Top 10 scenarii apocaliptice

Detalii

CategoriiTurism
TaguriCatastrofe
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10825

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se vorbeste an de an despre Apocalipsa, de la Nostradamus, la calcule diverse bazate pe Biblie, de la dezastrele naturale tot mai multe care prevestesc sfarsitul pentru cei ce cred in ele, pana la calendarul mayas care se incheie subit in 2012. Unii nu mai au rabdare si asteapta an de an cate o apocalipsa. Lasand la o parte zvonurile, am pregatit o lista cu 10 dezastre care ar putea duce la sfarsitul lumii.





Apocalipsa


Apocalipsa


1. Acceleratoarele de particule

Fizicienii cauta de foarte multa vreme „particula lui Dumnezeu". Au lucrat, astfel la LHC (Large Hadrin Collider), insa munca lor nu a fost finalizata. Se spune ca particula ar fi fost definita de profesorul englez Peter Higgs, in 1964. Fizicienii au spus de foarte mult timp ca aceste acceleratoare de particule ar putea sa distruga pamantul.





Accelerator de particule


Accelerator de particule



Campurile electrice sunt folosite pentru a accelera ciocnirea protonilor, iar daca viteza la care se ciocnesc este foarte mare, se pot forma gauri negre care ar putea devora incet planeta. Bucatile de materie alterata ar putea distruge orice materie venita in contact cu acestea, iar pe urma pot duce la apocalipsa. Chiar daca majoritatea oamenilor de stiinta ne asigura ca aceste generatoare nu sunt suficient de puternice, nu au fost la fel de siguri cu privire la ultima constructie din preajma Genevei.


2. Gaurile negre

Conceptul de gaura neagra a fost precizat in 1915 de catre Einstein, dar nu a fost acceptat decat atunci cand, in 1970, Stephen Hawking si Roger Penrose i-a dovedit existenta. Gaurile negre sunt privite si cu veneratie, dar si cu teama, reprezentand un loc de unde nu poate scapa nimic, nici macar lumina.





Gaura neagra


Gaura neagra



Se pare ca in galaxia noastra sunt foarte multe stele prabusite care asteapta sa se transforme in gauri negre. Efectele gaurilor negre pot duce chiar la schimbarile climatice extreme sau expulzarea unor planete din sistem.


3. Radiatiile Gamma

Exploziile radiatilor gamma sunt extrem de puternice, se estimeaza ca au de 10 cvadriloane mai multa energie decat Soarele. Acestea se formeaza din coliziunea a doua stele prabusite.





Radiatiile Gamma


Radiatiile Gamma



Din nefericire, este aproape imposibil sa se vada aceste stele prabusite sau sa se prezica locul undei explozii de raze gamma. Desi atmosfera noastra si stratul de ozon ar putea asigura protectie initial, ar fi in scurt timp arse de radiatii, ducand astfel la un sfarsit al lumii. Razele UV ar putea ucide planctonul fotosintetic din ocean, care ofera cea mai mare cantitate de oxigen pamantului.


4. Omega Point

Termenul descrie nivelul maxim, final, de complexitate si constiinta. Filosoful Pierre Teihard de Chardin considera ca Universul lucreaza si se concentreaza in jurul acestui punct.





Punctul Omega


Punctul Omega



Socializarea dintre oameni, formele mai complexe de comunicare si schimbul evoluat de informatii, duc la cresterea constiintei rasei umane. Precum fiintele umane se pot auto-reflecta, intr-o zi si Universul va ajunge intr-un punct omega, un punct critic. Acest centru divin al constiintei ne va reintregi in univers si va pune capat lumii asa cum o cunoastem, un alt fel de apocalipsa.


5. Bule nucleare

Conform modelului cosmologic principal, Universul a inceput precum un vid fals, un spatiu gol umplut cu energie. Aceasta energie puternica si instabila a trecut prin procesul nuclear pentru a deveni mai stabila si mai slaba.




