Sari la conținut
Forum Roportal
devylla

Placinte cu mere

Postări Recomandate

Tradiții în Sâmbăta lui Lazăr.  De ce este bine să facem plăcinte? 

 

placinte___sambata_lui_lazar__traditii_s

 

realitatea.net

 

 

Pentru ca n-am auzit de acesta traditie n-am ce sa comentez impotriva unei tavi de placinta, indiferent cu ce este umpluta!!!

 

Cred ca este bine primit traditia de copiii, abia asteapta un desert facut in casa.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mere coapte fara placinta in cazul meu ca e gata imediat si nu-i munca cu ele decat de spalat, taiat in 2 sau in felii groase, se scot locurile de la poluri de langa codita ca intra mizerie ca si jos la floare sau ce a ramas din ea, se pune intr-o tigaie cu putin unt si pe foc medium si prajesc pe ambele parti.  Eu mai dau un praf de scortisoara si cateva cuisoare sa fie mai aromate.   Am avut mere acrisoare cu o consistenta mai tare si nu se sfarma fructele.   Este foarte sanatos desert.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tarta cu ou care a reușit să ajungă în toate colțurile lumii. Cum se prepară „Pastel de nata”

Tava din asta am, mere am, faina, zahar, vanilie, oua, lapte, smantana, sare, scortisoara, cuisoare, cardamom & etc. am, dar numai noul cuptor voi incerca cu reteta asta. 

Sint prea obosita pan' atunci, desi maine este Ziua lui Martin Luther King si bancile sint inchise ca si scolile si birourile federale, eu am de lucru prin casa!!!  

Asta nu este ceva pe gustul meu, aflu dupa ce am citit descrierea portughezilor.   De ce as cumpara foietaj, dar unde ma intreb ca aici nu se complica lumea cu asa ceva si nici 7 galbenusuri nu pot manca sub nici o forma.   Eu stiu sa prepar foietaj insa nu vreau sa lucrez cu mana asa de mult.   Pentru o anumita patiserie facea bunica, Hájas tészta, care are un renume demult si este super bun.   Iar daca am de lucrat cu foaia, din asta o sa fie si mai fac si cosulete sa le umplu cand servesc Paprikas de exemplu sau Vanatoresc, faceam pentru copiii cand erau mici sa le atrag atentia spre bucataraie, nu spre McDonald.  :meeting:

Hájas tészta recept foto 

https://evz.ro/tarta-cu-ou-care-a-reusit-sa-ajunga-in-toate-colturile-lumii-cum-se-prepara-pastel-de-nata.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pastel de nata e foetaj cu custard (astea din poza mea). Calde se topesc în gură, reci sunt bune, dar nimic așa special. Se presară pe deasupra scorțișoară și/sau nucșoară (nutmeg). 

Am făcut o prăjitură cu mere, turnată în tavă, astea-s preferatele mele. Cu sos de ciocolată deasupra, care m-a mâncat undeva s-o fac. Până-mi vin băieții acasă, mănânc toată tava.

Screenshot_20230116_140617_com.google.android.googlequicksearchbox_edit_32518764360662.jpg

Editat de Amarena
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

În poza aia se vede și ceva crema de vanilie în ccosuletele alea. Cu atât mai gustoase. 

Olga, haioșe se fac și acum în casele mai pe tradițional. Eu mânc de la soacra și de la vecina. 

Am și eu o rețetă de prăjitură cu mere super simpla și pe care o fac toată iarna cu mere din pivniță. 

3 oua întregi, un pachet de unt sau 3 linguri untura de porc, un iaurt mare, o linguriță bicarbonat, 5 maxim 6 linguri zahar, se poate și 4 și poate fi și zahar brun. Se amesteca toate, după logica prăjiturilor, în oarecare ordine și se adaugă faina cât sa rezulte un aluat care se pune cu lingura în tava. Se poate cu faina integrala, mult mai buna dar iese cam bruneta. 

Mere câte vrei, efectiv câte ai chef sa cureți și sa razalesti.

Jumate de aluat trântit în tava. Peste el merele peste care presari scorțișoară multă și puțin zahar. Apoi restul de aluat cum se nimerește, nu e stres. 

O jumate de ora în cuptor la foc mediu. 

Mâncăm o tava în weekend. Duminica seara nu mai e. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rodica, apreciez reteta insa ma lovesc la ingrediente de cantitati: - 1 pachet de unt american = 0,454 grame si la preturile de azi costa cam 7 dolari.   Este si din Irlanda un fel de unt extrem de gras si compact greu de lucrat cu el care este mai putin la gramaj dar dublu la pret, are o culoare galbena dar nu este rancezit.  

1 lingura de unt sau orice este socotit fara varf, cu un cutit se trece peste lingura sa scoata excesul de ce o fi in acea lingura, care este mult mai putin decat 1 pachet de unt din romania/europa.

1 iaurt mare trage pe cantar cel putin 600 grame, cel grecesc are 907 grame, unu mic 85 grame, ca-i alb sau cu fructe.   

