Sari la conținut
Forum Roportal
Morgan

Cat de important este din a cata incercare iei carnetul?

Postări Recomandate

As vrea sa stiu cat de important este din puctul vostru de vedere sa iei examenul de conducere din prima, pana la urma care este diferenta daca il iei din prima din a doau sau a treia incercare?? Pentru mine sala nu reprezinta o problema pentru ca daca inveti oricine ia sala si totusi la traseu este altceva depinzi de politist, el iti da emotii si cu emotii risti sa te pierzi si sa o tii din greseala in greseala ca in final sa pici examenul, ce pot face sa scap de stresul asta ce mi-l da un amarat de examen de conducere?? :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu este nici o problema daca ai picat din prima, mai ales daca a fost vorba de emotii ..dar trebuie sa fi constienta ca daca ai picat fiindca intr-adevar nu te pricepeai ar trebui sa mai iei niste ore..recunosc ca multi dintre soferi noi de acum nu stiu nici macar sa isi parcheze masina si cred ca asta este un lucru grav..Eu as vrea sa se faca examenul mult mai greu...Sa nu uiti ca masina, in mainile cuiva nepriceput, este o arma mortala..

Oricum, bafta la examen, dar sper sa il iei cand esti pregatita, nu mai devreme...!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tu iti faci probleme ca ai picat o data?hahahahahaha ...uite-ma aici LIDER...nu spun de cate ori ca nu are rost...Nu stiu daca am picat din cauza mea sau a lor... dar vreau sa va povestesc o intamplare!!..

Anul trecut ma duc sa dau de permis...iau sala cu 24 de puncte ...ma urca in masina si incep sa conduc (aprox. 15 min) ...vede ca nu am nici o greseala incepe sa-mi puna fel si fel de intrebari despre mine (ex: daca sunt golan, daca am de gand sa ma duc la mare cu femei, daca beau etc) ..raspunsurile mele au fost negative insotite de afirmatii bine sustinute....in fine ...imi spune sa trag pe dreapta si sa revin pentru ca inca nu sunt pregatit ...Romania fratilor ...doar aici se poate intampla asa ceva!!!!

Asa ca totul la permis depinde doar de noroc ...chiar si sala!!

De ce si sala?...am multe "poveSTIRI adevarate" dar nu vreau sa le spun pe aici pentru ca nu au fost intamplarile mele. Oricum bafta multa!!!!

Editat de Crossover

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mey faza este ca eu conduc foarte bine si instructotul meu si toti cei din jur nu s-au gandit nici o clipa ca as putea sa pic examenul, am condus 4 minute si apoi cand m-a pus sa parchez brusc si sa fac plecarea din rampa m-au laut toate emotiile si am tinut-o din greseala in greseala. Au un stil foarte enervant politistii sunt foarte seriosi mie nu mi-a raspuns nici la buna ziua m-am simtit ca un nimic si mor de ciuda pentru ca eu conduc intr-adevar bine si ii vad pe multi care au carnet de mult timp dar sunt "varza" la condus... :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Mey faza este ca eu conduc foarte bine si instructotul meu si toti cei din jur nu s-au gandit nici o clipa ca as putea sa pic examenul, am condus 4 minute si apoi cand m-a pus sa parchez brusc si sa fac plecarea din rampa m-au laut toate emotiile si am tinut-o din greseala in greseala. Au un stil foarte enervant politistii sunt foarte seriosi mie nu mi-a raspuns nici la buna ziua m-am simtit ca un nimic si mor de ciuda pentru ca eu conduc intr-adevar bine si ii vad pe multi care au carnet de mult timp dar sunt "varza" la condus... :doh:

 

 

Vad ca nu vrei sa intelegi ca tot examenul ala tine doar de noroc si de nervii alora, ci nu de experienta ta! OK .. crezi ce vrei :) , eu ti-am spus ce s-a intamplat la mine 8)" :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vad ca nu vrei sa intelegi ca tot examenul ala tine doar de noroc si de nervii alora, ci nu de experienta ta! OK .. crezi ce vrei :doh: , eu ti-am spus ce s-a intamplat la mine :)"  :)

 

Ba da inteleg si totusi nu te oftica si pe tine situatia?? Am auzit si eu ca in general nu vor sa ii treaca pe baieti din prima ca, zic ei, sunt prea fitosi, oricum 15 minute mi se pare prea mult cand am fost eu nu te tineu mai mult de 5 minute...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ba da inteleg si totusi nu te oftica si pe tine situatia?? Am auzit si eu ca in general nu vor sa ii treaca pe baieti din prima ca, zic ei, sunt prea fitosi, oricum 15 minute mi se pare prea mult cand am fost eu nu te tineu mai mult de 5 minute...

