Personalitati disparute fara explicatie

Personalitati disparute fara explicatie

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1966

Voteaza & Distribuie

Descriere

Disparitia unor persoane se inregistreaza zilnic, peste tot in lume. Fie este vorba de tineri care-si iau lumea in cap, plecand de acasa fara a spune nimanui nimic, fie este vorba de crime sau rapiri, ori, in cazul unor oameni in varsta, afectate de maladii mintale, nu mai stiu sa se intoarca acasa. De obicei, toate aceste disparitii au o explicatie, mai mult sau mai putin macabra, insa exista si cazuri cu totul lipsite de aceasta incheiere. Raman niste disparitii inexplicabile.


Ray Gricar

Timp de 20 de ani, Ray Gricar a fost procuror in Pennsylvania. Era un individ dur, cu o reputatie „crancena" de procuror neinduplecat, pur si dur. In data de 15 aprilie 2005, el si-a sunat prietena, spunandu-i ca tocmai se deplasa cu masina printr-o zona rurala si ca va sosi acasa curand. Nu l-a mai vazut nimeni si nu l-a mai auzit nimeni de atunci. Nu ar trebui sa fie o disparitie „misterioasa", tinand cont de reputatia lui si de activitatea lui de zi cu zi.
Ray Gricar


Ray Gricar, disparut fara explicatie in 2005
Gricar bagase destui gangsteri la puscarie. Masina lui a fost gasita langa un magazin de antichitati. Nicio urma de lupta. Laptopul sau a fost pescuit dintr-un rau din apropiere. Cercetari mai atente, inclusiv ale PC-ul sau de acasa, au dus la concluzia ca procurorul cautase pe Internet raspunsuri la intrebari de genul „cum sa distrugi un HDD?", „ce efecte are apa asupra unui laptop?" Asadar, Gricar si-a aruncat laptopul in rau dupa care a disparut. De ce? Inca nu s-a gasit un raspuns.


Louis Le Prince

Louis Le Prince a fost un inventator din secolul al XIX-lea, specializat in aparate de fotografiat si era atat de avansat fata de epoca sa incat a creat si primele imagini in miscare, filmul de mai tarziu, revendicat de fratii Lumiere. Avand un asemenea portofoliu de inventii si multe altele in pregatire, Le Prince era pe cale sa devina mai faimos decat Bonaparte. Si totusi, nu s-a mai auzit nimic despre el. Asta pentru ca a disparut pe neasteptate. Dintr-un tren.
Louis Le Prince


Louis Le Prince, disparut in 1890
In 1890, Louis Le Prince calatorea spre America, unde intentiona sa-si patenteze unele dintre inventiile sale. La Dijon s-a urcat intr-un tren spre Paris, s-a retras in compartimentul sau, rezervat in exclusivitate si din acea clipa n-a mai fost vazut niciodata. Nimeni n-a vazut nimic suspicios, din compartimentul lui Le Prince nu s-a auzit niciun zgomot, draperiile erau trase la geam si la usa. La Paris, conductorul trenului a descuiat compartimentul, dar Le Prince nu era acolo. Nici bagajele lui, aflate in vagonul de bagaje. Unii cred ca a fost o disparitie regizata chiar de el si familia sa, datorita unor probleme financiare (creditorii erau pe urmele sale), altii ca ar fi fost ucis de fratele sau.


Le Prince avea concurenta in SUA, iar unul dintre pionierii industriei filmului din California ii blocase brevetarea unor inventii (vezi inventii posibile ale secolului XXI). Cert este ca Louis Le Prince nu a mai fost vazut niciodata din acel moment. In aceeasi categorie, la „disparitii din viteza", ar putea intra si cazul lui Diesel, care a disparut de pe un vapor care se indrepta spre America. O teorie pune pe seama serviciilor secrete germane acest caz inexplicabil.


Ambrose Bierce

Ambrose Bierce (nascut in 1842), scriitor american cu o opera destul de solida, cantonata adesea in zona fantasticului si macabrului, este mort demult, insa nimeni nu-i cunoaste mormantul. Cunoscut, indeosebi, pentru lucrarea sa satirica Dictionarul Diavolului, Bierce a plecat din Washington D.C. in octombrie 1913 pentru un tur al vechilor campuri de batalie din razboiul de secesiune.
Ambrose Bierce


Ambrose Bierce, una dintre cele mai mari disparitii din istoria literaturii americane
Prin decembrie strabatuse Louisiana si Texasul, trecand prin El Paso, in Mexic (aflat in acea vreme in plina revolutie). In Cidad de Juarez scriitorul septuagenar s-a alaturat armatei lui Pancho Villa, ajungand impreuna cu trupele acestuia pana la Chihuahua. Dupa o ultima scrisoare trimisa unui prieten apropiat, scrisa la 26 decembrie 1913, Ambrose Bierce a disparut fara nici o urma. A fost una dintre cele mai proeminente disparitii din istoria literaturii americane. Toate investigatiile demarate pentru lamurirea lucrurilor au fost inutile si, in pofida abundentei de teorii si explicatii, disparitia ramane si astazi un mister total.