1 cana americana este o unitate de masura = 1 cup

Nimic nu prea vine in pachetele mici ca pe vremuri nu se ducea la cumparaturi zilnic, aud si eu de la alte femei in magazine, cand ziua de cumparaturi era un eveniment de familie.

Asta este o problema reala daca vreau sa fac ceva mai pretentios, dar ma cam las de acele obiceiuri sa ma consum daca vor reusi sau nu.     

Din experienta mea, pot sa prepar acel aluat, doar sa mai descretim fruntile pe ziua de azi ploioasa dar abia si "On and Off" nu in continuare, dar e bine venit oricum.

Main product photo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e o reteta in care sa respecti foarte exact cantitatile. Se poate adapta foarte usor la marimea tavii, de ex. Daca faci o tava mai mare pui un ou in plus si pe langa iaurtul de 400 g  mai pui o smantana mica de sfert. Untul poate fi din cel cu grasime minima. Dar grasimea e esentiala in acest aluat, asta e clar. Cred ca si cu ulei e ok. Dar un 200 g de grasime tre sa pui, minim. Apoi faina e fix dupa ochi. Cu cat e mai lichid aluatul iese o prajitura mai frageda. Dar faina integrala poti pune cata vrei ca nu seaca aluatul.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Untul poate fi din cel cu grasime minima"  ... aveam in fata mea si nu-l vedeam un borcan de Ghee = Unt topit,  cumparat in magazin scump alimentar dar dat pe maruntis ca nu-l cumpara nimeni raritatea si am vazut la TV cum cele din Asia si Iran il folosesc la prajituri, una chiar ieri a facut o rulada de piscot si a folosit grasimea asta.   Este si Lactose free!!!  Am vreo 20 de borcanase in inventarul de rezerva nationala :o:    Nu stiu de ce dar nu poftesc la faina integrala.  Il simt acru in gura.   

Manac doar un fel de paine adus din Sud de Phoenix din Coolidge pe o ferma unde ei cultiva si macina graul si fac paine dupa o reteta de peste 100 de ani din Franta, sint in acele parti inca vorbitori de franceza in localitati ca Tucson, se pronunta "Tusso....n" in stil francez, pe nas se aude "n".  Doar in piata se vinde painea lor, 2 kg = 20 dollari intreg se da numai.    

 th?id=OP.BhjD0ZiQsiRlNQ474C474&o=5&pid=21.1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apple Butter Bread Pudding Exps Cimzw20 97140 B09 01 9b 4

Arata bine dar nu m-ar interesa sa pierd timp cu asa ceva.  

Ingredients

  • 1/3 cup raisins
  • 1 cup apple butter
  • 6 croissants, split
  • custard:
  • 8 large eggs
  • 3 cups 2% milk
  • 1-1/2 cups sugar
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 1/4 teaspoon salt
  • streusel:
  • 1/2 cup all-purpose flour
  • 1/2 cup packed brown sugar
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 cup cold butter

Directions

  1. Place raisins in a small bowl. Cover with boiling water; let stand for 5 minutes. Drain and set aside.
  2. Combine apple butter and raisins. Spread over croissant bottoms; replace tops. Cut each croissant into 3 pieces; place in a greased 13x9-in. baking dish.
  3. In a large bowl, combine the eggs, milk, sugar, vanilla and salt. Pour over croissants; let stand for 30 minutes or until bread is softened.
  4. In a small bowl, combine the flour, brown sugar and salt. Cut in butter until mixture resembles coarse crumbs. Sprinkle over top.
  5. Bake, uncovered, at 350° for 50-60 minutes or until a knife inserted in the center comes out clean. Serve warm. Refrigerate leftovers.

https://www.msn.com/en-us/foodanddrink/recipes/40-midwestern-recipes-that-will-keep-you-warm-all-winter-long/ar-AA156vbD?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=ffec036c50a24056bf8509d3808ad4e4

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

aluat-de-placinta.jpg?resize=300%2C300&ssl=1    th?id=OPHS.ewPYz%2bQWM7M%2b3A474C474&o=5&pid=21.1&w=174&h=174 Apple Hand Pies  Berry Balsamic Pie

Plăcintă Americană este pe poza ca nu se compara cu nimic din pozele cu nume romanesti.

 Apple Pie sau Pumpkin Pie, ca se fac cu toate fructele si nucile din dictionar aceasta bunatate in State.  E un fel de grasime sintetica numit Shortening dar a pornit tot de la untură.

Ce să pui în aluatul de plăcintă ca să fie fraged și pufos?   Trucul este să folosim untură de porc sau de oricare avem, important este să fie limpede.

Aceasta va da un gust deosebit plăcintei, cum mâncam doar când eram mici!   Eu prefer unt.  Cand eram mici era doar Linzer care seamana cu Pie-ul American.

https://www.fanatik.ro/ce-sa-pui-in-aluatul-de-placinta-ca-sa-fie-fraged-si-pufos-metoda-veche-a-bunicii-20526690

th?id=OIP.cilPKu2Mb7CKoJQatdTy6QHaE8&pid=Api&P=0&h=220    Linzer Torte 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×