 

Nu ma oftica situatia....MA DERANJEAZA LA CULMEA, MA IRITA, MA "NERVOZEAZA' turbez de nervi cand vad ca tara asta e plina de ciudati ...de profitori bla bla bla...dar asta este "patria noastra iar noi o iubim cu drag"....In maj. tarilor din occident, examene pentru permis se dau usor, pe intelesul tuturor ...doar la noi in tara se practica spaga si "ochiul"(piciorul) frumos :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dupa cum am vazut ca ati spus si voi...tine mult de noroc..si de cum e dispus politaiul. De exemplu , cand ma dat eu pt permis si s-a uitat in buletin, mi-a spus ca cei de la politie mi-au gresit numele, canu are cum sa ma cheme asa. Am un nume pe care nu-l intalnesti la fiecare pas, care mi-e imi place. In fine nu asta are importanta..faza e ca i-am aratat si certificatul de nastere, si tot nu era convins ca nu mi s-a gresit numele. Pe urma m-a pus sa "incalc" mici regli de circulatie, in sensul sa nu mai mai opresc la fiecare mica intersectie ci "sa-i dau bataie" ca el mai avea treaba pe ziua aceea.

Asa ca nu tre' sa fii suparata, incearca atunci cand te urci cu el in masina sa uiti ca el este politai, si caeste cel mai bun prieten al tau, sau instructorul tau, care-ti spune sa faci diverite manevre.

Multa bafta!!! :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu... am picat la sala (prima data) pentru 1 punct... nu pentru ca nu stiam cat pentru ca m-au umplut de nervi 2 politisti (barbati amandoi) care se hlizeau de zor in spatele meu... cred ca se gadilau... oricum... mi-a pierit tot cheful de examen...

 

A doua oara am luat 26 de puncte din 26 desi nu am mai invatat nimic intre timp. La traseu am nimerit pe un junghi de dacie (nu am putut sa dau examenul pe masina pe care am facut scoala) de mi s-a facut rau cand am vazut cum mergea. Inaintea mea a dat examen un tip care a incalcat linia continua, a facut o parcare laterala de asa natura ca masina ramasese jumatate pe carosabil iar atunci cand politistul i-a spus ca a picat examenul a inceput sa tipe ca daca nu ii convine ce parcare a facut, mai parcheaza o data. Politistul se enervase foarte tare si aproape ca l-a impins afara din masina dupa care... s-a intors spre mine si mi-a spus ca e randul meu. SIncer, in momentul ala... nu mai stiam pe ce lume sunt, aveam senzatia ca nimic din ce invatasem nu mai era la indemana. Si totusi, m-am urcat la volan, mi-am aranjat scaunul, oglinzile, centura si... am rasucit cheia in contact... iar masina nu pornea :thumbsup: (instructorul meu isi obisnuise toti elevii sa lase masina in viteza I asa ca era simplu sa pornesti.... numai ca tipul dinainte, o lasase intr-a treia - la el asa se faceau parcarile), am rosit si am incercat sa bag intr-antaia... schimbatorul nu se misca (era stricat si trebuia lovit cu forta ca sa intre in viteza)... in momentul ala am fost ferm convinsa ca nu mai am nici o sansa sa imi iau permisul asa ca... am devenit foarte relaxata. Politistul mi-a recomandat sa iau mana de pe schimbator si sa-l anunt pe el cand apas ambreiajul sa schimb viteza si asa am facut: eu ii spuneam, el dadea cu pumnul si am condus foarte lejer, am facut o parcare de nota 10 +, s-a oprit si motorul in intersectie (noroc ca nu era circulata si se facuse si rosu; nu stiu cum - la cat era de daramata masina aia - a pornit din nou la prima cheie) si... mi-am luat permisul.

 

Ce concluzie am tras eu din toata povestea? Trebuie sa inveti sa conduci, trebuie sa stii super bine regulile de circulatie - exista posibilitatea sa te ia la intrebari pe tema asta in timp ce conduci - si trebuie sa le arati ca nu te impresioneaza nimic in trafic. Daca observa o secunda de ezitare... pici examenul.

 

 

Roberta

 

Succes tuturor care incearca sa isi ia permisul!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca singurele diferente daca il iei din prima sau la a doua, treia incersare sunt: cat de repede poti conduce legal si cat de mult afecteaza acest lucru parerea ta despre tine, cum te vezi tu in ochii tai- ca un ghinionist, ca mai putin bun sau doar ofticat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×