Vid in Univers


Vid in Univers



Lansarea puternica de energie a cauzat expansiunea Universului. Ne-ar placea sa credem ca lumea in care traim acum este stabila, dar este posibil ca Universul sa se afle la un nivel de energie mai slab decat a fost inainte si sa traim intr-un vid fals care s-ar putea prabusi in orice moment. Daca un balon de energie nucleara s-ar extinde in vidul fals in care ne aflam, s-ar produce o noua schimbare in Univers, fapt ce ar putea duce la apocalipsa.


6. Interventia divina

Vorbindu-se despre toate posbilitatile prin care lumea s-ar putea sfarsi, nu se poate sa nu se ia in calcul interventia divina, reprezentand un aspect fezabil in acest domeniu. Desi este o probabilitate lipsita de demonstratii stiintifice, sunt foarte multi care se incred in acest scenariu apocaliptic.




Semne ale Apocalipsei


Semne ale Apocalipsei



Crestinii, evreii si musulmanii cred ca venirea mantuitorilor lor va aduce sfarsitul. Pana la urma, fiecare religie are o poveste, dar acestea sunt similare: o forta divina va incepe ordinea mondiala in lume, dupa ce va duce istoria noastra la capat. De asemenea, Anihirstul este un simbol specific acestui tip de sfarsit al lumii.


7. Activitatile solare

Soarele emite explozii solare, descarcari coronale in masa catre pamant, in mod frecvent. Rachetele de semnalizare sunt izbucniri magnetice mari, care contin particule subatomice de mare viteza.




Explozii solare


Explozii solare



Din fericire, atmosfera pamantului si campul magnetic ne protejeaza de consecintele acestor explozii acute cu potential local. Exista dovezi ca stelele asemanatoare Soarelui, care se afla departe de sistemul nostru solar, pot creste luminozitatea de 20 de ori mai mult. Aceste cresteri, se presupune ca sunt cauzate de niste super-rachete de semnalizare care ar putea sa prajeasca pamantul.


8. Extraterestrii care ataca Pamantul

Sansa de a descoperi viata extraterestra devine tot mai mare pe zi ce trece. In data de 8 ianuarie 2008 au fost descoperite 217 de planete care se afla in afara sistemului nostru solar, iar la fiecare luna se mai gasesc cate 2-3.




Invazie extraterestra


Invazie extraterestra



Celebrul astrolog, Carl Sagan, considera ca ar putea fi miliarde de planete in Univers. Cu un astfel de numar este foarte greu sa nu se creada ca exista viata extraterestra. Se teoretizeaza ca nu ar putea fi un conflict intre pamanteni si fiintele de pe alte planete, insa extraterestri ar putea sa exploateze resursele Pamantului si sa perturbeze planetea, poate doar din greseala.


9. Un razboi mondial

Razboiul mondial reprezinta o amenintare constanta. Tensiunile dintre diversele grupuri din lume nu inceteaza. Se crede ca exista cel putin 20.000 de arme nucleare active in lume.




un posibil razboi mondial


un posibil razboi mondial



Daca ar fi folosite in mod malitios sau, poate doar intr-un schimb nuclear accidentar ori din greseala, acestea ar duce la un dezastru pentru planeta noastra. Utilizarea germenilor criminali este ieftina, deoarece este usor sa fie produsi si ascunsi. Dar, totodata, pot deveni imposibil de controlat.


10. Prabusirea ecosistemului

Un alt model al apocalipsei se refera la distrugerea naturii. Biodiversitatea noastra este pe cale de disparitie. In fiecare an dispar cel putin 30.000 de noi specii, aceasta fiind o rata mai mare decat pana acum.




organisme din natura


organisme din natura



Fiecare organism unic din natura intervine in viata celorlalte. Pentru a ne face viata mai usoara taiem si ardem paduri, sacrificam animale, transportam organisme dintr-un mediu in altul si folosim materiale sintetice in mediu, iar acestea sunt putine dintre problemele cu care se confrunta natura.



Motivele pentru care lumea, asa cum o cunoastem, se va sfarsi candva, nu sunt deloc putine. Fiecare crede intr-un anumit lucru si se teme de dezastrele naturale. An de an se prevad apocalipse, dar lumea se sfarseste la fiecare pas, fie ca o distrugem noi, fie razboaiele dintre noi sau cercetarile stiintifice tot mai avansate.