Ptia, la Apr 14 2006, 03:48 PM, a spus:

Probabil ca in cadrul familiei tale a fost o problema de comunicare pe care ai remarcat'o acum si ai ajuns sa o generalizezi. Mie nu mi se pare ca lucrurile stau chiar asa...e adevarat ca exista o siferenta intre generatii dar se refera la altceva, si anume la principii si educatie, nu la aflat anumite lucruri despre familie, pentru ca astea se presupune ca sunt stiute.
...se
presupune, intradevar... Nu ma intereseaza ceea ce se numeste
"generation gap"; aceasta problema exista de cand lumea si va exista de-a pururi...
Ma intereseaza lucrurile mici, personale, definitorii uneori pentru personalitatea celui in cauza, cele care apropie pentru simplul fapt ca a te expune astfel presupune riscuri. Suntem cu totii foarte atenti, chiar daca nu constient uneori, ca anumite lucruri sa nu fie zise, pur si simplu de teama. In familie, dar mai ales in cupluri, genul asta de abordari sunt rare si de aici comunicare defectuoasa sau sterila. Comunicarea trebuie sa aiba substanta, relevantza, sa fie intradevar un demers eficient in cunpasterea celui de langa tine.
Un alt exemplu: L-am scos pe fratele meu in oras odata, pentru ca mi-am dat seama ca nu am iesit niciodata doar noi doi "ca baietii", cum se zice. El este marinar si il vad oricum rar si repet , nu ma indoiesc nici o clipa ca avem o relatie f buna sentimental vorbind. Faptic insa nu-i stiu decat varsta si ca gateste bine... A fost dupa mine o intalnire fructuasa pentru ca am povestit tot felul de lucruri si am fost surprinsi sa aflam cat de putin STIAM de fapt unul despre altul. Am aflat cum si cand a fost el ranit din dragoste prima oara, ca a facut parasutism cand avea 18 ani sau ca a fost vicecampion zonal la judo (are si centura maro - ca sa vezi!). Ne-am si pilit... recunosc

. S-a pilit f repede pentru ca.. surprise! nu bause in viata lui tequila!!! Loool! Mentionez ca eu am 25 de ani iar el merge pe 39.
Cam asta e ideea! Poate e o chestie pur personala, dar la asta se refera topicul propus...
Consider ca acelasi demers poate fi aplicat si unei o relatii de cuplu, daca nu accentuam partea cu "generatiile".
Cati barbati habar nu au ce gen de parfum prefera sotia (floral sau fresh de ex) sau ca nu ar purta niciodata ruj rosu aprins pentru ca nu ii sta bine cu nuanta respectiva sau ca garoafele sunt asociate de ea cu inmormantarile si ca ar prefera crini...