Idei ingenioase pentru decorarea terasei

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari exterioare
Ultima actualizareVineri 7 mai 2021
Vizualizari459

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ai la dispoziție suficient spațiu în grădină sau chiar la bloc, este păcat să nu profiți de el pentru a-ți amenaja o terasă. Nu este deloc complicat, iar beneficiile le vei simți imediat ce vei termina lucrarea. Fiind un spațiu destinat în special relaxării, cuvântul de ordine în amenajarea unei terase este confortul. În acest sens, un aport important îl au și decorațiunile folosite pentru înfrumusețarea spațiului, care trebuia să îți confere acel sentiment de liniște după care tânjești.

Dacă ai nevoie de ajutor, poți găsi în rândurile de mai jos câteva idei inspirate, care să te ajute să-ți decorezi terasa într-un mod original.

Aranjamente florale

Florile au reprezentat întotdeauna un element decorativ deosebit, încântându-ne atât privirea, cât și simțurile olfactive. Dacă ai făcut o pasiune din îngrijirea florilor, atunci acestea ar trebui să-și decoreze și terasa, pentru să te vei simți în lumea ta în mijlocul lor. Le poți planta în jardiniere, în ghivece, folosind și accesorii florale de pe 4florists.ro, care să te ajute să-ți îmbraci terasa în flori.

Rame de ferestre

Paradoxal, aceste elemente se potrivesc foarte bine în cazul teraselor deschise, fiind folosite în scop strict decorativ. Dacă ai rămase prin magazie niște ferestre vechi le poți recondiționa în acest scop, dar le poți găsi și în magazinele de bricolaj. Ramele se suspendă asemenea unui tablouri, de stâlpii și grinzile care susțin terasa, iar efectul vizual va fi cu atât mai plăcut cu cât acestea vor avea geamuri viu colorate sau chiar vitralii.

Felinare

Terasa este locul ideal de a-ți petrece nopțile călduroase de vară, iar pentru asta trebuie să fie și iluminată. Nu e neapărat nevoie de o sursă puternică, fiind suficientă și o lumină difuză, care creează o atmosferă intimă. În acest sens, poți îmbina utilul cu plăcutul, folosind câteva felinare care au și rol decorativ și chiar arată foarte bine.

Carpete viu colorate

Dacă ai amenajat terasa în stil rustic sau dacă ai folosit nuanțe calde, câteva carpete colorate se vor potrivi la perfecție pe unul din pereții terasei. Totodată, le poți folosi și pentru a acoperi canapeaua sau fotoliile, dându-le astfel și o utilitate practică. Indiferent cum alegi să le folosești, acestea trebuie să se asorteze cu celelalte nuanțe din spațiul respectiv.

Trofee cinegetice

Aceste decorațiuni se potrivesc de minune dacă terasa este amenajată la marginea unei păduri sau undeva în zona de munte. Coarnele de cerb și colții de mistreț sunt cele mai des întâlnite trofee, iar la acestea se adaugă blănurile de animale sau chiar unul-două exemplare împăiate.

Statuete

O problemă în cazul teraselor mari este reprezentată de nevoia de a umple spațiul fără a crea însă senzația de supraîncărcare. În acest scop, acest tip de decorațiuni se pot dovedi foarte utile, ocupând spațiile libere și înfrumusețând atmosfera. Pot fi statuete din lemn, din metal sau orice alt material, condiția esențială fiind aceea de a se potrivi cu stilul în care e amenajată terasa.

Mobilier decorativ

Aceasta este una dintre ideile cel mai des puse în aplicare, întrucât are un dublu beneficiu. Pe de o parte, mobilierul, decorativ are rolul său practic putând fi utilizat conform destinației sale, iar pe de altă parte, înfrumusețează spațiul datorită aspectului său special. Un fotoliu balansoar, o masă și niște scaune sculptate în lemn, o canapea suspendată care poate fi folosită și ca leagăn, sunt doar câteva idei de mobilier decorativ potrivit pentru o terasă.

În alegerea modului în care vrei să-ți decorezi terasa trebuie să ții cont în primul rând de dimensiunea acesteia. În cazul unei terase mici, prea multe decorațiuni pot ocupa spațiul în care ai putea să amplasezi alte obiecte de care să te folosești. De asemenea, prea multe decorațiuni încarcă spațiul și îți limitează libertatea de mișcare.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/manastirea-gradina-perete-6037132/