O noua ipoteza: Hitler a murit de batranete, in Argentina

O noua ipoteza: Hitler a murit de batranete, in Argentina

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3298

Voteaza & Distribuie

Descriere

Adolf Hitler a murit la data de 30 aprilie 1945, in Fuhrersbunkerul sau din Berlin, tragandu-si un glont in cap. Alaturi de el era Eva Braun (devenita Hitler cu numai o zi inainte), care a preferat fiola de cianura. Acestea sunt evenimentele inregistrate de istorie, insa exista unele teorii care sustin ca Hitler si consoarta sa ar fi scapat din Berlin si ar fi trait in America de Sud pana la adanci batraneti.
Grey Wolf: Escape of Adolf


cartea "Grey Wolf: Escape of Adolf"Britanicii Gerrard Williams si Simon Dustan adauga o noua ipoteza prin cartea lor intitulata Grey Wolf: Escape of Adolf (Lupul Cenustiu: evadarea lui Adolf) in curs de aparitie. Cei doi sustin ca Adolf Hitler si Eva Braun ar fi ajuns in Argentina la bordul unui U-boot, dupa ce au scapat din buncarul de sub Cancelaria Reichului printr-un tunel secret, fiind ajutati sa fuga la Tonder, Danemarca, apoi de acolo au fost transportati inapoi in Germania, la Travemunde, apoi la o baza militara din Reus, Spania.In cele din urma, Hitler si consoarta ar fi ajuns in insulele Canare, cu ajutorul oferit de Franco si de acolo cu un submarin german pana la Mar Del Plata, Argentina, fiind ascunsi de comunitatea germana de acolo. Conform cartii lui Williams si Dunstan, cei doi au avut doua fete, au… divortat, iar Hitler ar fi murit in 1962, la varsta de 72 de ani.


Gerrad Williams, istoric cu o oarecare reputatie in Regatul Unit si jurnalist, a scris foarte multe lucrari despre cel de-al doilea razboi mondial, a declarat pentru Sky News:„Nu doresc sa rescriu eu istoria, insa dovezile pe care le-am descoperit noi despre fuga lui Adolf Hitler sunt mult prea coplesitoare pentru a fi ignorate."El atrage atentia ca nu exista niciun fel de dovezi legale privind moartea lui Hitler si a Evei Braun, ca pana si fragmentul de craniu cu o gaura de glont, ajunsa in arhivele speciale ale KGB, s-a dovedit a fi fost prelevata de la un alt cadavru, al unui barbat mult mai tanar ca Hitler, ca pana si Rochus Misch, ultimul supravietuitor din Fuhrersbunker, radiotelegrafistul lui Hitler, admite ca nu a auzit impuscatura finala, ci doar a vazut cadavre, atunci cand usa apartamentului boss-ului sau s-a intredeschis.


Williams si Dunstan argumenteaza ca s-au folosit dubluri ale celor doi, executate cu sange rece pentru ca rolul lor sa se incheie asa cum ar fi mai plauzibil. In schimb, autorii volumului sustin ca au numeroase marturii in Argentina care ar atesta „pensionarea" lui Hitler acolo, la poalele Anzilor. Nu este lipsit de interes faptul ca Stalin insusi se indoia ca Hitler murise la Berlin.„Am impresia ca ticalosul asta traieste",i-a spus el lui Molotov in toamna anului 1945. De asemenea, FBI-ul il cauta pe Hitler prin cele doua Americi dupa incheierea razboiului, luand in considerare niste indicii despre care nu se vorbeste prea mult.


Pe de alta parte, istoricii britanici respectabili, printre care si Guy Walters, autor cu lucrari importante in palmares, considera ca afirmatiile lui Williams si Dunstan sunt „prostii 2000%". Walters afirma ca ipoteza enuntata de cei doi nu este decat „ cel mai rau soi de gunoi istoric", comis din goana de publicitate si bani si se mira ca o editura britanica bine cotata s-a angajat sa le publice „insailarea". Daca Williams si Dunstan contesta dovezile mortii lui Hitler, se pare ca nici ei nu au mai mult decat marturiile unora si altora.


Guy Walters atrage atentia ca noua lor teorie „argentiniana" sfideaza decenii de cercetari facute de istorici cu mare reputatie si ofiteri din serviciile secrete americane, britanice si sovietice.„Exista mii de teorii cu privire la supravietuirea lui Hitler si fuga lui, dar acestea nu sunt decat niste jocuri de societate. Si sa crezi ca toti cei din buncar au conspirat la acelasi plan nu este o idee viabila. Pur si simplu, asta nu s-a intamplat",afirma Guy Walters. Foarte multi istorici sunt de acord ca Hitler n-ar fi acceptat, in ruptul capului, sa traiasca intr-o lume fara cel de-al Treilea Reich.