Cativa pasi de urmat pentru o minte relaxata

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4311

Voteaza & Distribuie

Descriere

Considerati ca aveti mintea incarcata de prea multe ganduri? Probabil unele griji va macina la locul de munca sau in alte locuri care nu sunt deloc potrivite pentru a cugeta asupra unor anumite tipuri de probleme, insa pur si simplu va este greu sa le alungati.


Daca va simtiti stresati sau nefericiti si aveti nevoie de relaxare, cel mai important este sa reusiti sa va relaxati mintea, pentru a fi odihniti si pregatiti de actiune in orice moment.





relaxare


relaxare




Va vom prezenta cativa pasi de urmat pentru o minte relaxata, pasi prin intermediul carora puteti sa va eliberati gandurile de griji, sa scapati de stresul cotidian atunci cand nu ar trebui sa va preocupe, pentru a va putea concentra apoi asupra lucrurilor importante.


Alimentatia este foarte importanta

In cazul in care doriti un moment de relaxare psihica, este foarte important sa puneti pret pe alimentatie, deoarece sunt anumite alimente care va pot ajuta sa va relaxati. Spre exemplu, ciocolata o sa va ofere o doza serioasa de energie, ciocolata fiind pe lista produselor care elibereaza in organism anumite enizme care va ajuta sa va simtiti bine, multumiti, chiar fericiti.


Totodata, nici apa nu trebuie evitata, deoarece o cauza a stresului poate fi dezhidratarea. Pe langa apa, la capitolul lichide, foarte important este si ceaiul din diverse plante, care ajuta foarte mult la relaxare, mai ales ceaiurile de lavanda, musetel sau sunatoare.


Decuplati-va!

Exista mai multe metode prin care va puteti elibera de griji pentru cateva momente de relaxare care va vor fi de folos mai apoi, putand sa lucrati cu mai mult spor sau sa va desfasurati activitatile in armonie. Asadar, cand vine vorba de relaxare, toate aceste griji trebuiesc lasate intr-un colt si ignorate.





relaxare - yoga


relaxare - yoga




Bineinteles, o persoana stresata, deprimata sau pur si simplu, nefericita, va intampina probleme, caci va fi absorbita de gandurile greu de alungat. De aceea sunt indicate niste metode simple de distragere a atentiei si de relaxare a mintii:



  • desenati – arta va poate inspira si linisti in acelasi timp. Desenatul va poate ajuta sa va concentrati asupra altor lucruri. Nu este nevoie sa fiti priceputi la desen, trebuie doar sa va concentrati asupra acestui lucru, iar recomandabil este sa desenati ceva care va face sa zambiti.


  • faceti exercitii fizice, dar cu moderatie, yoga spre exemplu. Puteti sa va intindeti muschii, sa va plimbati, orice, doar sa va miscati, pentru ca ajuta atat in cazul circulatiei cat si daca vorbim despre o minte foarte tensionata, iar acest lucru o sa va ajute sa nu mai obositi atat de usor (psihic).


  • vizitati o zona naturala, un loc cu foarte multa verdeata, de preferat la iesire din oras sau macar prin unele parcuri. O plimbare in natura ajuta mai mereu cand vine vorba de eliberarea mintii de unele ganduri, iar aerul curat ajuta atat la relaxarea corpului, dar si la sanatatea psihicului. Incercati sa va formati un obicei din aceste iesiri in natura.


  • ascultati muzica relaxanta, precum jazz, balade, muzica ambientala, caci aceasta are puterea de a va stimula creierul. Totusi, chiar si muzica va poate distrage atentia, tocmai de aceea este indicat sa incercati sa nu va ganditi la altceva si doar sa savurati linistiti muzica potrivita pentru relaxarea mintii.



    relaxare - muzica


    relaxare - muzica




  • pastrati-va timp doar pentru voi, caci oricata nevoie ati avea de oameni, uneori este relaxant sa fiti singuri, sa va petreceti timpul in liniste la o cafea sau prajitura, citind, uitandu-va la televizor sau dedicandu-va vreunui hobby de care ati cam uitat. De asemenea, puteti oricand sa incercati sa faceti ceva nou, senzatia este incredibila, va veti putea simti apoi satisfacuti, multumiti, pregatiti sa schimbati lumea. Cel mai important e sa faceti lucruri care va ofera satisfactie sufleteasca.


  • totodata, nu va uitati prietenii, singuratatea este buna in doze mici, pentru linistire, insa nici clipele petrecute alaturi de prieteni nu sunt in zadar, mai ales cand sunteti stresati sau aveti diverse probleme care va macina. Un prieten bun va incerca mereu sa va inveseleasca si nu va ceda pana nu va reusi sa va fure macar un zambet.




muzica relaxanta