Categorii | Alimentatie |
---|---|
Taguri | Culinar, salată |
Ultima actualizare | Marti 5 august 2014 |
Vizualizari | 1174 |
Primavara este anotimpul meu preferat. Este minunat totul. Vremea, starea de spirit, ploaia, natura si mai ales darnicia naturii. Primavara avem cele mai multe legume noi. Cand merg in piata este o adevarata veselie, o placere, o desfatare. Nu stiu ce sa mai aleg. Cu greu ma abtin sa nu cumpar din toate. De cateva primaveri incoace, am invatat si eu sa mananc colorat. Am observat ca mancarea e cu atat mai buna cu cat este mai colorata, mai vie.
Astfel a ajuns in farfuria mea si aceasta salata, care pe langa combinatia de culori, exceleaza si prin combinatia de arome. Veti vedea imediat de ce:
Ingrediente (pentru 2 portii mari):
Pentru dressing:
Ciupercutele se spala, se taie felii si se pun intr-o tigaie antiaderenta la inabusit. Punem pe ele doar putin sare, si invartim din cand in cand pana scade complet apa de pe ele.
Cat timp se fac ciupercile, spalam si taiem restul legumelor. Spanacul, fiind mic si crud, il las de obicei intreg. Amestecam toate legumele intr-un bol, branza de capra o taiem cuburi si o adaugam spre final sa nu se faramiteze.
Punem uleiul de masline intr-un bol, adaugam condimentele, apoi turnam treptat sucul de lamaie in timp ce amestecam pentru a obtine o compozitie vascoasa. Turnam dressing-ul peste salata si amestecam bine. Asezam pe farfurie si punem deasupra feliutele de capsuni.
Aceasta combinatie de arome, picant-dulce-sarat, este senzationala. Va recomand sa o incercati cat mai curand pentru a va bucura de adevarata aroma a capsunilor.
Enjoy :)
Reteta realizata de Razvana Popa.