi timp. Documentarul The Girl Next Door a descris cel mai bine viata fondatorului Playboy. Dupa ce fostele sale iubite, Holly Madison, Kendra Wilkinson si Bridget Marquadt, au decis in 2008 sa paraseasca conacul Playboy, Hefner a inceput rapid o idila cu Crystal Harris si cu gemenele Kristina si Karissa Shannon.Dupa finalizarea divortului, Hugh Hefner a anuntat ca se logodeste cu Crystal Harris si au anuntat ca pe 18 iunie 2011 se vor casatori. Cu numai cinci zile inainte de ziua nuntii, Harris a contramandat casatoria.