Sari la conținut
Forum Roportal
Taranus

Mititeii nostri cei de toate zilele...

Postări Recomandate

Black - am fost de aceasi parere cu tine ,pana in momentul in care am gustat acesti mici! Nici nu mai vreau sa aud de mici in care este carne de porc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu eu, cei mai buni mici se fac din amestec de carne de vita cu carne de porc, dar cred ca asta depinde de gustul fiecaruia :o:

 

Asa este. Caci altfel sunt seci si deloc suculenti. Carnea de vita e seaca. Daca o mai si frigi devine nisipoasa. Carnea de porc fiind mai grasa isi lasa sucul si grasimea in interiorul micului facandu-l sa fie suculent.

Adevarat ca depinde mult si de gusturi.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa este. Caci altfel sunt seci si deloc suculenti. Carnea de vita e seaca. Daca o mai si frigi devine nisipoasa. Carnea de porc fiind mai grasa isi lasa sucul si grasimea in interiorul micului facandu-l sa fie suculent.

Adevarat ca depinde mult si de gusturi.

Asa am crezut si eu ca tine... ca sunt seci din cauza carnii de vita... dar din pacate nu e asa. Si prima convingere am avut-o cand am pus pe gratar un hamburger... trebuia sa fiu atent sa nu dau foc la casa.

Din ce-am citit despre istoria micilor, la origine nu a fost carnea de porc. Romanii au introdus-o in reteta pt ca pe vremea aia vitele plecau spre Istambul ca si tribut la turci... si acasa ramaneau doar porcii...

Incearca si o sa vezi...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rodica - noi romani avem asa o repulsie fata de carnea de vita ,ni se pare ca e atoasa ,fara gust ,seaca ...E normal ,daca se taie o vaca de lapte care are 15 ani ,sa nu manaci o carne de calitate. In schimb daca se alege un manzat pana in 24 de luni ,crescut bine ,taiat bine... Stii ca nu e gustoasa carnea de vita daca nu sta la rece cateva zile,daca macelarul nu stie sa pregatesca animalul dupa ce a murit ,carnea pierde mult atat din aspect cat si din gust.Nu vorbesc din nestiute ,consum in special carne de vita ,cumparata doar de la macelarul in care am incredere si e atat de frageda incat eu o manac aproape cruda!Intr-un singur loc am mancat in Cluj carne de vita buna ,la localul de sub Sora ,aveau un muschiulet de vita foarte fraged exact cum il fac eu acasuca la mine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:scare:

io n-am repulsie fata de carnea de vita.

doar ca micii facuti din amestec de carnuri sunt pe gustul meu.

nu am mancat mici de vita desi am vazut prin pravalii ca vand in tavite pregatiti de pus pe gratar...

uite am sa iau si am sa gust.

ca m-ati facut curioasa.

dar sa prepar eu in casa asa ceva... nu-mi prea vine sa stric muschiul de manzat pe mici :lol:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai buna varianta de mici pe care o stiu e cea in care pui si carne de oaie.

E reteta incercata si acasa si folosita si de Felix cand avea terasa la Politehnica.

Ideea e sa pui cam jumatate din compozitie carne de oaie, dar nu muschi, ci de-aia cu grasime, de pe la coaste.

Ca sa iasa suculenti trebuie sa-i pui pe jar puternic, sa isi formeze repede crusta. Daca ai jarul puternic, pana asezi vreo 20 de mici pe gratar deja trebuie sa il intorci pe primul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu, de fapt, nu am mare problema cu compozitia micilor.

cel mai important pentru mine e sa fie picanti.

pentru asta acasa adaugam boia de ardei iute.

sau ii mancam cu mustar iute.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rodica - noi romani avem asa o repulsie fata de carnea de vita ,ni se pare ca e atoasa ,fara gust ,seaca ...

