Idei de amenajare pentru camera copilului

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila
Ultima actualizareMarti 6 octombrie 2015
Vizualizari1214

Voteaza & Distribuie

Descriere

La ceas de toamnă parcă priesc mai bine schimbările; camera copilului, fie el încă la grădiniţă sau deja şcolar, necesită ceva ajustări. Este un moment important când îi oferi spaţiul personal micului membru al familiei. Nu te lipseşti însă de anumite griji şi idei. De la ce culori să alegi şi până la siguranţa unor aspecte precum ceea ce ţine de prize Schneider, părinţii întâmpină mereu lucruri ce dau de gândit.

Idei de amenajare
În primul rând, se cere mult spaţiu de depozitare. O cameră de copil trebuie să se adapteze unor cerinţe pe etape. Vor fi din ce în ce mai multe lucruri de care are nevoie aşa că un prim pas este cel legat de nevoia de a asigura spaţiul de depozitare corect.
Patul ales ar putea fi cel suprapus, deşi este o cameră unică, pentru un singur copil. În felul acesta se extinde zona ce se poate explora pentru joacă sau diverse activităţi ale copilului. Poate avea, de asemenea, anumite spaţii ascunse unde se depozitează tot felul de lucruri de interes.
Alege culori vii şi draperii vaporoase. Trebuie să te asiguri că există suficientă lumină naturală pentru copil. Complementar şi absolut necesar, trebuie să existe şi un sistem de iluminat care să favorizeze. În acest sens, se pot alege atât veiozele în anumite colţuri cât şi spoturile ce se pot direcţiona spre anumite zone în mod special. La acelaşi capitol, dotarea camerei cu prize Schneider este un necesar. Asigura-te însă că acestea au acea protecţie pentru copii – oricât de mare îl consideri tot ai o teamă de proastă manevrare a unor cabluri şi a folosirii prizelor. Un mic detaliu ar putea să încadreze aceste prize într-un decor tematic pentru camera de copil. Alege-le pe cele cu suport în perete într-o formă anume, colorate.
Sfatul specialiştilor ţine de nevoia de spaţiu aerisit. Nu aglomera camera nici cu prea multe culori, nici cu prea multe detalii şi piese de mobilier. Cel mic are nevoie de spaţiu şi de senzaţia de spaţiu, mai cu seamă pentru că şi imaginea de ansamblu să nu fie încărcată şi să nu ofere acea idee de haos. Se poate alege, spre exemplu, alb pentru pereţi şi nu mai mult de 2 culori contrastante. Griul este şi el apreciat pentru că se combină destul de uşor cu orice altă nuanţă; este totodată neutru, atât pentru fete cât şi pentru băieţi şi potrivit la orice vârstă.