sau Inregistrare

• 50 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Drama lui Iuda Iscarioteanul - desi s-a cait a ajuns in Iad desi prin el 50% din planul mantuirii s-a implinit, totusi ... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Prestøn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 23 October 2006 - 09:51 AM

Dupa ce Iuda, orbit fiind de Satana l-a tradat (vandut) pe Iisus marilor preoti iudaici, in speranta ca il va scapa de romani, s-a spanzurat din deznadejde cand a realizat ca prin fapta lui Iisus a ajuns nu sa scape de romani, ci sa fie condamnat la moarte groaznica prin crucificare, tocmai de romani.

In timpul cand Iisus propovaduia Evanghelia, unii spuneau despre El ca de fapt ar ridica poporul la rascoala impotriva romanilor. Cu cata cruzime pedepseau romanii revoltele se stie.
Atunci Iuda, auzind aceste vesti s-a gandit ca daca i-L vinde preotilor evrei si va fi acuzat numai pe motive religioase î-L va scapa mai usor.

Ce s-a intamplat pe urma stim.
Iuda, in loc sa alerge la Mantuitor si sa se arunce in genunchi in fata Lui pentru iertare, s-a spanzurat (chiar inainte de invierea Lui), evident nu de bucurie, ci din cauza ca se simtea "pustiu si gol", sufletul lui era pustiit de durere si mustrari de constiinta.

Cam acelasi lucru facem si noi zi de zi celor apropiati noua, îi ranim cu fapta si vorba clipa de clipa si nici nu ne spanzuram, nici nu le cerem iertare. Dar pedeapsa vine...inca de pe lumea asta, se numeste, alcoolism, batai in familie, divort, certuri cu sefu, concediere si de ce nu, la urma streangu.

Fiti oameni ai pacii asa cum a zis Iisus catre apostoli, "oriunde veti intra, daca e acolo un om al pacii, pacea vostra sa ramana in casa aceea, iar daca nu e nici unul, sa se intoarca la voi".

In concluzie, multi dintre noi traim "simdromul Iuda Iscarioteanul", sa ne luptam pentru a scapa de el, sau sa ne lasam prada propriului orgoliu si sa nu recunoastem niciodata cand gresim pana ajungem "pustii si goi"?
0

#2 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 23 October 2006 - 10:10 AM

mdea ... nu inteleg faza cu Iuda ? ... de ce crezi tu ca a fost orbit de Satan ? :focus:
0

#3 Utilizator offline   Cleric Prestøn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 October 2006 - 10:36 AM

Vezi postareaRavl, la Oct 23 2006, 11:10 AM, a spus:

mdea ... nu inteleg faza cu Iuda ? ... de ce crezi tu ca a fost orbit de Satan ? :focus:

Ca sa ma exprim mai pe intelesul tuturor, a fost modificat la "script", adica programat invers, virusat.
Lumea in care traim e o iluzie, toti suntem "coordonati" de la doua centre, de Sus (D-zeu Tatal), si de Jos (Satan).
Mai mult de atat, nu cred in conditionare 100% de catre mediul social, cred ca unii se nasc cu scriptul programat sa faca rau celorlalti si evident si lor. Cu cat dau astia de greu, cu atat se inraiesc mai tare. Ceilalti, programati sa faca bine celorlalti sunt cei care au "pacea" in ei, nu problematizeaza totul, nu se ingrijoreaza, sunt stabili psihic si nu acumuleaza circuite reverberante care ulterior necesita multa doctorie de tuse de la bunicu` (ţuiculiţă).

Ar trebui sa ne mutam pe rubrica de psihologie ca sa vezi care e substratul material al "posedarii", al orbirii psihice. Si nu e cazul aici. Topicul e despre drama lui Iuda, merita sau nu iertare?

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 23 October 2006 - 10:40 AM

0

#4 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 23 October 2006 - 12:49 PM

voi chiar ati inceput sa credeti ca sunteti roboti,iar cuvantul inteligenta nu exista in unele vocabulare....eu inclin sa cred ca iuda nu a fost cine il prezinta istoria...a fost singurul care a plecat capul in fata lui isus cand aceasta ia intrebat care poate sa stea drept in fata lui fara de pacat , ceva de genu asta..iuda a fost primul dintre toti pe lista pt imparatia vesnica :focus: ...dar de sindromul tapului ispasitor de ce nu zice nimeni? pt ca merem dam vina pe cine nu trebuie si iar credem ca stim cine este vinovatul adevaratii faptasi ramanand iar neatinsi
0

#5 Utilizator offline   oliver 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-November 04

Scris 24 October 2006 - 02:44 AM

Eu cred ca Iuda merita iertarea fiindca s-a cait de fapta lui si fiindca n-a pastrat banii. Omul este supus greselii. Oare sa nu aiba voie omul sa greseasca ?
Dar eu va intreb oare preotii mederni care il vind pe Hristos in fiecare Duminica si aduna bani in buzunarul lor de pe singele lui Hristos aceia oare nu sint mai vinovati decit Iuda ? Fiindca preotii nu se caiesc ci dimpotriva isi cumpara masini de lux si se falesc in fata lumii cu averea lor cistigata pe seama lui Hristos.

Iuda s-a cait de fapta lui dar preotii nostri nu se caiesc de greselile lor.

Cu cit mai putin merita acestia iertarea decit Iuda ?

Asadar de ce sa ne facem noi griji pentru Iuda atita vreme cit intre noi traiesc oameni de o mie de ori mai rai decit fiul iadului ?

