Sari la conținut
Forum Roportal
LimitedEdition

Romani in Norvegia?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

mai..........stie cineva o mihaela lucia popa pe la sadnes sau in jur ca m-au inebunit cu telefoanele care o cauta pe ea si in plus.........taxele mele s-au dus tot la ea anul trecut :stars: .............. :lol: dar le-am recuperat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Probabil ca nu m-ati inteles corect. Nu am ales eu tema de a scrie despre norvegia, ci mi s-a dat sa scriu. Si de fapt nu e vorba doar despre Norvegia, ci despre mai multe state ale lumii. Eu trebuie sa compar preturile si salariile din mai multe state ale lumii cu cele din Romania. Am reusit sa aflu mai multe despre salariile si preturile din Franta, Italia, Spania, Portugalia, Belgia, etc, dar iata despre Norvegia nu pot afla nimic. De aceea am decis sa ma adresez dvs. Nu sunt o smechera si nu vreau ca cineva sa imi faca tema. Credeti-ma ca am mult de lucru la acest subiect chiar daca ma ajutati cu informatiile pe care le-am solicitat.

Apropo, sunt studenta la economie. Iar lucrarea imi trebuieste foarte urgent. De fapt trebuie sa o prezint in cel mult o saptamina.

Sper ca acum am fost mai explicita. Si reiterez rugamintea mea.

Va rog sa ma ajutati, daca puteti cu informatii.

Va multumesc anticipat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna ziua

Am gasit astazi acest forum si ma bucur foarte mult. As avea o rugaminte la cei care locuiesc in Norvegia, orice oras. Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu citeva informatii depsre preturile si salariile de acolo. tREBUIE SA SCRIU O COMUNICARE DESPRE ASTA, LA FACULTATE, DAR NU STIU PRACTIC NIMIC.

Deci m-ar interesa cite ceva depsre preturile la produsele alimentare de acolo. In special la piine, carne (de vita, de porc, de pui), lapte, fructe, legume (cartofi, morcovi, ceapa, etc), ulei, cascaval, eventual poate alte produse. Cit costa bauturile (berea, vinul, wisky) si cit se cheltuie la o discoteca, club sau un restaurant epntru o persoana. Cit costa intretinerea unui apartament (pretul lunar pentru apa, gaz, alte servicii comunale). Cit costa chiria unui apartament (de 1, 2, 3, 4 camere). Cit costa sa cumperi un apartament (1-4 camere). Cit de scumpe sau ieftine sunt hainele si electrocasnicele. Care este salariul mediu lunar/anual in Norvegia si salarii pe profesii (medici, profesori, constructori, muncitor la uzina, deputati) ce stii tu. Cit face pensia unui norvegian ;i daca ofera statul norvegian indemnizatii sau alocatii pentru anumite categorii sociale.

Poate imi dati si alte detalii despre viata si traiul norvegienilor, ce ii costa cel mai mult, cum se descurca cu salariile pe care le au.

Astept raspunsul dvs aici dar si pe adresa de e-mail mariana_rata@yahoo.com

Va voi fi recunoscatoare pentru orice tip de informatie.

Va multumesc anticipat!

Preturile merg asa -minim-mediu si +

(kr=koroane; 8 kr= 1€)

Paine neagra -14kr, paine alba-16kr, carne de vita-120kr/kg si pretul urca, pui file - 110kr/kg,porc -100-si urca pretul, lapte 15 kr /litru,fructe( banane 10-15kr /kg,mere 20kr /kg, portocale 15kr/kg),legume( cartofi 10kr/kg,morcovi 20kr/kg,rosii 20/kg, ceapa 30kr/kg),ulei floarea soarelui 25 kr/litru, ulei de masline 40/litru, cascaval 100/kg si pretul urca. Alcoolul : bere:20kr pe cutie, vin de la 85 kr sticla si urca, wisky de la 300kr sticla. intrarea in disco e 50 kr, o bere in disco e minim 60 aia la tap, la cutie creste pretul, un coktail e in jur de 100 si creste( acu depindecat bei, astia se duc deja beti in baruri, stau acasa si beau si apoi ies);La rest de fite platesti si 800-1000kr pe meniu pt 1 pers, la cele de cartier o cina e in jur de 200-300kr. Un apart de 45 mp in zona mea costa 1.7 mil. kr .( Oslo + 20km), chiria p acelasi apart este de 8000 pe luna, ( mi se pare ca are curentul inclus ). Restul ..parcarea daca nu e inclusa e si aia in jur de 600 pe luna, mai pune 1000 de rezerva si vezi cat iese pe luna. Ca sa cumperi o casa, una de 140mp e 3.5 mil kr..vinde vecinu daca vrei sa te muti :o: . Haine gasesti pt orice buzunare, de la fite de fite cu 5000 kr o bluza la 150 kr, si tot asa. Electrocasnicele sunt cam la fel ca in romania cred, cred!. Un tv lcd de 40 inci e 15000kr, un laptop de 17 inci e 13000kr,un aparat foto e de la 2000kr. Venit lunar mediu cred ca e in jur de 20 mii net. Ti-am spus din ce vad la colegii mei, la vecini si la amici. Daca cineva are cu ce sa ma completeze, sa o faca, daca nu..sa nu aud comentarii de genu'' de unde iei tu painea cu 15?'' :good: aviz amatorilor

Btw-tigarile:75-80kr 1 pac marlboro, calatoria cu autobuzul e 30 kr pe trseu scurt..si urca in fucntie de cat mergi..haha, diesel e 11,5, benzina12

Editat de Ampera

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E bine ce a scris Ampera ,asa ca...baga material Mariano,mai ales daca il ai de terminat intr-o saptamana.

