Atelier mobil într-o mașină. Cum îl poți organiza?

Atelier mobil într-o mașină. Cum îl poți organiza?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini
Ultima actualizareLuni 27 ianuarie 2020
Vizualizari258

Voteaza & Distribuie

Descriere

O mașină folosită în scop utilitar transportă adesea o serie de unelte, piese, accesorii și alte materiale specifice diverselor meserii. Depozitarea lor într-un mod adecvat este mai mult decât un avantaj practic - care permite șoferului să găsească rapid tot ce are nevoie pentru fiecare lucrare - poate fi și un aspect legat de siguranță. De la dube și până la mașini mici, orice autovehicul este folosit pentru a căra diverse unelte. Dar atunci când mașina personală se transformă într-un atelier pe roți, nevoia de organizare a spațiului devine clară.

Există multe companii specializate în identificarea unor soluții adaptate pe nevoile fiecăruia. Acestea vând de la cutii speciale pentru piulițe, șaibe și șuruburi mici, folosite de regulă pentru uz personal, până la kituri de ancorare a buteliilor sau suporți pentru tuburi de diverse materiale, cum sunt cele regăsite în autovehicule. Alte companii oferă chiar și o serie de variante adaptate pe mărci de mașini, cum este Storevan.ro.

Oricare va fi nevoia ta, ar fi bine să te informezi bine despre opțiunile care există, înainte de a lua orice decizie. Fiindcă soluțiile de organizare ale unui atelier mobil sunt variate, îți prezentăm câteva idei, în funcție de produsele transportate.

Piese mici

O cutie de scule din metal în care îți poți depozita principalele piesele ar trebui să te ajute să menții ordinea în portbagajul tău. Dacă piesele sunt foarte mici, atunci o compartimentare a acestei cutii va fi foarte utilă. Probabil că ai fost în situația de a pierde exact piulița de care aveai nevoie printre nenumăratele pungi și cutii din spatele mașinii.

Tuburi

Când vine vorba despre materiale de construcții, o organizare a lor pe categorii te va ajuta să păstrezi o evidență mai clară a necesarului lunar. De aceea, suporturile gândite special pentru mașini te vor ajuta cu siguranță. Tuburile de silicon pot sta adunate într-un loc, cablurile în altul, documentele importante în alt loc.
Materiale periculoase Există și mașini comerciale care transportă tuburi de oxigen sau alte materiale similare, care prezintă un risc ridicat. În acest caz, este recomandată folosirea unor sisteme de asigurare a încărcăturii. Cele mai utilizate soluții de acest fel folosesc bare telescopice pentru fixare, sisteme de ancorare și chingi cu cataramă.

Atelier pe roți


Poți folosi această formulare atunci când te referi la o simplă geantă de scule pentru sortarea pieselor. Dar există și mașini care sunt ateliere pe roți în adevăratul sens al cuvântului. Categoria de vehicule utilitare ușoare este de regulă cea care permite instalarea unor rafturi în spațiul din spate al mașinii. Aici vei găsi sertare, compartimente variate ca mărimi, sisteme de fixare, suporturi pentru diferite materiale, kit pentru spălarea mâinilor, kituri de ancorare - toate la un loc.

Transporturi frigorifice

Materialele pe care le transporți ar putea avea nevoie de condiții speciale, ca să nu se altereze. În astfel de situații poți adăuga un spațiu cu temperatură controlată. Poate fi un compartiment frigorific sau un simplu frigider, adaptat mașinii respective.

Transportul electronicelor

În cazul în care meseria ta implică folosirea unor instrumente de măsurare de înaltă precizie, acestea trebuie să fie transportate cu mare atenție. Fie că vei amenaja un dulap special care să aibă la rândul lui niște sisteme de ancorare sau găsești alte variante potrivite modelului tău de mașină, este recomandat să iei în considerare acest tip de accesoriu.

Prin urmare, amenajarea unui atelier pe roți este o îmbunătățire care oferă siguranță, dar și timp în plus. Când totul este la locul lui, fiecare lucrare nouă începe rapid și fără probleme.

Sursă foto: pixabay.com/photos/trunk-car-vehicle-automobile-2464979/