11 secrete pentru a-ți menține locuința curată și ordonată

11 secrete pentru a-ți menține locuința curată și ordonată

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuratenie, Detergent, produse de curatenie
Ultima actualizareMiercuri 29 iulie 2020
Vizualizari269

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ordinea și curățenia nu sunt foarte ușor de întreținut, mai ales dacă în casă sunt și copii sau animale de companie. Cele mai multe persoane pierd ore întregi, în weekend, pentru a-și pune locuința la punct, iar acest lucru se dovedește o reală corvoadă, în special atunci când au un stil de viață agitat și foarte puțin timp la dispoziție pentru treburile casnice. Dacă vrei să te bucuri mereu de o casă curată și, totodată, să salvezi timp, atunci când faci o igienizare completă, iată câteva sfaturi ca să menții ordinea în locuință:

1. Aranjează patul, imediat cum te trezești

Chiar dacă dimineața ești mereu pe fugă și simți că nu ai timp pentru nimic, acordă-ți câteva minute pentru a face patul. În acest fel, ziua ta va începe mult mai bine, vei avea mai multă energie, deoarece ai început deja să îndeplinești din sarcinile zilei și îți vei menține camera ordonată.

2. Șterge praful de pe noptieră

Un alt aspect ce nu trebuie trecut cu vederea zilnic este îndepărtarea prafului de pe noptierele de lângă pat. Fă-ți un obicei și șterge aceste mici piese de mobilier dimineața, când faci patul, sau mai pe seară, atunci când îți pui telefonul la încărcat.

3. Păstrează ordinea în dulapuri

Aranjează hainele ori de câte ori ai ocazia. Pune pe umerașe articolele proaspăt călcate, împachetează-ți pijamalele dimineața sau hainele de casă seara, înainte să te bagi în pat. Pune la spălat hainele murdare, așază-le în dulapuri pe cele deja spălate și încearcă să nu ții nimic aruncat prin casă, dacă vrei să păstrezi ordinea.

4. Spală vasele după fiecare masă

După o zi lungă și obositoare în mod sigur n-ai chef să speli vasele. Însă, același lucru se va întâmpla și în zilele următoare, așa că, dacă vrei să ai curățenie în permanență, ai grijă să nu ții chiuveta plină cu farfurii murdare. Folosește diferite tipuri de detergenți pentru vase care să-ți ușureze munca și încearcă să speli ustensilele și vasele pe parcurs, în timp ce gătești, ca să nu ai prea multe la final.

5. Șterge petele, atunci când le vezi

Se întâmplă adesea să verși o picătură de cafea pe masă și să nu ștergi imediat. În mod sigur se întâmplă să mai fie pete pe mobilier sau alte suprafețe din casă. De aceea, ține la îndemână o lavetă ori șervețele umede și șterge murdăria atunci când o vezi. Mai târziu, s-ar putea să uiți sau să nu mai știi unde anume ai văzut pata.

6. Curăță aparatele electrocasnice după utilizare

Te vei simți mult mai bine în fiecare zi și vei avea casa foarte curată dacă vei îndepărta mizeria de pe cuptorul cu microunde sau de pe aragaz, după fiecare utilizare. Chiar și atunci când gătești la cuptor este indicat să-l ștergi imediat ce s-a răcit, ca să nu se acumuleze murdărie pe care să te chinui, ulterior, s-o îndepărtezi.

7. Pune toate lucrurile la locul lor

Vei economisi foarte mult timp dacă îți faci un obicei din a pune lucrurile la locul lor imediat după ce le-ai folosit. Păstrează-ți cheile, haina, umbrela sau geanta în aceeași zonă, pe hol, pune obiectele de îngrijire personală la locul lor în baie sau pune ceștile ori paharele în dulap, la bucătărie, după ce le-ai folosit. Acesta este unul dintre secretele esențiale pentru menținerea unei case curate și ordonate.

8. Curăță frecvent obiectele sanitare

După ce ai terminat dușul, pulverizează un spray de curățare pe cabină sau cadă. Procedează la fel și cu vasul de toaletă sau chiuveta, lasă soluția să acționeze câteva minute și apoi clătește cu apă. La finalul zilei, urmele de săpun sau de pastă de dinți vor dispărea, și, a doua zi, casa ta va fi mult mai curată și mai igienizată.

9. Renunță la produsele de care nu ai nevoie

Păstrează în casă doar lucrurile absolut indispensabile. Renunță la obiectele pe care nu le folosești, pentru că nu vor face decât să-ți aglomereze locuința și să-ți îngreuneze munca, atunci când faci curățenie.

10. Aranjează pernele din living

Obișnuiește-te să acorzi importanță lucrurilor mici, atunci când vrei să menții ordinea în casă. Seara, când mergi la culcare, aranjează pernele de pe canapea pentru că, în acest fel, își vor păstra forma în timp, iar camera va avea un aspect curat.

11. Aruncă gunoiul când pleci din casă

Este recomandat să duci gunoiul dimineața, atunci când pleci la job. În acest mod, vei preveni acumularea gunoiului, iar seara, vei avea mai puține lucruri de făcut.

Încearcă să folosești cât mai eficient timpul pe care îl ai și să nu te aglomerezi cu sarcini inutile. Dacă îți vei forma obiceiul de a menține ordinea și curățenia în casă prin mici activități zilnice, o să te bucuri de mai mult timp liber alături de cei dragi într-o locuință igienizată și primitoare.

Sursa foto: pexels.com/photo/man-with-small-boy-cleaning-mirror-in-bathroom-3867604/