Sper ca nu vrei acuma sa scri preturile si pe zone,ma refer la chirii si vanzari-cumparari case si aprtamente.Aici difera foarte mult de la o zona la alta la fel ca si in Romania...de alt fel!

SUCCEEEES!!!

 

 

Ampera..m-am zburlit toata cand am ascultat melodiile,sunt foarte faine.Am inteles ca tipul s-a sinucis...PACAT.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
E bine ce a scris Ampera ,asa ca...baga material Mariano,mai ales daca il ai de terminat intr-o saptamana.

Sper ca nu vrei acuma sa scri preturile si pe zone,ma refer la chirii si vanzari-cumparari case si aprtamente.Aici difera foarte mult de la o zona la alta la fel ca si in Romania...de alt fel!

SUCCEEEES!!!

 

 

Ampera..m-am zburlit toata cand am ascultat melodiile,sunt foarte faine.Am inteles ca tipul s-a sinucis...PACAT.

ai inteles TOTAL GRESIT!!!. Jan Werner nu s-a sinucis. Nici nu a fost omorat. Pur si simplu s-a intamplat. Autopsia a spus ca a fost vorba de o inflamare a branhiilor pulmonare, netrata.

 

 

 

 

Va multumesc foarte mult

Imi e de mare folos informatia

Va multumesc pentru ajutor

sa imi spui ce nota luam

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa am auzit de la al meu sot,eu personal nu am citit biografia lui.......DAR CE MAI CONTEAZA CIRCUMSTANTELE??E trist ca a murit atat de tanar........Pacat de el.

 

Cu ocazia zilei de maine vreau sa le urez tuturor mamicilor...GRATULERER MED MORSDAG!!!!!! :crazy: :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

 

E sambata seara si ma plictiseam ingrozitor acasa asa ca am dat un search pe Google "romani Norvegia" si asa am ajuns la acest forum. Il stiam pe celalat de vara trecuta, cand am stat in Oslo pentru 2 luni. Apropo, :crazy: pt Elena. Am sperat pana in ultimul moment ca voi ajunge tot in Oslo si de data asta, dar n-a fost sa fie. Sper totusi sa reusim sa ne vedem in aceste 4 luni cat sunt pe aici.

 

Sa ma prezint si pentru cei care nu ma cunosc: ma numesc Monica, am 25 de ani si lucrez la o firma din Sibiu care apartine de o firma din Norvegia. Am fost trimisa impreuna cu sotul meu si cu inca 2 colegi sa lucram la un proiect in Stavanger pentru 4 luni. Suntem aici de o saptamana si incercam sa ne acomodam. Am gasit un articol despre un bar din centru, Crazy Piano, deschis de 2 romani si ne gandeam ca poate vom gasi pe acolo si alti romani. Am auzit ca sunt destul de multi in zona asta, in special cei care lucreaza in domeniul petrolier.

 

Speram ca vremea sa se imbunatateasca (ne-am saturat de ploaie si vant) sa iesim sa vizitam si orasul. Daca stie cineva locuri frumoase sau orice am putea face pe aici asteptam sugestii.

 

O seara frumoasa tuturor!

 

Monica

Editat de Monica-Maria

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga mea Monica, bine-ati venit in Norvegia! Ce rau imi pare ca nu ati fost trimisi in Oslo! Sper sa va am in vizita, in Oslo, dupa 10 martie... De ce tocmai atunci? Pentru ca Iulia e venita la mine (si deci camera unde ati putea dormi e ocupata) si vom pleca in Romania impreuna, pe 28 februarie - la botezul fiului fiului meu ( :friends: ). Ma voi intoarce apoi pe 10 martie...

 

Acum cateva informatii aflate de la Torfinn despre Stavanger:

Stavanger are multi oameni cu par rosu (poate descoperi ca esti urmasa unei familii de pirati !), ce sunt urmasi ai celtilor (vikingi ce s-au casatorit cu femei scotiene, irlandeze) din perioada vikinga (in 1066 - s-a terminat oficial perioada vikinga). De aici, din Stavanger, porneau cele mai multe corabii vikinge...

 

Stavanger are un muzeu arheologic unic in Norvegia, un alt muzeu Stavanger museum - zoologic si un muzeu "Hermetikk museet", unic si el, unde sunt prezentate modele de... conserve. Conservele sunt cele care au dezvoltat economic Stavanger incepand cu primul razboi mondial... Norvegia a fost neutra si aproviziona cu conserve armatele celor implicati in razboi... Oamenii faceau colectie de conserve datorita faptului ca aveau forme si poze din hartie atasate pe cutii... Aveau in perioada aceea cam 5000 fabricute de conserve !

 

Catedrala din Stavanger merita vizitata...

In sudul orasului e un lac unde veti putea admira lebede...

In afara aeroportului e Sola - o plaja foarte mare...

 

Ma bazez pe tine ca vei face multe poze si ca-mi vei trimite si mie cateva caci tare mult mi-a starnit interesul acest Stavanger !

 

Te voi imbratisa cu drag ... Elena

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×