Aceasta postare a fost editata de oliver: 24 October 2006 - 02:46 AM

0

#6 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 24 October 2006 - 06:16 PM

Vezi postareaiosafat, la Oct 23 2006, 11:36 AM, a spus:

Ar trebui sa ne mutam pe rubrica de psihologie ca sa vezi care e substratul material al "posedarii", al orbirii psihice. Si nu e cazul aici. Topicul e despre drama lui Iuda, merita sau nu iertare?

Ca om, iti spun nu. Si stiu ca gresesc.
0

#7 Utilizator offline   Cleric Prestøn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 October 2006 - 10:06 PM

Vezi postareaoliver, la Oct 24 2006, 03:44 AM, a spus:

Eu cred ca Iuda merita iertarea fiindca s-a cait de fapta lui si fiindca n-a pastrat banii. Omul este supus greselii. Oare sa nu aiba voie omul sa greseasca ?
Dar eu va intreb oare preotii mederni care il vind pe Hristos in fiecare Duminica si aduna bani in buzunarul lor de pe singele lui Hristos aceia oare nu sint mai vinovati decit Iuda ? Fiindca preotii nu se caiesc ci dimpotriva isi cumpara masini de lux si se falesc in fata lumii cu averea lor cistigata pe seama lui Hristos.

Iuda s-a cait de fapta lui dar preotii nostri nu se caiesc de greselile lor.

Cu cit mai putin merita acestia iertarea decit Iuda ?

Asadar de ce sa ne facem noi griji pentru Iuda atita vreme cit intre noi traiesc oameni de o mie de ori mai rai decit fiul iadului ?

Aici ai pus punctul pe i mai ales daca ma gandesc la sectarii americani care traiesc din "abonamente". Dar vinovat e si statul american ca nu finanteaza 2-3 biserici, altfel nu ar fi aparut atata curvie religioasa cata e in america cu 1000 de secte crestine sau pseudocrestine.

E bine sa ne ingrijim de drama lui Iuda ca multi dintre noi o dam in bara ca si el fata de cei dragi din jurul nostru.

Vezi postareaheidy2006, la Oct 24 2006, 07:16 PM, a spus:

Ca om, iti spun nu. Si stiu ca gresesc.

Da mai, tu ca om nu, dar nici D-zeu nu L-a iertat. Asta e nasol de tot.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 25 October 2006 - 10:05 PM

0

#8 Utilizator offline   buga mihai 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-December 06

Scris 03 December 2006 - 07:04 PM

Vezi postareaiosafat, la Oct 23 2006, 09:51 AM, a spus:

Dupa ce Iuda, orbit fiind de Satana l-a tradat (vandut) pe Iisus marilor preoti iudaici, in speranta ca il va scapa de romani, s-a spanzurat din deznadejde cand a realizat ca prin fapta lui Iisus a ajuns nu sa scape de romani, ci sa fie condamnat la moarte groaznica prin crucificare, tocmai de romani.

In timpul cand Iisus propovaduia Evanghelia, unii spuneau despre El ca de fapt ar ridica poporul la rascoala impotriva romanilor. Cu cata cruzime pedepseau romanii revoltele se stie.
Atunci Iuda, auzind aceste vesti s-a gandit ca daca i-L vinde preotilor evrei si va fi acuzat numai pe motive religioase î-L va scapa mai usor.

Ce s-a intamplat pe urma stim.
Iuda, in loc sa alerge la Mantuitor si sa se arunce in genunchi in fata Lui pentru iertare, s-a spanzurat (chiar inainte de invierea Lui), evident nu de bucurie, ci din cauza ca se simtea "pustiu si gol", sufletul lui era pustiit de durere si mustrari de constiinta.

Cam acelasi lucru facem si noi zi de zi celor apropiati noua, îi ranim cu fapta si vorba clipa de clipa si nici nu ne spanzuram, nici nu le cerem iertare. Dar pedeapsa vine...inca de pe lumea asta, se numeste, alcoolism, batai in familie, divort, certuri cu sefu, concediere si de ce nu, la urma streangu.

Fiti oameni ai pacii asa cum a zis Iisus catre apostoli, "oriunde veti intra, daca e acolo un om al pacii, pacea vostra sa ramana in casa aceea, iar daca nu e nici unul, sa se intoarca la voi".

In concluzie, multi dintre noi traim "simdromul Iuda Iscarioteanul", sa ne luptam pentru a scapa de el, sau sa ne lasam prada propriului orgoliu si sa nu recunoastem niciodata cand gresim pana ajungem "pustii si goi"?

pai nu s-a cait, s-a spanzurat
0

#9 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-November 06

Scris 04 December 2006 - 09:23 AM

Vezi postareabuga mihai, la Dec 3 2006, 07:04 PM, a spus:

pai nu s-a cait, s-a spanzurat

S-a cait, insa nu si-a marturisit pacatele, nu a avut loc o spovedanie in adevaratul sens, adica marturisire, caina si angajamentul ca pacatul nu se va repeta. A fost doar cainta.
0

#10 Utilizator offline   Cleric Prestøn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 December 2006 - 12:02 PM

Vezi postareakriemhild, la Dec 4 2006, 09:23 AM, a spus:

S-a cait, insa nu si-a marturisit pacatele, nu a avut loc o spovedanie in adevaratul sens, adica marturisire, caina si angajamentul ca pacatul nu se va repeta. A fost doar cainta.

asta era raspunsul care il asteptam. aviz amatorilor!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 50 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic