Filmul “Atelierul” lansat anul trecut la Cannes se vede și la Timișoara într-o proiecție unică

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriTimisoara
Ultima actualizareMarti 27 februarie 2018
Vizualizari1255

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociația Pelicula Culturală vă invită la prima proiecție din seria Filmelor de nota 10, din acest an, “Atelierul”, în regia renumitului regizor francez, Laurent Cantet, miercuri, 7 martie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Merlin.

Acțiunea se petrece în localitatea La Ciotat, din sudul Franței, în vara anului 2016. Antoine (Matthieu Lucci) acceptă să urmeze un atelier de scris la care au fost selectați câțiva tineri pentru a scrie un roman de suspans cu ajutorul Oliviei (Marïna Fois), o scriitoare celebră. Subiectul romanului ar trebui să includă trecutul industrial al orașului, șantierul naval închis de peste 25 de anil. Indiferent la acestea şi preocupat de problemele actuale, Antoine intră rapid în conflict cu restul grupului și cu Olivia, deopotrivă îngrijorată și fascinată de violența sa.

“Am decis să mă concentrez pe felul în care pot trăi tinerii în societatea de azi, fără perspective, într-o societate care nu îi ia în considerare, iar ei nu o iau în serios. (...) Cred că este important să ascultăm ce au tinerii de spus, să încercăm să nu îi privim de sus, să încercăm să le împărtăşim lucruri şi să acceptăm că felul lor de a gândi lumea, care este desigur diferit de al meu, este şi el important.” declară regizorul într-un interviu acordat

“Atelierul”, cel de-al optulea lungmetraj al regizorului francez, Laurent Cantet, a avut premiera mondială la Cannes 2017, în prestigioasa secţiune Un Certain Regard. O reprezentare fidelă a generației tinere de azi și a problemelor cu care se confruntă, în contextul transformării radicale a societății și a culturii, L’Atelier poate fi vizionat într-o singură proiecție, la Timișoara, pe când în țară va rula în cinematografe începând cu 9 martie.

Filmul "Atelierul" este distribuit în România de Bad Unicorn și va rula într-o proiecție specială, organizată cu sprijinul Teatrului Merlin din Timișoara și a Consiliului Județean Timiș cu care s-a demarat o colaborare pe termen lung ce vine în sprijinul promovării filmului european și al spectacolelor de calitate.

Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat la intrare în sala Teatrului Merlin, înainte de film.