Cele mai impresionante CV-uri mincinoase

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3492

Voteaza & Distribuie

Descriere



CV


continut CV



CV-urile sunt prezentarile absolut necesare astazi pentru a obtine o angajare. Cu cat mai impresionant CV-ul, cu atat sansele sunt mai mari iar vanarea unui post este una dintre cele mai stresante activitati actuale, cand concurenta de pe piata muncii este acerba. Evident, in CV-uri mai apar si unele „retusari", mici exagerari, insa exista si o categorie de prezentari care nu au nimic de-a face cu realitatea, cu experienta reala a persoanei in cauza. Cu toate astea, trucul cu supercalificarea le-a reusit. O vreme, pentru ca nu poti sa-i pacalesti pe toti, tot timpul.



Expertul militar de la Fox News

Decoratul locotenent-colonel (in rezerva), Jay Caffaso, era expert consultant al postului de televiziune Fox News, in timpul invaziei din Afganistan si cine altcineva putea fi mai potrivit decat el sa-i ajute pe producatorii emisiunilor TV sa navigheze prin structurile bizantine ale armatei americane?


Fusese decorat cu Silver Star in timpul razboiului din Vietnam, pentru curaj in fata trupelor inamice, si-a continuat activitatea in armata si dupa razboi, participand – afirma CV-ul sau – si la operatiunea clandestina organizata in 1980 in Iran, pentru salvarea ostatecilor americani. Apoi a devenit expert in operatiuni anti-tero si cariera sa a continuat pe aceasta directie. Fox News se felicita din greu pentru o asemenea achizitie, numai ca stilul de lucru al lui Cafasso a inceput sa-i irite pe redactorii de la Fox.


Cineva, cu legaturi directe la Pentagon, a cerut oamenilor sai de acolo sa faca o verificare a carierei lui Cafasso. In cele din urma, dupa saptamani de cautari – oamenii din „Black Ops" nu lasa urme prea vizibile prin dosarele oficiale – concluzia a fost ca Jay Cafasso este un impostor. Singura sa legatura cu armata au fost 44 de zile de pregatire intr-o tabara de instructie, in 1976, de unde a fost dat afara ca necorespunzator.


Diplome false la Homeland Security

Intr-o agentie atat de importanta, precum Serviciul de Securitate Nationala al SUA (Homeland Security) te-ai astepta ca intregul personal sa fie trecut prin furcile caudine si biografia tuturor sa fie verificata la microscop. Dr. Laura Callhan, detinatoarea functiei de adjunct al sefului diviziei de informatica a agentiei, era raspunzatoare si de controlul bazei de date a Homeland Security, unde se afla informatii despre toti teroristii urmariti, date legate de agentii si colaboratorii agentiei.


Daca acestea nu ar fi protejate corespunzator, securitatea SUA ar fi in cel mai mare pericol. Dr. Laura Callahan se afla in functia cea mai potrivita: detinuse functii de conducere si la Departamentul Muncii, avea un doctorat in IT si o multime de alte specializari si diplome universitare. Atat de multe, incat unii „dulai" de la Homeland Security s-au intrebat cum de nu luase vreun Nobel pana acum. Si au inceput sa-i verifice documentele, pas cu pas. In cele din urma, s-a constatat ca diplomele ei, doctoratul si toate celelalte le obtinuse de la o fabrica de diplome online, „universitati" prin corespondenta.


Un Top Gun in Lotus

Jeffrey Papows a fost director al Lotus Corp., companie IT achizitionata de IBM si nu se potrivea deloc cu imaginea standard a geniilor informaticii: nu era sleampat, nu purta ochelari cu lentile groase cat un fund de pahar de whisky si nici nu-l putea bate la sah pe Garry Kasparov. Papows era atletic, nobil, si dur. Toata lumea stia ca fusese pilot pe F-14 Tomcat in aviatia marinei SUA, un Top Gun, ca avea centura neagra la tae kwon do si un doctorat in IT.


Daltuit din granitul cel mai dur, avea si o latura sensibila: povestea, discret, pe la ospete, cum o ajuta cu banii pe vaduva unui camarad din escadrila sa, decedat dupa ce se catapultase din acelasi avion in care fusese si Papows dupa o defectiune la bord. El se alesese doar cu un timpan spart. In cele din urma, la o verificare la nivel de CEO, toate minciunile sale „adevarate" au fost spulberate: Papows n-a pilotat niciodata nimic, n-a cazut decat din pat, cand era mic, habar n-avea de tae kwon do, n-avea niciun doctorat, nu era orfan (cum pretindea). La venirea IBM-ului Papows si povestile lui furtunoase erau demult istorie.