sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Carte lui Iov Studiu pe cartea lui Iov Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-June 06

Scris 17 August 2006 - 08:28 PM

pentru cei interesati "Ce cauta o carte scrisa de un ne-evreu, despre un ne-evreu intre scrierile sfinte ale evreilor? Care este semnificayia acestui fapt? A existat sau exista o revelatie a lui Dumnezeu pentru cei aflati in afara perimetrului poporului Bibliei? Exista o constanta in planul lui Dumnezeu cu oamenii, o caracteristica pe care o putem ‘ntalni in toate locurile, ‘n toate timpurile si care este valabila pentru toti oamenii?
La toate aceste ‘ntrebqri wi la multe altele veti putea primi un raspuns citind cu atentie aceasta carte extraordinara pe care vi-o propunem ca obiect de studiu. Exista cel putin trei motive pentru care cartea lui Iov exercita asupra noastra o atractie fascinanta.
Mai intai, pentru ca este o carte misterioasa. Ea nu vine la noi nici din vremea lui Moise, nici din vremea lui David si nici din vremea profetilor. Iov este cu mult mai timpuriu decat toti acestia. Evenimentele descrise in aceasta carte fac parte din istoria timpurie a umanitatii, mai inainte ca aceasta sa se fi impartit clar intre poporul lui Dumnezeu, Israelul, si ceilalti, adica Neamurile pagane. Iov n-a fost un evreu, iar aceasta este adevarat pentru ca pe vremea lui evreii nu aparusera inca pe faya pamantului. Ce cauta atunci aceasta carte in Biblia evreilor? Ea este o marturie a dorintei lui Dumnezeu de a se face cunoscut oamenilor si de a combate modurile gresite in care El ar putea fi inteles de acestia. Daca ar fi fost asezata in ordinea scrierii ei in istorie, cartea Iov ar trebui sa fie cea dintai din Biblie! Se prea poate ca autorul ei initial sa fi fost tanarul Elihu, amintit ‘n text, dar cartea a fost preluata, tradusa si versificata apoi de Moise in perioada in care a stat la Ietro, preotul Madianului.

restul aici http://roboam.com/Cartea%20Iov.pdf

Aceasta postare a fost editata de mlg: 17 August 2006 - 08:38 PM

0

#2 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 17 August 2006 - 09:53 PM

vai alta porcarie canonica lol.....care mai indeamna si la rasism..cum adica carte scrisa de un ne-evreu, ce trebuie sa fii neaparat evreu ca sa scornesti o biblie?.....d-zeu il face pe om ca pe un raspuns la criza din cer hahahah suntem cobai :lol2:.....
daca d-zeu este de partea noastra atunci cine este impotriva noastra?
0

#3 Utilizator offline   melon_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 01-June 06

Scris 17 August 2006 - 10:18 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Aug 17 2006, 10:53 PM, a spus:

vai alta porcarie canonica lol.....care mai indeamna si la rasism..cum adica carte scrisa de un ne-evreu, ce trebuie sa fii neaparat evreu ca sa scornesti o biblie?.....d-zeu il face pe om ca pe un raspuns la criza din cer hahahah suntem cobai :bataita:.....
daca d-zeu este de partea noastra atunci cine este impotriva noastra?

citeste mai bine si apoi da-ti cu parerea
de esti ateu... sunt alte topice pentru tine
0

#4 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 17 August 2006 - 10:31 PM

Din cate stiu cartea lui Iov este scrisa de Moise...
0

#5 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 18 August 2006 - 01:09 AM

unde scrie in Biblie ca Iov nu era evreu?
0

#6 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 August 2006 - 05:18 AM

Vezi postareaiosafat, la Aug 18 2006, 02:09 AM, a spus:

unde scrie in Biblie ca Iov nu era evreu?

pai ciceste ce scrie,- uite iti dau un citat de la inceput "Evenimentele descrise in aceasta carte fac parte din istoria timpurie a umanitatii, mai inainte ca aceasta sa se fi impartit clar intre poporul lui Dumnezeu, Israelul, si ceilalti, adica Neamurile pagane. Iov n-a fost un evreu, iar aceasta este adevarat pentru ca pe vremea lui evreii nu aparusera inca pe fata pamantului."

