Pe urmele cerbului minune - spectacol de euritmie pe scena Teatrului Maghiar

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
317

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timisoara si Ansamblul „Sofia" din Budapesta va invita in 2 aprilie, de la ora 18 in Sala Mare a Teatrului, pentru a viziona spectacolul Pe urmele cerbului minune, o productie deosebita bazata pe arta euritmiei.


Pe urmele cerbului minune


Ansamblul „Sofia" s-a ocupat de conceperea acestui spectacol de miscare timp de zece ani, sub conducerea artistei Georgine Michaela Kares – Dobrozemsky, nascuta la Timisoara. Trupa incearca sa redea imagini in miscare ce reprezinta viata individului, a unei comunitati, sau chiar a intregii umanitati. Spectacolul are in centru devenirea, maturitatea, dar si viitorul, „cerbul minune" reprezentand speranta, credinta si iubirea de care are nevoie omul pentru a merge inainte. Textele pe care se bazeaza spectacolul sunt literare, evidentiind totodata valorile culturii maghiare: Legenda Cerbului Minune de Arany János, 12 mesteri zidari (balada populara), In palmele Domnului de Bartalis János, Epigrame de Kodály Zoltán, Imaginea Crucii de Weöres Sándor, Rugaciune catre Arhanghelul Ocrotitor (autor necunoscut).


Artistii din Budapesta s-au ocupat de aceste comori culturale si de legitatile euritmiei, reusind sa isi formeze capacitati artistice si sociale deosebite, avand in vedere ca, de la costume pana la construirea fiecarui gest si a fiecarei miscari totul a fost realizat de membrii ansamblului. Acestia sunt, in mare parte, deja cunoscuti intr-o anumita meserie sau in arta, dar sunt si experti in euritmie. Euritmia este o arta relativ noua (are doar o suta de ani vechime), care prin practicarea ei face ca, urmand legitatile Creatorului, sa il apropie pe om de sinele sau invizibil. Initiatorul acestei forme artistice este Rudolf Steiner. Este folosita cu rezultate uimitoare in pedagogie si in terapie. Ansamblul „Sofia" a fost oficializat in anul 2007, iar cu spectacolul actual se pregateste pentru un turneu european.


Biletele se pot procura de la Casa de bilete a teatrului. Pretul maximal al unui bilet este de 20 lei si 10 lei cu reducere. Va atragem atentia, ca rezervarile isi pierd validitatea cu 20 de minute inaintea inceperii spectacolului. Va rugam sa le procurati din timp!


Orarul Casei de bilete: zilnic intre orele 10-13, iar in zilele de miercuri si vineri si intre orele 17-19, sau cu o ora inaintea spectacolului. Adresa: str. Alba Iulia nr. 2, telefon: 0356-450.606, e-mail: ticket@tm-t.ro.Va asteptam cu drag!