Dorești să achiziționezi o saltea antiescare? Află de ce criterii sa ții cont!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisaltele
Ultima actualizareVineri 21 ianuarie 2022
Vizualizari540

Voteaza & Distribuie

Descriere

În cazul celor care trebuie să stea în pat pentru perioade lungi de timp, din cauza unei boli sau a unui accident, nu doar boala sau intervenția chirurgicală poate fi o problema, ci şi repausul prelungit la pat este periculos pentru că poate provoca apariția unor leziuni numite escare. Pentru a lupta împotriva acestora se pot lua în calcul diverse mijloace de prevenire, precum aplicarea de creme şi unguente, schimbarea frecventă a poziţiei, dar şi folosirea diverselor modele de saltele antiescare.
Bineînţeles, la momentul achiziţiei unei astfel de saltele, sfatul medicului curant este binevenit, dar există și alte criterii destul de simple care ajută în procesul unei alegeri corecte. Acestea includ tipul de saltea, materialul și dimensiunile.

Prin urmare, cum se alege o saltea antiescare bună?

Întrebarea la care trebuie să caute răspuns cei care doresc să cumpere astfel de saltele nu este de unde să o achiziţioneze, deoarece pot să găsească oferte bune online, într-un magazin cu produse dedicate, precum MagazinulOrtopedic.ro, ci să se intrebe care sunt criteriile care fac ca achiziția saltelei antiescare să fie cea mai potrivită:

Mai jos regăsiți detalii despre caracteristicile importante de care sățineți cont in alegerea saltelei antidecubit:

Tipul de saltea
Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le determine cei care cumpără o saltea antidecubit este de ce tip de saltea au nevoie. Alegerea se poate faceținând cont si de o bază științifică și nu doar în funcţie de preferințele personale. Evaluarea riscului de apariție a escarelor de decubit se calculează folosind un tabel precis denumit scala Norton care oferă un scor între 5 și 20 și care ia în considerare cinci factori: starea fizică, starea psihică, activitatea, imobilitate și incontinență. Cu cât acest scor este mai mic, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta escare.

În general, se poate vorbi despre două tipuri de saltele antidecubit: saltele statice şi saltele dinamice. Saltelele statice au avantajul de a se deforma la contactul cu pacientul, ceea ce permite o mai bună distribuţie a greutăţii acestuia şi deci o presiune mai mică asupra punctelor de contact, situaţie ce ajută la prevenirea escarelor. Saltelele dinamice, pe de altă parte, sunt mai potrivite pentru tratarea escarelor. Ca regulă generală, cel mai potrivit este să se ceară sfatul medicului înainte de a se cumpăra o astfel de saltea.

Compoziția saltelei
De asemenea, este important să se stabilească ce compoziție va răspunde cel mai bine nevoilor celor care utilizează salteaua. Saltelele dinamice conţin aer comprimat. În cazul saltelelor statice, există diferite materiale din care pot fi făcute:

  • în primul rând, există saltele din spumă recomandate numai persoanelor cu risc scăzut de ulcere de presiune;
  • pe de altă parte, salteaua waffle este recomandată persoanelor cu risc mediu de escare. Avantajul său este că permite aerului să circule și promovează o bună distribuție a greutății.
  • în cele din urmă, există saltele din spumă vâscoelastică care sunt recomandate celor cu risc moderat de escare.

Dimensiunile

O saltea care nu este suficient de lată nu va permite ca persoana care o utilizează să schimbe pozițiile atât de ușor pe cât şi-ai dori, sau să se întindă confortabil, dacă nu este suficient de lungă. Când în discuţie intră dimensiunile, se vorbeşte şi despre sarcina maximă pe care o poate suporta salteaua. Prin urmare, trebuie să se verifice dacă greutatea corpului este bine susținută de saltea înainte de a se iniția achiziția.

Cunoscând toate aceste informaţii, cei interesaţi de achizionarea unei saltele antiescare pot fi siguri că vor face o alegere optimă.

Sursa Foto: MagazinulOrtopedic.ro