poporul evreu s-a format mai tarziu, ; Nu scrie nici ca Noe sau Adam si Eva nu erau Evrei

Aceasta postare a fost editata de mlg: 18 August 2006 - 05:19 AM

0

#7 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 18 August 2006 - 05:28 AM

Vezi postareamlg, la Aug 18 2006, 06:18 AM, a spus:

pai ciceste ce scrie,- uite iti dau un citat de la inceput "Evenimentele descrise in aceasta carte fac parte din istoria timpurie a umanitatii, mai inainte ca aceasta sa se fi impartit clar intre poporul lui Dumnezeu, Israelul, si ceilalti, adica Neamurile pagane. Iov n-a fost un evreu, iar aceasta este adevarat pentru ca pe vremea lui evreii nu aparusera inca pe fata pamantului."

poporul evreu s-a format mai tarziu, ; Nu scrie nici ca Noe sau Adam si Eva nu erau Evrei

Lasa bancurile, nu baga texte din afara Bibliei. Cartea lui Iov incepe asa:

1Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu, şi se abătea de la rău.

D-zeu a vorbit lui Iov, evreii sunt singurii carora li s-a descoperit D-zeu, iar cu Moise a vorbit fata in fata.

Celorlati le-a dat sa creada dupa cum ia dus mintea, in Jupiter, in Baal si in alti d-zei ciopliti.
0

#8 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 18 August 2006 - 01:00 PM

Vezi postareaellena, la Aug 18 2006, 12:18 AM, a spus:

citeste mai bine si apoi da-ti cu parerea
de esti ateu... sunt alte topice pentru tine

tocmai ca am cititi in cea mai mare parte si am vazut......nu sunt ateu, iar daca te-au uita mai atenta la poza de la inceput poate ti-ai pune niste intrebari, asta ca sa nu mai zic de aberatiile scrise acolo...as putea sa le scot rand pe rand dar ar insemna sa scriu o carte
0

#9 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 August 2006 - 01:25 PM

Vezi postareaiosafat, la Aug 18 2006, 06:28 AM, a spus:

Lasa bancurile, nu baga texte din afara Bibliei. Cartea lui Iov incepe asa:

1Era în ţara Uţ un om care se numea Iov. Şi omul acesta era fără prihană şi curat la suflet. El se temea de Dumnezeu, şi se abătea de la rău.

D-zeu a vorbit lui Iov, evreii sunt singurii carora li s-a descoperit D-zeu, iar cu Moise a vorbit fata in fata.

Celorlati le-a dat sa creada dupa cum ia dus mintea, in Jupiter, in Baal si in alti d-zei ciopliti.

Noe era evreu ? nu a vorbit dumnezeu cu noe sa intre in arca?

"Se prea poate ca autorul ei initial sa fi fost tanarul Elihu, amintit in text, dar cartea a fost preluata, tradusa si versificata apoi de Moise in perioada in care a stat la Ietro, preotul Madianului. Daca lucrurile stau asa, atunci Iov este prima scriere care ni s-a

pastrat de la Moise!
Iov a trait inainte de vremea lui Avraam. Lungimea vietii lui este caracteristica acelei perioade. Numai dupa suferinta sa, Iov a mai trait inca 140 de ani! (Iov 42:16). “in textul cartii se aminteste de o moneda numita in evreieste: <Chesita>, despre care nu mai aflam decat in textele care vorbesc despre viata patriarhilor (Gen. 33:19). Viata lui Iov ar trebui plasata intre capitolele 11 wi 12 ale cartii Geneza

oamenii ininte de potop triau cu mult mai mult decat dupa
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Fiul risipitor Dimineata  5 1.746
Topic inchis Atasamente Crezi ca Dumnezeu exista?
Negarea existentei spirituale? Sau dementa totala?
Qnitrixx  898 63.625
Topic inchis Adam si Eva !1 ady_maris  34 9.820
Topic inchis despre destin.... neptun  35 13.344
Replici noi meditatia constiintei cristice
Direct la sursa
Namaste  2 5.383