Nu acesta este motivul, carnea de porc este mai "traditionala" si da un gust aparte mancarii daca nu te derajeaza ca este mai grasa :o: De aceea se foloseste asa de mult in bucataria romaneasca - cum ar fi la sarmale, chiftele/parjoale, tochitura moldoveneasca etc.

 

Cea mai buna varianta de mici pe care o stiu e cea in care pui si carne de oaie.

Poate ca este buna, dar mie nu-mi place carnea de oaie :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente:

  • 1 kilogram carne tocată (cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne)
  • 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt
  • 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
  • 4 grame deenibahar pisat mărunt
  • 2 grame de coriandru pisat mărunt
  • 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt
  • 1 gram de anis stelat (anason stelat) pisat mărunt
  • 8 grame de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de untdelemn
  • 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute
  • 500 ml zeamă de oase
  • Preparare:
  • Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.
  • Se frământă carnea într-un vas pe măsură timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase şi toate celelalte condimente, afară de usturoi, se adaugă treptat, uniform şi puţin câte puţin.
  • Amestecul se acoperă şi se dă la gheţar o zi şi o noapte, după care se scoate, se lasă câteva ceasuri la dezmorţit şi se mai frământă o dată preţ de o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorţită.
  • Se face un mujdei de usturoi cu apă călduţă dintr-o căpăţână pentru fiecare kilogram de carne, care se lasă la tras o jumătate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi într-un tifon, se adaugă sucul de mujdei şi se mai frământă o dată amestecul preţ de un sfert de ceas. Se dă din nou la gheţar până a doua zi.
  • Preţ de trei ceasuri înainte de a fi prăjiţi şi serviţi mititeii, se scoate amestecul de la gheţar, pentru a se încălzi şi muia; după trei ceasuri sau când s-a dezmorţit amestecul, se formează mititeii ca de un deget mare lungime şi ca de două degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate părţile şi la capete şi se lasă sa stea la zvântat un ceas.
  • Se prăjesc pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei, aşa ca sa prindă o crustă rumenă de jur împrejur. Gratargii noştri întorc fiecare mititel doar de trei ori până este prăjit. La prăjit mititeii vor scădea puţin, de unde şi denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasă să se pătrundă, ca să nu se usuce sucul care conţine savoarea condimentelor. Dacă se prăjesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usucă, lapădă tot sucul aromat şi devin seci.
  • Se servesc alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon sau muştar picant şi aromat, după preferinţă şi cu sare şi ciuşcă (ardei iute). Doar şi numai aşa veţi obţine mititei savuroşi cum se zice cum numai la noi sunt. Cunosc mulţi din aşa numiţii gastronomi prin birturi şi bodegi mai ales prin mahalale, care din neştiinţă ori din spirit de falsă economie înmulţesc aluatul de mititei cu alte soiuri de carne de porc, cal ori oaie. Afară că scad mai puţin la prăjit decât ca cei de carne de vacă, nu au pe departe gustul şi savoarea mititeilor adevăraţi. O greşeală mare mai este şi zgârcenia la condimente, mai ales la usturoiu şi piperu. Mai cu seamă usturoiul este partea dominantă a gustului atât de specific al mititeilor.
Eu am incercat reteta asta si au fost foarte gustosi. Editat de Blues
Edit font si scos link-uri din cuvinte
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Carne de vita si miel e combinatia perfecta pentru mici. A facut maica'mea odata niste mici de milioane cu combinatia asta. Cei care erau obisnuiti cu mici din carne de porc au fost convinsi.


Poate ca este buna, dar mie nu-mi place carnea de oaie grin.gif

 

Rasa de oaie din Romania si estul Europei in general e oribila la gust si pute rau. In plus de asta e o mare diferenta intre carne de oaie si carne de miel. Aici nici n-am vazut carne oaie de vanzare in magazine. Numai miel.

Cea mai gustoasa carne de miel vine din New Zeeland, Australia, Iran, Iraq si Ontario(Canada). Nici nu miroase a oaie.

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×